Януарски акробатчета падат от шезлонзи и креватчета

• 11 750
  • 288
  •   1
Отговори
# 15

Lika, ти може и да знаеш, но аз да си кажа. Елоком е кортикостероид доколкото знам и май по лицето(ако изобщо се маже) трябва много тънък слой.

Аз забравих да се отчета, че 5месечното ни дупце е тежко 8910 и е дълго 73см. Почнахме да трупаме по-малко вече. Тази вечер за първи път пробвах да му дам вода и взече му хареса много. А уж изключително кърмените не я искат.

# 16
Gerylyn,  аз все забравям да те питам  - имате ли в родата хора с астма? А ти с какво даде водата? с чашка или биберон? И каква вода даваш - чешмяна ли?

А иначе от майките дето ще захранвате късно  измислихте ли с какво? някой все пак пробвал ли е тая каша ориз и рожкови на нестле да ми каже дали е с вкус на отврат Sick

А ние станахме християнчета да се похваля Simple Smile и сме нещо кисели много напоследък, което пък накрая ме накара да извадя слинга, който така и не ползвах досега и да се учим да се носим.
Май други новини нямаме. ОСвен че умирам за съъъъъъъъъън...много ми се иска да изляза отпуска вече..... Rolling Eyes

Гушвам ви всичките и болните бебоци да оздравяват!

Пеперудка, много се  измъчихте вие.... дано ви е за последно.
Бони-Тони а вие как сте? Не си писала отдавна как е малчо?

# 17
  • ... някъде преди лудницата ... до църквата!
doritt - при мен операцията напомня отвреме навреме за себе си! Забелязала съм, че се получава като се претоваря и гледам да не го правя, но се случва и без видима причина да ме заболи.  За памперсите и пюретата са ти пообяснили вече, но ето един линк, където можеш да се ориентираш приблизително за цени и асортимент
http://supermarket-varna.com/shop/7/
Бодливата, го беше пускала наскоро и е доста полезно според мен
специално за памперсите - Пемперс Jumbo пакет е някъде около 29лв в Метро, а Либеро пак Jumbo пакет /88бр/ е към 30лв пак там. Аз като цяло от цените там съм най-доволна.
galita - на брадичката на Алекс имаше точно същото петно и си го влачихме дълго време, докато педита не ни изписа едно мазило и за 3дни изчезна! За жалост обаче, след като изби обрива и то се появи отново. Ако искаш мога да погледна името на кремчето и да ти го напиша.
деси - честито Христианче! Да е живо и здраво, гордо да си носи името и ангелчето му- хранителче да е неотлъчно над малкия юнак!
Gerylyn - благодаря за съвета! Да, знам, а и педито ме предупреди - на много тънък слой и само на силно зачервените места. Да си призная честно, като прочетох че кремчето е кортикостероид, малко се позамислих, но реших да се доверя на педито. Забравих обаче да питам дали мога след като го нанеса да намажа със слънцезащитен отгоре, а и никъде не се сещам да съм го чела! Чудя се, защото четох че след намазването е добре да се избягва слънцето, а пък цял преди обяд в къщи не ми се мисли как ще я изкараме. Случайно да знаеш?

# 18
много жега тук бре   Tired

[desi], астматици нямаме. Ти забравяш да ме питаш, но на всеки лекар това му е първата въпросителна  Wink  Водата е на Хумана(мисля) и я дадох с шише с биберон, че принц Даниел Дундьо Мил Първи още избутва с език. Но пък хапе и то не на шега.

lika, аз незнам дали отгоре може слънцезащитния и дали ще свърши работа. И аз от нета разбрах, че не е жалателно да се излага на слънце, а на нас и слънцезащитен не ни препоръчаха много.

Ние за захранването имаме пак час при диетоложката, но имам някои нейни насоки на лист. Като например зеленчуците да са първи и аз да ги приготвям.
На мен ми се иска с каша да започна. Даже се оглеждах за тази с рожкови, но не я видях тук.  А и точно като навършим 6 и ще си ходим за два месеца в БГ. Ще ми е по-сложно захранването предвид и обиколките там, но ще говорим пак с госпожата за нашия случай  Thinking Написала ми е график по седмици. Има  даже препоръки от кои видове ябълки да не давам и разни таквиз  ooooh!

# 19
Благодаря ви момичета за цените и линковете. За сравнение, тук джъмбо пека струва 30 евро в Метро. Дали на тръгване ще ни начислят свръх багаж -  памперси? Mr. Green
Лика, тя верно Мирата е порастнала, ама ние ония ден като видяхме Алекс на снимките с тея дълги мигли и загубихме дар слово. Embarassed Детето ме помоли да и разпечата снимката и да и я сложа до леглото, че да си гледа гаджето. Flutter Ами сигурно си помисли, че могат да си играят, щото цяла нощ не сме спали и само ми се хилеше, като станех да я видя. Жалко, че няма да можем да се видим като се приберем, освен ако вие нямате септември път към морето. Дано ни е оправят бързо децата и да се разкарат всякакви екземи и гадории от тях.
Деси, честито ви християнче. Да ви е живо и здраво, в мир и любов да расте. Не знаех, че при вас има българска църква. newsm78 Ние това мероприятие го оставихме за догодина, че кръстника започнал практика в много известна фирма в Англия и не може да си дойде.
Герилин, на мен пък точно обратното ми каза докторката. Да давам готови прета, че там е гаранция, че са от екологично чист район. Плодовете и зеленчуците по магазините били бъкани с нитрати и други гадости. И аз много исках да готвя, но се разколебах. Ама Дани вади страшни мерки, много му се радвам, все така да расте. Мъж ми и той му следи развитието изкъсо и много му се радва.  Hug Вие кой размер дрехи носите?

Я мамите на момиченцата да си кажат мерките. Ние сме 7600 г и 67 см, ама сантиметрите сама ги мерих вчера, така че може да е плюс минус 1.

Що се отнася до операцията, явно и аз прекалих със силовите уражнения и затова се е обадила. Ще трябва да се повъздържаме.
А докато не съм забравила да питам ... кой е сложил вече лятната количка? Вчера тъкмо я монтирахме с татито и пак и размонтирахме, че ни се струва още малко детето, въпреки че като и подам ръ,ички добре си сяда. Ама проблема е, че реве вече в зимния кош и не иска да се вози в него.

Галита, ама ти без надзор ли я беше оставила, че е тупнала на земята? Мен ме е много страх от това, вече на два пъти сънувам кошмар, че Мирабел пада от леглото и се будя на сън. Sick
Пеперудка, бързо да се оправя малката Симона и това да е последната тревога зa мама. Hug

Абе на мен що не ми идва още цикъла? Гледам и Тамито е цъфнала, пък знам, че и те са още само на кърма.... newsm78

Софийските мами, ходили ли сте скоро да магазина на chicco? Търся една лъжичка, която отпред е леко гумена, но изкривена на 90°, че да може детето после само да се храни. Видяхме такава в Барселона и не купихме, като мислехме, че и тук ще на мерим, да ама не. После и в Рим търсихма, ама нъцки. Виждали ли сте такава?

Имам едно леко притеснение. Нали по големите книги пише, че до 6 месеца децата трябва да са си удвоили рожденното тегло. Да ама Мира се роди 4620 г, а на 5 месеца тежи 7600 г. 9200 г няма да ги ударим докато навърши 6 месеца. Малко ми е притеснено....

Последна редакция: ср, 05 юли 2006, 09:03 от doritt

# 20
  • София
Здравейте майчета Hug wavey
Първо да честитя днешния празник на Даниел и Георги smile3525Да растат много здрави и щастливи ,весели и  игриви.
[desi] честито Ви християнче smile3501
А сега за нас малко :все още не е много ясно какво ще ни правят  newsm78към края на месеца ще ни слагат някакъв обезболяващ крем който ще е на вместо упойка и ще ни цепнат сухожилието cryНе било много болезнено като порязване с нож било ThinkingВаньо ще си бъде в съзнание няма да има почти никакъв белег нещо като дупчица и пак в гипс 2 седмици smile3514 newsm45.Звучи ми много касапски,но ако е за добро ...дано избегнем същинската операция.В петък ще правим рентгенография .Всеки ден се моля всичко да е наред newsm17 newsm17
Бодливата мила къде си ?При теб какво става с гадните лекари? Много целувки и кураж  love001 newsm10

# 21
Привет и от нас !
BON_TONI дано всичко е наред и ние се молим с теб!!! Хич не ти е леко  Confused
То на коя майка ли и е леко като има нещо на детенцето било то зачервено дупе или недай боже нещо по-сложно....
lika и при вас проблеми  Sad дано да мине бързо този обрив и да не е нещо сериозно
Пеперудка хайде и вие бързо да се оправяте и само да се радвате една на друга  Hug

doritt утре сме на консулте и тогава ще докладвам нашите мерки, а за цикъла само се радвай, че още не ти е дошло Wink

[desi] аз мисля като се наканя пак да си продължа със сладкия картоф и след това ще взема и някаква каша, но мисля да е на Милупа, а вода съм решила да взема изворна на Девин.
А до кога трябва да се дава преварена вода  newsm78
galita много ценно инфо за устройство против комари - мерси!!!

Бояна напоследък ме побърква през нощта като се събуди и започва да ме пляска през лицето да се будя и аз, ако не и вържа бързо започва яко да ме рита  #Crazy станала е много силна вече... и докато не поиграем нещо не ще да заспива, давам цица, а тя ме гледа и се хили. Святкам с GSM-a да я видя и тя почва да ми бърбори и докато се приспим на ново....минава 1 час. Защо така стана.....дано пак да е поредния период. Иначе напоследък задобря в обръщането и през деня е страшна работа.
Тя също изтупка от сплалнята и то докато спеше, но нищи и нямаше слава богу, само се беше изплашила. То това стана преди 2-3 седмици ама аз май не съм писала.
Хайде лек ден от нас!

# 22
BON_TONI, нека да е най-доброто за Ваньо!

doritt, питаш за размера на дрехите-вече купувам 80,че в 74 няма място за памперса и мъжката ни гордост  Laughing Но я ме питай с кои ръце го нося по цял ден, че тях не мога да ги сменям по размери  Crazy Шезлонгът му е къс, зимния кош отпадна отдавна.  А с памперсите сме на 11-25, абе никаква далавера. И с обувките после е тъй...
Мъж ми е висок 194, щерката расте висока, малкия ги следва по петите, аз с моите 164 няма да се вписвам в пейзажа семеен след време amiiii

И на мен не ми е идвало още  smile3520

Искам дъжд, че мятам дъждобрана и сме на разходка, а така и под чадърчето е жега и задух. и то от ранно утро

# 23
Гери, нас ни измиха дъждовете ... не спряхме да мърморим, сега ни напече слънцето, пак мрън мрън. Нямаме угодия. Mr. Green Ооо ето на кой се метнал Дани. Аз като гледам май всички бебета приличат на бащите си. Ми той моя Дани (мъж ми) вика, че Мирабел от мен взела само пола. Mr. Green Вие кога сменихте зимния кош? Можете ли да сядате вече?
Бон Тони, дано всичко мине бързо и безболезнено. Два чифта палци от нас за късмет. Hug

# 24
здравейте и ние сме от отбора на падналите. Преди половин час и моя щурав син падна. Миличкия уж го сложих на средата на спалнята да не пада ама той се търкаля,докато не можеше сега го вижте не се спира и за секунда.

# 25
  • София
doritt, ние отдавна сложихме летния кош - преди около 2 месеца беше, писах тука. Защото Вики много взе да реве в зимния, постоянно се надигаше да гледа и нямаше как. Знам че е рано, но просто нямаше начин ... Сега почти седи сама, придвижва се с нещо като лазене, ама повече назад и настрани ... като само си иска детето реших да не го спъваме ...
Иначе Вики падна от дивана направо в краката ми, само се обърнах буквално за 2 сек. да си взема ключа, че излизахме и тя ме изпревари Simple Smile
За захранването, аз първо мислех да й правя сама каша от кафяв ориз, но като видях колко е боклукчив и се отказах. Ще захраня с оризовата каша на Фризокрем, разпитах и всички казват, че била много хубава. После ще дам зеленчукови пюрета и после плод пасиран или пюре, елда и т.н. Ама има още време - решила съм на 22ри вече да захранвам. За водата (сега не давам) - ще й купя магическата чаша на Авент направо, дано я одобри, ако пък не - ще разопаковаме биберони - аз откакто излязох от родилното шише у нас не съм давала, така си стоят опаковани.  Mr. Green
Gerylyn, ако не те мързи, драсани как вие мислите да се храните по седмици, щом вече го имаш написано.
Преди 10 дни Вики беше 6500 кг и 65 см, не сме от много едрите бебета. Дано се е метнала на баща си - висока и слаба Simple Smile то и аз съм 172 см, но вече не мога да вляза в групата на слабичкита ooooh!
galita - на брадичката на Алекс имаше точно същото петно и си го влачихме дълго време, докато педита не ни изписа едно мазило и за 3дни изчезна! За жалост обаче, след като изби обрива и то се появи отново. Ако искаш мога да погледна името на кремчето и да ти го напиша.
Искам! И благодаря!  Sunglasses
И на мен не ми е идвало още ... smile3520 Мъжът ми ме бил сънувал, че съм бременна  Sick Sick Все има няма и си правя тест - ей така за всеки случай ...

# 26
  • Madrid
Здравейте милички и честита нова темичка! Laughing
Ние също падахме от столчето за кола,аз го ползвам за люлка и не го бях вързала и той се напънал да седне и...на пода newsm45не плака много,но се уплаши писенцето Embarassed
Като чета за памперсите-ми тук колкото е по-голям номера,цената е по-ниска newsm78
Доритт,мен операцията не ме е боляла никога,но явно както казваш може да си я претоварила!Аз спортувам на басейна-хем и тен да хвана newsm03,а сме с лятна количка от 2 месеца по същите причини,искаме да ни е интересно smile3534
Деси,честито кръщене!!!Да е жив и здрав!!!
Виличка,и при мен още липсва ежемесечното неудобство засега,но рано или късно...
Бон Тони-дано всичко да е наред при теб и малчо Praynig,доста преживяхте!
Пеперудка,как е Мони,аз съм от Шумен и ще си идвам юли,може да се запознаем thumbsup
Надявам се да се оправите бързо,че най-трудно е да гледаме как малките пиленца страдат!
Сърфлайн,ама твоето пате прилича изцяло на теб,аз не съм виждала таткото де,но на снимката просто сте си лика прилика Joy
Лек следобед  bouquetКиселчо ме вика Wink

# 27
Привет и от мен днес Heart Eyes
Лелеее тия малки разбойници под строй падат от леглата Mr. Green Добре че всичко е наред.Аз откакто Вяра падна се бях много уплашила и четох тук там разпитвах познати ей един не каза мойто не е падало,просто това си е традиция Crazy Така растяли по бързо даже 4етох някъде Thinking hahaha Joy
Ние взехме лятна количка точно поради причината че малката не иска да лежи в зимната а като я вдигна да е изправне в нея тя се смъква защото никакви колани не я обхващат-докрай смалени са и големи Rolling Eyes
И ние няма да си стигнем рожденото тегло умножено по 2 тя качва по 400-500 гр на месец.
Дорит, мисля че няма от какво да се притесняваш,я колко жизнена и красива е Мирабел  Peace
Честито на християнче Ерик    bouquet
И при мен няма проблеми с операцията от секциото - от време на време я усещам лекичко но не обръщам внимание Wink
Бон Тони имаш и моята подкрепа Peace Ще стискам палци Ваньо бързо да се оправи и да забравите скоро за всички тези неща Praynig

Пък аз днес се занесох до университета да си подам молбата за прекъсване.Че то работа,учене редовно и бебе май не можах да я сколасам - преди учене и работа ставаше де Laughing Не бях ходила от почти 6 месеца до там и такава носталгия ме обзе,толкова хубави спомени ме налетяха Confused Честно да си кажа не съм мислила че толковам ного ще ми липсва всичко това, защото имах големи затруднения поради работата,обаче явно лошите моменти са избледнели и само хубавите неща са останали като спомен Wink.....знам ли ThinkingСамо дето много неприятно ми стана когато си помислих каква бях преди малко повече от година,а каква съм сега........... Rolling Eyes Споделих с мъжа ми и той: "Тогава нямахме неща които сега имаме" Наистина,прав е Blush
Оххх извинявам се че се впуснах в такива подробности,но имах нужда да си излея мъката(е,не чак такава мъка но все пак....)
Хубава вечер мами и бебчовци и всички вече да са много здравички и усмихнати Hug

Последна редакция: ср, 05 юли 2006, 17:18 от Des29

# 28
И ние сме с лятната количка от около 2 месеца, ама тя си е по-скоро легнала там все още  Thinking

[desi]  честито християнче!!!! Да е жив и здрав, много умен и разумен малкия сладур   bouquet

Боянче днес само мрънка  Tired

# 29
Здравейте Simple Smile
Как растат тия бебочета не е истина, направо са си големи дечица като ги гледам по снимките! А пък колко произшествия ..тцтц, голямо падане е било тия дни  Laughing
[desi] честито ви християнче!
И ние мислим Мони да я кръстим скоро, че все лоши работи и се случват на милата Sad Кръстникът ни е от Гърция обаче, трябва да им се обадим като решим за дата.
ilindi4ka оо от Шумен ли си Simple Smile Той направо целия град в тая Испания. Теб не те знам, но знам ли може пък мъжо ти да познаваме Wink Ще се радвам да се запознаем  Wink
BON_TONI ох милата измъчихте се - и вие и детенце. Дано всичко се оправи най-безболезнено и да нямате повече тревоги. С това да приключвате вече с ходенето по лекари!  Praynig
Des29прав е мъжа ти, сега си имате едно слънчице и животът пак е хубав, но вече с други приоритети!
И мен ми е милно за студентските години, но в интерес на истината вече много ме мързи да уча
Нещо щях да пиша, но забравих..
Ние си пием антибиотика и така, дано има ефект, стискайте палци Wink

Общи условия

Активация на акаунт