Януарски акробатчета падат от шезлонзи и креватчета

• 11 811
  • 288
  •   1
Отговори
# 75
За попарата и на нас ни каза най-рано от 7-мия месец(то и нащо ще е една попара-само Фризопеп и домашен сухар).

ами неможе ли да даваш някаква житна каша вместо попарата? Например нещо такова: "Безмлечна каша NESTLE 8 Зърнени култури с Бифидус" от тук.
незнам има ли в Бг това:
Това според мен е по-добре от попарата със сухар - аз такава каша съм давала на децата си и по-големи, не само 6 месечни за закуска сутрин.

Може и да опитам,  хем и по-лесно се прави от попарата. Само че аз каша давам по 3 лъжички в плодовото пюре, миля, че е достатъчно, нали? Кашата е на фризокрем с царевица и ориз.

Току-що прочетох, че е от 8-ми месец нататък тази каша newsm78

Последна редакция: сб, 08 юли 2006, 12:38 от mishlentze

# 76
Не съм виждала тука Блевит/я дай един линк - как се пише на eng - Blevit?/, но пък има други видове дето ги няма в БГ. Всъщност може ид а има нещо тяхно, ама то трудно се разпознава Simple Smile Примерно Нутрилона се казва Инфакеър - ама все са си млека на Нутриция.  За ваксините - тука слагат същите като в БГ, ама доста по-рано - на 6-10 и 14 седмици са Дифтеткока, ама заедно с  тях слагат и хепатита и тази за пневмококите. После има ваксини чак на 9 и на 18 месеца - за шарките /тримовакс е втората, първата е рубеола само/. Има и по желание за варицела, която се заплаща.  Иначе убити ваксини слагат по преценка на доФтора - ако има причина са безплатни. На частно предполагам може каквато искаш да си сложиш. На баткото са му слагали умрели и без коклюшна компонента заради алергиите. Сега на малкия слагат живите и освен Т на първата други  реакции не е имал. БЦЖ се слага минути след раждането, заедно с витК инджекция, и на мама вит А през устата. Ако майката не кърми вместо на мама вит А се дава на 6тата седмица на бебето - незнам как. АКо мама е пила вит А после на 6 месеца се дава пак - направо на бебето.
Няма вит Д тука, няма и рахит, а децата определено не се извеждат на слънце. Смята се оаче че дори 5 мин в облачно време набавят необходимия вит Д през кожата, както и ако детето стои на дневна светлина в стаята.Може да е защото тук все пак лъчите падат под друг ъгъл - незнам. Иначе сега е студ тука бррррррррррррррр....искам топлооооооооооооооооо Close

# 77
mishlentze, ти не ни слушай нас, ами доктора си Simple Smile Не сме те освиркали, просто много странно ми стана, че дори и по старата схема няма попара толкова рано.
А за фризокрема - това което правиш става като кисел, но спокойно можеш да вкараш и някаква само житна каша сместо попарата ако не те е страх от глутена и да даваш по 100-200 грама за закуска. Ама ще тряба да вземеш или млечна, или да слагаш изкиснато сиренце вътре, или от АМ което ползвате.

доли горе така трябва да се храните:
мляко
попара /или житна каша/
зеленчук с мляко
кисел/или плодово с млечна каша или готова плодово млечна каша/
мляко

Според мен може постепенно следобяд обаче да минете на пъла порция каша с 3 лъжички плодово, а не обратното Simple Smile Кашите на Нестле поне като ги гледам по калоричност са колкото АМ, та едва ли децата ще се помпат от тях /знам, че беше писала,че те е страх от това/, а и има и желязо и много витамини вътре.

Ако ти се занимава може и кисели да им правиш - купуваш царевично или пшенично нишесте/ама трябва да сте вкарали вече глутена/ и слагаш 1-2 лъжички с 100мл Ам и завираш - после като поистине си добавяш плодчета каквито искаш. А, и захар се слага Simple Smile А може и да завираш млякото заедно със плодчетата

# 78
Да ви попитам-как ги спретвате тези виртуални почерпки?Иска ми се и аз да ми приготвя нещо,но не знам как Confused

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=4825.0

Аз и до сега не знам как се поставя движещ се текст в подпис..
Няма вит Д тука, няма и рахит, а децата определено не се извеждат на слънце. Смята се оаче че дори 5 мин в облачно време набавят необходимия вит Д през кожата, както и ако детето стои на дневна светлина в стаята.Може да е защото тук все пак лъчите падат под друг ъгъл - незнам. Иначе сега е студ тука бррррррррррррррр....искам топлооооооооооооооооо Close

Оф вчера на консултацията педи каза че нашата фонтанела била доста отворена за възрастта ни.. Rolling Eyes А с влизането забеляза че Дари има лек тен на крачетата(нали до обяд сме все на вън)Ако до края на месеца няма подобрение,пак ще се наложи да давам вит Д посред лято! Shocked
Много полезно инфо за ваксините!    bouquet

Ето линк за Blevit: http://www.bpcniksi.com/ORDESA/ORDESA-PRODUKTI.htm

Последна редакция: сб, 08 юли 2006, 13:07 от БОДЛИВАТА

# 79
още не съм ви изчела, но бързам да кажа за тия работи за урината, кондомчета ,или както там се наричат... Е, голяма тъпотия са. Не стават. Ако някой се колебае дали да купува, по-добре не. Евтини са, не е проблем и десет да се вземат, ама ефектът е нулев.  При 4 опита, в едно от пликчетата имаше около 5мл. А памперса- мокър всеки път. И според моята информация и за момченцата не вършат работа, макар да не съм пробвала. А и не е необходимо 50мл да има. Ние правихме изследвания преди около месец и половина. Държах и стерилното шишенце на дупето след неуспеха с пликчетата. Дори и половината не се напълни, но нямах повече време да чакам. Количеството беше достатъчно обаче, за да се направят изследванията.  За взимането на кръв от пръстчето- много е гадно . Толкова я боля милата и толкова плака, и толкова обидено гледаше след това... Ама минава. Два пъти вече са ни боцкали. Втория по-леко го прие, макар че нямаше 4 месеца още.  А за хемоглобина- не се шашкайте, ако не е в нормата! Нормално е да не е. Нашия тогава беше обезспокоително нисък, но тя стачкуваше повече от месец. След като тъпата и и упорита майка започна да я храни  на сила, макар да не изяждаше необходимото за възрастта и количество, хемоглобинът след 2 седмици беше ОК. Така ,че...

# 80
Здравейте!
Първо честито на всички дечица навършили половин годинка! И на всички озъбили се малчугани!
От разходки не ми остава време да пиша, а и ме помързява честно казано  Mr. Green
Чета за колекторите за урина. Ами при нас стана много лесно. Залепих и го след храненето в 6 сутринта и по някое време проверих - беше пълно. Не сме имали проблем със събирането на урина Wink
За попарите и кашите - ами и аз така съм чувала, че попарата е от 7-мия месец - със сиренце. Сега има толкова хубави каши - зърнени, плодови, смесени и толкова лесно се приготвят Wink Нашия хемоглобин миналия месец беше идеален и го отдавам на обогатените с желязо каши и мляко.
Мен нещо ми се приходи на море. Даже тръгнах днес да си търся бански, но не си харесах... Може някоя събота или неделя да прескочим до Дружба. Поне морето ни е близо  Simple Smile
lika много се радвам, че сте се справили с обрива! Дано никога не ви спохожда вече  Praynig
За пюрето от пресни картофи - и аз чух това, но пък аз съм давала 2-3 пъти точно от такива, домашни.
Telma и Мони като я видят и викат пухче  Mr. Green Днес в магазина за бански продавачките викаха: яяя какво розово пухче  Laughing Не сме слабички, то си е истина  Laughing
surfline да ти кажа и на мен адашката Симонка ми прилича на теб, е малко и на татето, но определено има и от теб! А, и снимките ви са много сладурски  Flutter
Ние на 14-ти сме на консултация, но незнам дали като пием антибиотик могат да ни сложат ваксината. Може би ще я отложим..

# 81
Честита половин годинка на порастналите бебчовци! Да са здрави, щастливи и палавички!

Честити зъбки и първи думички на заслужилите!

Vili много готини нови снимки на Али. Страшно им се кефих.

Des29 кво да ти кажа?! Отби се тотално откакто се разболя. Запушеното носле и пречеше да засуче и се сърдеше много. Но вече го преживях. Мина ми. Ще продължавам да и давам кърма докато има. Пък после...  Иначе за спането, много лошо че няма почивка за теб все още. Но с АМ и каша може пък да се позасити, пробвай пак, ако искаш. Ние определено спим нощем. Не мога да се оплача. Буди се от време на време, но то е защото пръцка. Много газове има и се ядосва. Но за ядене и дума не може да става. Вече ядем само 4 пъти през деня Shocked Rolling Eyes. Ама повече не ще. Сама си го направи режима, и то съвсем скоро. Прави много големи интервали и така.

Хайде ще се включа пак по-късно, че дойдоха бабата и лелята.

# 82
Здравейте, милички! Как е настроението?

Тук за бански и морета говорите, а на мен само зеленчукови пюрета са ми в главата  Crazy

lilli, благодаря ти за комплимента  Hug

Бодливка, не ти звъннах да не ви притеснявам ако спите или папате.Другия път ще се обадя Peace

Деси, Честито ЗЪБЧЕ!!!   bouquet
Я кажи как се дава зеленчук с мляко?Значи ако искам да заместя обедното хранене изцяло (защото сега преди или след зеленчуковото кърмя), трябва в самото пюре да сложа АМ (или кърма) така ли?  newsm78 И ако да - по колко мл трябва да се добавя мляко?10х  Hug

Лика, много вкусна почерпка  Flutter

Гушки на всички!

# 83
За попарата и на нас ни каза най-рано от 7-мия месец(то и нащо ще е една попара-само Фризопеп и домашен сухар).

ами неможе ли да даваш някаква житна каша вместо попарата? Например нещо такова: "Безмлечна каша NESTLE 8 Зърнени култури с Бифидус" от тук.
незнам има ли в Бг това:
Това според мен е по-добре от попарата със сухар - аз такава каша съм давала на децата си и по-големи, не само 6 месечни за закуска сутрин.

Може и да опитам,  хем и по-лесно се прави от попарата. Само че аз каша давам по 3 лъжички в плодовото пюре, миля, че е достатъчно, нали? Кашата е на фризокрем с царевица и ориз.

Току-що прочетох, че е от 8-ми месец нататък тази каша newsm78
има и след 4 тия ние сме на МИЛУПА бебка мн ги обича  а и ФРИЗОПЕПА има и с 4 или 5 плпда(тои е кремче)Е МНОГО ДОБЪР само зърнрните не и харесват #Cussing out #2gunfire #Cussing outтази с царевица и ориз направо отиде в коша дори иаз не я харесах #Cussing out Sick Mr. Green

# 84
Vili4ka, ами примерно сваряваш един картоф (с обелката), белеш го, макачкваш, и почваш да наливаш кърма - колкото поеме за да стане пухкаво пюре. Половината може да се остави примерно за следващия ден в хладилника. И ето ти заместено хранене.
Ако ще правиш с АМ - пак сваряваш си зеленчука, разреждаш го с водата в която е врял докато стане пухкаво, и в готовото пщре слагаш АМ - примерно ако е 90-100мл слагаш 2-3 лъжички/нямам идея какви са пропорциите за АМ, но слагаш толкова колкото би сложила за да приготвиш АМ с водата коиато си наляла в зеленчука.
Може и да дадеш 80-100грама зеленчуково пюре с вода и за десерт кърма/АМ от бутилка или обратното. 

В книгата на проф. Трифонова - пише, че пюрето се приготвя с прясно мляко Shocked и масло Shocked и захар Shocked и се давало от 4ти месец  ooooh! ....тая книга със закон трябва да се забрани - дори аз като съм била бебе са казвали на майките,че на бебе до 1г. не се дава прясно краве мляко.....

# 85
Vili4ka, ами примерно сваряваш един картоф (с обелката), белеш го, макачкваш, и почваш да наливаш кърма - колкото поеме за да стане пухкаво пюре. Половината може да се остави примерно за следващия ден в хладилника. И ето ти заместено хранене.
Ако ще правиш с АМ - пак сваряваш си зеленчука, разреждаш го с водата в която е врял докато стане пухкаво, и в готовото пщре слагаш АМ - примерно ако е 90-100мл слагаш 2-3 лъжички/нямам идея какви са пропорциите за АМ, но слагаш толкова колкото би сложила за да приготвиш АМ с водата коиато си наляла в зеленчука.
Може и да дадеш 80-100грама зеленчуково пюре с вода и за десерт кърма/АМ от бутилка или обратното. 

В книгата на проф. Трифонова - пише, че пюрето се приготвя с прясно мляко Shocked и масло Shocked и захар Shocked и се давало от 4ти месец  ooooh! ....тая книга със закон трябва да се забрани - дори аз като съм била бебе са казвали на майките,че на бебе до 1г. не се дава прясно краве мляко.....
по въпроса за кравето мляко аз слагам в зеленчуковото когато го готвя иначе да се цедя а не мерси мн ме боли а за сухото трябва доста Sick #Crazy

# 86
а и ФРИЗОПЕПА има и с 4 или 5 плпда(тои е кремче)Е МНОГО ДОБЪР

За готова каша ли става въпрос? Не съм виждала,къде я има?

# 87
  • Варна
Момичета, освен АМ в зеленчуковите слагате ли и нещо друго, като сол и захар например, защото аз не. А домат и краставица комбинирали ли сте или не бива, че ние сме само на картофи, моркови, лук, тиквичка и 1 път зеле. Различни комбинации правя от тези продукти. На мен кашата на Фризокрем с царевица и ориз ми хареса ,но според таблицата за приготвяне става мнооооооого рядка и аз си я правя на око.  smile3555 Ядем и банановата на Слънчо. Взела съм и прасковена,но още не съм давала. Каша правя на 2-3 дни веднъж. Докога така? На 19 сме на консултация и сигурно ще ни кажат да започваме с месата. Ще задавам въпроси да знаете. Още ни е малко трудно да ядем с лъжичка, все си прави муцката като за шише с бибка.  Joy А намачкани или настъргани плодове давате ли?  newsm78
Ох, бански и морета.  sun Тази година не знам дали ще успея баткото да го заведа няколко пъти поне. А догодина вече... А който от вас идва насам да свирка! На линия сме!  newsm08

# 88
Здравейте  Hug
Мнооого полезно ми беше да прочета всички коментари за захранването.Сърдечно благодаря на деси,на БОДЛИВАТА - вие сте супер бе мацки Peace И аз уж чета уж се образовам а все нещо не ми е ясно Embarassed
Лика,страшна почерпка - БЛАГОДАРИМ! И на Вяра дадох да си близне от тортичката тя така жадно ме гледкаше милата докато хапвах Mr. Green hahaha Joy
Ох пък да ви кажа срам не срам Blush - като седнем на масата с Вяра в ръце и тя като ни загледа в устите и посяга към яденето и бабата взе че и подаде една твърда кора хляб.Не мога да ви опиша какво стана - то беше кеф то бяха радостни подвиквания и като смуче ....Мен естетествено ме е страх и дърпам кората и настана един кански рев #Crazy ама рев ви казвам... И така от време на време и подаваме вече да смуче....кво да правя Blush
Днес хапнахме пуешко с картофки пюре - не бих казала че не и хареса но не бих казала и че беше много впечатлена.Вчера се изсилих да направя кисел съответно си остана в купичката почти цял Wink
А две вечери практикувам АМ с няколко лъжички каша - изжда си я но няма промяна буди се нон стоп на 3часа а тая нощ даже не си спомням дали съм спала Rolling Eyes
деси, я кажи миличка кога ще спре да се буди нощем?Ох аз ви писнах с тия мои оплаквания ама да попитам Mr. Green Пък ти незнам как се справяш по цял ден на работа и по цяла нощ кърмене- страшна си Peace

Дали не става дума за Фризокрем и това да е просто малка грешчица Thinking Wink
Толкова от мен засега.Целувки на всички Heart Eyes

# 89

Дали не става дума за Фризокрем и това да е просто малка грешчица Thinking Wink
Толкова от мен засега.Целувки на всички Heart Eyes

Абе и аз така си помислих,ама нали надеждата умира последна..Сега покрай поредното малоумие със спирането на лечебните млека съм изперкала.. Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт