Дяволското Гърло Тема 7 "Живот даваш - Смърт получаваш!"

• 44 957
  • 763
  •   1
Отговори
# 345
Изчетох с интерес някои от коментарите, както и версиите. Не видях обаче никъде предположения по темата, както е обявена, а именно цитираните думи на Руфинка "Живот даваш - смърт получаваш!" Какъв е смисълът от вкарването на тази сцена? И изобщо образът на тази Руфинка и нейните предупреждения накъде водят?
До скоро бях сред малцината, които са склонни да допуснат, че убиецът е възможно да е самата Мия Язова и имах своите аргументи - тя се качи неизвестно защо на онази скала, където откри втората жертва. Тя се спъна точно там, където беше отрязаната ръка на първата жертва и пак тя го откри. Тя е драматичен образ,  силен психолог, има достатъчно познания и за двете религии. Много от нещата ги намираше така, сякаш тя ги е оставила там. Не стреля по бягащата фигура, сякаш знаейки, че не е този бягащ човек убиеца. Беше абсолютно убедена, че убиецът не е и този командос, който държеше прокурора за заложник... Мога да извадя още много аргументи. Човек, като ги търси, ги намира. И всички най-вероятно нямат нищо общо с истината...
Постовете тук обаче ме накараха да обърна повече внимание на Асен. И най-вероятно това ще Човекът - убиецът с кауза, който защитава беззащитните деца и жени,  спасителят, самотникът с дълбока лична драма... Но има нещо, което не ми дава мира и което ми се струва, че се пропуска. Докато Асен беше в ареста като заподозрян, някой изпрати ножа, с който са извършени убийствата. Очевидното тази пратка имаше за цел автоматично да свали подозренията от Асен, макар че и без нея, Мия вече беше свалила подозренията си от него... Има още някой - или убиеца е друг, или има някой, който е наясно с Асен, но му симпатизира и дори го подкрепя.

# 346
Хайде стига с тази Мия убиец.Как не ви омръзна,думи нямам.Толкова пък да сте зле.. 😡
Вече и темата не става за четене..

# 347
Ама то на нас не може да се угоди. Цветовете били мрачни, не показвали достатъчно от красотата на Родопите, имало лична драма, не била българска музиката....
А за "Мостът"-филмът си заслужава да се гледа. Доказателство е и факта , че има и американски и руски римейк.

Последна редакция: пн, 29 апр 2019, 08:54 от W

# 348
Не мога да ви разбера. Като не ви харесва сериала и не сте доволни- спрете да го гледате. Ама не можете, защото още ви държи в напрежение и искате да разберете кой е убиеца. В крайна сметка това е целта на един сериал. Дали ще го протакват 10 епизода и накрая ще кажат кой е или както в “Малки сладки лъжкини” ще протакват 5-6 сезона - няма значение. Ясно е, че такъв сериал не е правен в България ( както вече казаха), също и че ще е семейна драма, а не крими ( също беше казано отначало). Така че, който не е кскал да гледа, защото е драма, да беше спрял отначало или да спира сега. Като гледам всички недоволни сравнявате сериала с някакви чужди продукции. Аз се радвам, че най- после се създаде подобно нещо в нашата малка държава, в която и до сега, по- голям рейтинг имат турските сериали. Невъзможно е да се сравнят България и Америка по правене на сериали/ филми. Ясно е, че хората са светлинни години напред. Това е българинът- вместо да се зарадва, че се прави нещо ново, започва да критикува и да търси кусури. Темата се обърна от интересна ( опитвахме да нищим кой е убиеца), в крайно досадна ( всеки започна да конентира кой е по- недоволен от сериала).

# 349
Само пропусна да ни посъветваш да си гледаме турските сапунки Wink
Какво да св коментира като го дават от дъжд на вятър. И само не ми обяснявай, че е по западен тертип това. То хубаво, ама и тази седмица ще го пропуснат, по незнайно какви причини.
Има много неща, които ме дразнят, но го гледам, защото искам да видя какъв продукт са направили в крайна сметка.
Като не харесваме нещо българско, все се обобщава, че българина бил мрънкало. Ами разлимни хора, имат различни предпочитания и възприятия.
Надали като маса народ не харесва американсите сериали, някой обобщава какви мрънкала са американците.
А въпросните Сладки лъжкини не можах да ги издържа до края, щото яко забозяха и спрях да го гледам. Ако ДГ имаше толкова серии и беше все така, и него щях да спра да следя.

# 350
  • Бургас
... Има още някой - или убиеца е друг, или има някой, който е наясно с Асен, но му симпатизира и дори го подкрепя.

Мама! Колкото и налудно да звучи! Rolling Eyes

# 351
Хайде стига с тази Мия убиец.Как не ви омръзна,думи нямам.Толкова пък да сте зле.. 😡
За колко по-добре се смяташ, че да си позволяваш обиди в прав текст към хора, които не те нападат лично?

# 352
Време беше да се появи някой и да напомни за дистанционното. Хубаво е от време на време да се внася ред в темата.

# 353
  • Бургас

Молитвената броеница на нападателя на Чанов.

Молитвената броеница в ръцете на Чанов в промото на 10-ти еп. !? Mag

# 354
Относно преплитането на личната драма в сюжета:

# 355
Честито Възкресение!
Какво точно се прави с такава броеница?
Има ли някакви конкретни правила или е просто за успокоение .

# 356
Еха,колко много теории:)Може да са и двамата-бащата и сина-единия прикрива другия?

# 357

Нищо конкретно не се споменава за нея, което да има връзка със сериала. 🙂

# 358
  • Другата България
За колко по-добре се смяташ, че да си позволяваш обиди в прав текст към хора, които не те нападат лично?
За още по-зле. Tired
Ама няма как в такива теми да не се появи някой такъв персонаж, аз затова основно чета, не пиша в тях, защото са ми бързи пръстите и става...

Сега ще се включа само заради последните постове относно красотата и магията на Родопите. Преди години бяхме на почивка в Девин и тогава имах възможността да обиколя и посетя всички места, които се показват директно и индиректно в сериала - и Дяволското гърло, и кулата на Снежанка, и тъмното езеро, и Смолян, и Триградското ждрело, и още, и още...наистина трябва да се види и да се усети магията на тези места. Приказно красиво е, спиращо дъха, не ти се иска да си тръгваш от там и се зареждаш без да усетиш....в известен смисъл заради това започнах да гледам сериала, за да си припомня онези емоции и усещания.
На мен ми е интересно и увлекателно, следя с интерес и ви чета също с такъв. Теории за това кой е убиецът ще си спестя тук, имам такива, ще видим колко съм била права след месец. Grinning

# 359
Според мен молитвените броеници ни ги показват като аксесоар. В смисъл - за похитителя на прокурора казаха, че в църквата е бил “от редовните”.  Та нашият убиец, който и да е той, също ще е от редовните.
В промото се вижда как Чанов старши унищожава документи. Струва ми се, че с това цели да прикрие семейна тайна (че Мама Чанова е кукууу 😜), за да запази достойнството на семейството. Усеща, че покрай смъртта на Рамаданова, това ще излезе на яве и изобщо не допуска, че тайната на неговото семейство може да има нещо общо с убийствата.

Офтопик - виждам, че въпреки че няколко пъти се каза, все още има неразбрали. По всяка вероятност следващият четвъртък епизодът се пропуска заради празниците и отпуските на хората. В такива периоди рейтингът пада и телевизиите променят програмата за определени продукции. Това е световна практика и аргументи за подобен подход има много, но не е тук мястото да обясняваме. С две думи - не е глупост измислена в България Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт