Клиники в Истанбул - тема 8

• 73 098
  • 755
  •   1
Отговори
# 525
Винаги съм била с лосион и с парфюм, и грим, никой не ми е казал, че пречи,
нито е имало проблем! Освен това първо се вади фоликулът после яйцеклетката,
така че дали обича или не обича конкретна миризма, няма значение!
Ембриолозите я вадят след това, не я вади лекарят, който прави пункцията.

# 526
За първи път чувам да се вади фоликул по време на пункция. За да се направи пункция на фоликулите,се поставя тънка аспирационна игла на накрайника на ултразвуковия апарат и се аспирира течността от фоликула в която е яйцеклетката!

# 527
За първи път чувам да се вади фоликул по време на пункция. За да се направи пункция на фоликулите,се поставя тънка аспирационна игла на накрайника на ултразвуковия апарат и се аспирира течността от фоликула в която е яйцеклетката!
Това имах предвид и аз, че фоликулите се аспирират, в лабораторията се промиват, яйцеклетката навън не се вади на момента, ембриолозите установяват колко яйцеклетки има, не докторът, който прави пункцията.
Яйцеклетката едва ли има рецептори, за да подуши миризмата, имам много пункции, такова твърдение
и аз за пръв път чувам! Всички тези предпазни мерки се изискват заради упойката, не заради яйцеклетката. Не ползвам тежки парфюми, има и лосиони за тяло без миризма, аз ползвам със слаба, винаги съм била с лосион, пръскала съм си и дезодорант, с грим съм била, даже съм питала дали да го махна, казаха ми, че принципно се маха по протокол, но не пречи, никога не съм го махала, лак за нокти не съм имала. И при по-тежки интервенции съм ходила така, проблеми не е имало. Всеки сам преценява за себе си,
има си лекари и координатори, които да ви дават съвети, аз го споделих, за да не се шашкат толкова момичетата, че е нещо супер фатално. Няма нужда да се нападаме взаимно! Весели празници и успех!

Последна редакция: чт, 26 дек 2019, 14:01 от iva-dobreva

# 528
Здравейте Simple Smile
Относно дискусията за гримовете, лаковете  и парфюмите. Моята пункция в Мемориал беше през ноември и изрично ме предупредиха два пъти, че в деня на пункцията трябва да съм без грим, без лак, без парфюм и да се къпя без душ-гел. Така че, нищо не е занижено и хората си държат на протокола. В България на пункция съм била със собствените си дрехи нагоре, искаха да съм "гола от кръста надолу".
Моят съвет е да ги спазвате тези инструкции, дали правим секс гримирани, лакирани и парфюмирани няма значение. Не се правете на по-знаещи от знаещите и ги послушайте. Има време и места на които да ходите гримирани и лакирани. И операционната зала по време на пункцията не е това място. Желая успех на всички ни! Светли и бъдни празници да имате!

# 529
Момичета, има ли някоя в Турция? За лекарства - трябва ми Cyclo-Progynova -  2-3 опаковки да ми вземе.

# 530
Здравейте! Какви изследвания за стартиране на опит на първи ден от МЦ  се изискват в Мемориал?

# 531
LH, FSH, Estradiol и Progesteron, на мен ми ги искаха предварително, тоест пращаш резултата, и ако е ок пътуваш същия ден

# 532
Благодаря!
LH, FSH, Estradiol и Progesteron, на мен ми ги искаха предварително, тоест пращаш резултата, и ако е ок пътуваш същия ден

# 533
Здравейте. Аз днес отивам за стартиране на стимулация и никой нищо не ми е искал...няколко пъти ги питах искат ли хормоните предварително на първи ден или поне от миналия месец. Сега силно се притесних да не ме върнат Sad

# 534
Здравейте момичета, каква е цената на кринон гела в Турция и от кои аптеки си го купувате. Благодаря

# 535
Здравейте. Моля да споделите искаха ли ви изследванията днес в клиниката. Пояснявам, че става въпрос за Мемориал.
Здравейте. Аз днес отивам за стартиране на стимулация и никой нищо не ми е искал...няколко пъти ги питах искат ли хормоните предварително на първи ден или поне от миналия месец. Сега силно се притесних да не ме върнат Sad

# 536
Здравейте, казаха, че преценяват случая и ако се налагат предварителни изследвания ще ни се обадят. В моя случай не се е налагало и си почнах стимулация Simple Smile

# 537
Няма да те върнат,но ако си ги платиш там хормоните са доста скъпи.Не зная дали влизат в пакета,защото мен винаги са ме карали да ги пускам тук преди да тръгна.Послесният път отидох и имах задържан фоликул,въпреки ,че ги бях изследвала тук ,там пак ме накараха ,защото искали да са сигурни и за два хормона еатрадиол и лх ми взеха 250лв.

# 538
Само естрадиола е около 100 лв, и аз го повтарях, но беше ок и започнах стимулация, след което го приспаднаха от общата цена на инвитрото

# 539
Нищо не са ми приспадали,въпреки,че разултатите бяха катп в България

Общи условия

Активация на акаунт