ismailyk, понеже в къщи също се харесват сиропирани торти, правя следния крем:
маскарпоне + сладкарски крем (може да се ползва и готов, тип "Оле" на д-р Йоткер, но разбит с 300 мл мляко, а не както е по рецепта с 400 мл) + крема сирене (тип Филаделфия) + малко разбита сладкарска сметана, за да стане по-въздушен. В него може да се добавят плодове или парченца шоколад или ядки. Аз лично не слагам желатин, защото кремът се държи стегнат, ако се внимава да не се прекали с разбиването на маскарпонето и сладкарският крем е достатъчно гъст.
Ако няма от къде да купиш маскарпоне, можеш да го замениш със заквасена сметана, но тогава предполагам ще се наложи да сложиш малко желатин, защото тя се втечнява от захарта. Кремът търпи импровизации, ако някой от продуктите липсва.
Благодаря. И аз си мислех за нещо с маскарпоне. Заквасена сметана не обичам . Ще ида до лидл за маскарпоне