Били ли сте на астрологична консултация?

• 73 326
  • 736
  •   1
Отговори
# 615
Съгласна съм с теб, че всеки труд трябва да се заплаща според знанията. Но в нашата Родина не е така. Учили сме, инвестирали сме, но без достойно заплащане . Някои са тарикати, други не сме. И в този ред на мисли не можем да си позволим висока цена за астроуслуги.
Поздрави!

Щом не можеш да си позволиш, другият начин е самата ти да инвестираш в самообучение по астрология. Сядаш и четеш на чужди езици, наблюдаваш, трупаш практически опит. Както каза Сотис, всяко нещо си има цена, защото в него е инвестиран някакъв ресурс. Ти искаш всичко, пък за 80-100 лв. Пробвай тематично за отделна тема, тогава може да имаш по-голям шанс. При Галина Иванова, която е и ведически астролог, цената на такава услуга за устна консултация е 150 лв. По-добре малко и качествено, отколкото едно голямо нищо.
[/quote
Ако исках да уча адтрология нямаше да искам някой да ми прави хороскоп.
И не искам всичко за 80-100 лв, а за три  теми.
Поздрави!

# 616
Най-малко ми е помогнала и добре насочила една от най-хвалените и изучени астроложки в БГ.
А съм доволна както от  теоритични като Кожухаров, така и от "младите" със страници във Фейсбук като Ванеса.

Ванеса  даже най-много ми е дала, защото споделя най-много информaция безплатно и интересно, за хора като мен, които се интересуват от астрология, а не да карат второ висше, за да си разберат малко картата. И много от нещата, съвпадат точно.

Така че всичко е въпрос на химия между астролог и клиент.

# 617
Щом не можеш да си позволиш, другият начин е самата ти да инвестираш в самообучение по астрология. Сядаш и четеш на чужди езици, наблюдаваш, трупаш практически опит. Както каза Сотис, всяко нещо си има цена, защото в него е инвестиран някакъв ресурс.

Само че едно такова обучение ще струва доста повече от 100 лв., колкото е една стандартна устна консултация. И аритметиката започва от умножаване минимум по 10. И по-нататък ще надграждаш с още.

Качествени книги по традиционна астрология на английски език са от порядъка на 40-50 евро за бройка и нагоре. При това ако търсиш най-изгодна цена в Амазона и с най-ниска куриерска такса за доставка. Някои редки издания, с научна или колекционерска стойност, надхвърлят 200 евро. Почти не се сещам за практикуващ български астролог у нас, който да инвестира толкова средства в качествена литература. По изключение съм чувала само за Димитър Кожухаров. Той е с богата библиотека и не иска само да лапа пари от консултации, а инвестира в качествени книги. Голям процент от нашите профита са учили от форуми и от малкото достъпни книги на български език, предимно психологическа астрология.

Ако се купуват книги по ведическа астрология, има и на по-ниски цени, има и на по-високи. Зависи какво точно ти трябва. За една по-профилирана книга бях платила 80 лв., за друга около 100. Колкото един анализ, за който аз лично отделям една седмица. А не като повечето известни имена – по няколко човека на ден при работа с натоварен график. Така че ако някой реши да се самообучава по традиционна или ведическа астрология, да е наясно колко ще му струва. Курсове и семинари също няма много, особено в България, и там е печалбарство.

Що се отнася до някои известни имена в бранша, цените им донякъде са подвеждащи. В повечето случаи е обявена цена БЕЗ ректификация. И после ще ти добавят още 100 за проверка на часа. И така сумата се удвоява. А ако искате ведически анализ, нали се сещате, че няма как да бъде направен без разглеждане на тематични производни карти, а те изискват много прецизна ректификация, не може да мине без нея.

Последна редакция: сб, 16 яну 2021, 00:32 от Sotis

# 618
Колкото един анализ, за който аз лично отделям една седмица.
Това щях да напиша, дали ще се намери такъв, не само в астрологията, който да се съгласи да работи една седмица за 80-100 лв ?

Цитат от сайта на Гали
Цитат
Няма такова нещо като пълен анализ на личния хороскоп. Да се направи наистина пълен анализ на даден хороскоп е някаква химера. В повечето случаи се прави нещо като полу-анализ, включващ малка част от хороскопа с по-важните неща. Все пак това е труд, който някак трябва да бъде заплатен. И нали не се заблуждавате, че има човек (дори и да е астролог), който би отделил на един хороскоп 2-3 седмици труд и да поиска хонорар 100 лв?!

Затова - концентрирайте се върху нещо конкретно, когато посетите астролог, вместо да го оставите той да преценява вместо вас върху какво да наблегне. Така със сигурност ще получите отговор на въпросите, които ви интересуват.

Последна редакция: сб, 16 яну 2021, 00:43 от starinthenightsky

# 619
Колкото един анализ, за който аз лично отделям една седмица.
Това щях да напиша, дали ще се намери такъв, не само в астрологията, който да се съгласи да работи една седмица за 80-100 лв ?

Не, но от нас го очакват.
Чувала съм и високопарни изказвания, че астрологията е средство за самопознание и помощ, затова консултации трябва да се извършват на безвъзмездна основа. Но вероятно никой от тези хора не ходи безплатно на работа. И голяма част от тях се интересуват от кариерно развитие и дали трудът им ще бъде добре възнаграден, дали ще получават заплата и бонуси. Парадоксално, нали? Нещо, което очакваш от другите, ти самият да не го спазваш като принцип в живота. А всъщност е масова нагласа.

Съгласна съм, че ако един астролог се занимава с астрология само за удоволствие и има други източници на доходи, които да му позволяват да не иска заплащане за астрологичните си услуги, тогава би могъл, ако прецени, да работи безплатно или срещу някаква символична такса.

Ако говорим за едночасови консултации, 80-100 лв. е нормална цена при някой по-опитен астролог. Но за една седмица писане, особено ако ти искат и няколко различни теми, ще ме извинявате. Такива, тръгнали с голямата кошница, ги пращам при известни имена, практикуващи психологическа астрология. Да минат с по 2-3 общи приказки по всяка тема, отгоре-отгоре. И предимно психологически профил, т.е. да ти се говори за това какъв си и какъв ти е характерът. Но затова пък ще си мислят, че са получили "пълен хороскоп".

Що се отнася до скъпи консултации и още по-скъпо астрологично обучение, всеки сам за себе си преценява и прави избор, като приоритизира нещата по важност – дали да си поръча скъпи книги, да запише някакъв курс, да кара семинари и различни модули за обучение, или, например, да си направи силиконов бюст и хиалуронови устни. Някои инвестират във външния си вид, други – в развитие и обучение.

# 620
  • в 1001-та нощ
Да не би въпросният астролог да има готова бланка, която да изпраща за попълване, независимо дали става въпрос за 10 минути или 10 часа. Подобни въпроси биха имали повече смисъл, ако рожденият час е неизвестен или в голям времеви диапазон.
Характерът също е повод за ректификация. В ураническата астрология.

Da, изпраща готова бланка с въпроси.  Традиционните въпроси плюс тези, които съм постнала.
Когато раждах часовникът беше пред мен (майка ми също присъстваше. Работеше в болницата , тогава) и видях колко е.  
Има правени две ректификации. Но и при двете  разликата е около пет минути.
Също така няма съвпад на  часът, който аз съм видяла при раждането на дъщеря ми с направените ректафикации.
Та рожденият час е известен. Но му казах, че се получава разлика от около 15 мин , поради горепосоченото.

A.l.e.n.a.
 Когато разговарях по телефонът с него( мъж е )  му обясних, че става въпрос за подарък. Че съм съгласна и на аудио запис. Дъщеря ми ще си" извади"  на лист хартия  хороскопа. И той започна- ама как така на лист хартия; ама нали е за дъщеря ви; аз лично трябва да проведа аудио връзка...Пак го настоявах ; Преди да започне  хороскопа, искам ректификация...започна едно спорене, че не можело да се направи ректификация, ако не се полълнят всички въпроси .
 Сега отворих пощата и в бланката е написал, че за да направи хороскоп трябва да се направи ректификация. Трябва да се попълнят и въпросите за характера. С този диапазон от 15 мин каза, че също може да направи хороскоп, но по-общ.. буквално се втрещих... Общ и аз мога да направя без да съм астролог Simple Smile

Въпросите са :

Опишете кое е това, което Ви прави истински щастливи, кое е това, което Ви кара да се чувствате, че изпълнявате основната си мотивация/цел в живота.

Например: чрез писане, чрез преподаване на другите, чрез изпитването на удоволствие, чрез това да сте сами, дори и в известна степен изолирани от другите, да сте с другите и да правите нещата заедно в партньорство, да пътувате, да имате интереси относно здраве/болести, духовни интереси, знание, да сте вкъщи със семейството си, да сте с децата си, да правите пари, да играете игри или комар/тото/лотария, да сте с приятелите си, да сте фокусирани върху ресурсите на партньора Ви и т.н..

Нещастен случай/контузия/нараняване (коя част на тялотото)

Болест (коя част на тялото, влизане в болница или ходене при лечител също)

Придобиване на пари (как)

Започване на първа  работа на с договор

Загуба на пари (как)

Раждане на брат/сестра

Опишете брат/братята или сестра/сестрите си, техният характер и
интереси/занимания.

Смърт на брат/сестра

Смяна на адрес/преместване на друг град
Опишете майка си: нейният характер и интереси/занимания.

Опишете баща си: неговият характер и интереси/занимания.

Смърт на майката

Смърт на бащата

Смърт на дядото (по бащина или майчина линия)

Смърт на бабата (по бащина или майчина линия)

Започване на някакво хоби/занимание

Раждане на син/дъщеря

Опишете детето/децата си: техният характер и какво обичат да правят

Смърт на син/дъщеря

Домашен любимец (ако ги имате, какъв тип е животното, кога сте го взели и кога е умряло)

Брак/връзка над 2 години, включваща съжителство и някакво споделяне на разходи/задължения и пр.

Опишете как се запознахте със съпруга/съпругата. (примерно: чрез негов приятел, чрез моя приятелка, чрез родителите му, в университета, по време на пътуване/екскурзия и пр.).

Кога се запознахте с тях.
Опишете съпруга/съпругата си: (ако не сте женени/омъжена – вашето гадже, без значение каква е сексуалната ви ориентация разбира се). Например: по-младо или по-старо изглеждащи, енергични или бавни, интересуващи се от спорт или от изкуство, наука, бизнес, знания, езотерика/окултизъм, религия и прочие.

Смърт на съпруга/съпругата

Развод/раздяла

Съдебни спорове

Раждане на племенник/племеница

Опасност от смърт, финансови дългове

Пътуване до други държави или места, (особено ако са специални), било то като почивка или духовно място (причина за пътуването също)

Духовно или религиозно преживяване, което е оказало влияние върху живота ви

Престой в чужбина/емиграция

Раждане на внук/внуче

Слава (споменати във вестник или поканени в телевизия, или някакво постижение, не на всяка цена професионално, но за което сте получили някакво признание или слава)

Започване на работа/бизнес

Писано е по-горе

Професионален успех или повишение
 Писано е по-горе

Професионален провал или позор/уволнение

Започване или прекратяване на приятелство (причина)

Опишете приятелите си, истинските такива, които са ви близки (например: по-млади/възрастни, интересуват се от спорт, учени хора, преподаватели, учени, лекари, бизнесмени, фермери, войници, духовни хора и пр.)

Загуби, „намушквания” в гърба, да бъдете подкопани от някого, който изглежда и се преструва, че е ваш приятел, докато всъщност се оказва, че е ваш скрит враг

Малко ми прилича на ректификацията тука - https://astro-app.net/rectification.php?lang=en&appSize=0

# 621
Интересни аспекти сте засегнали ( отново) за заплащането на астрологическата консултация, за нивото на подготовка на астролога, за начина, по който протича консултацията и пр.
Имала съм астрологични срещи, както наживо, така и само чрез писма. Опитът ми е многогодишен, с различни степени на получено благо и полза, но също и на потрес и ужас  от подобни контакти.
Изводите, които си направих са, че отговорността е огромна, както на даващия консултация, така също и на питащия. Какви думи ще се изрекат/ напишат, по какъв начин, в кое време, защото според ведите времето е също много важно.
Какъв живот води астролога, вярващ ли е, има ли / спазва ли някакви духовни практики( защото е ясно, че той  борави/ "се свързва " с определени сили), какъв физически  вид има, всичко това има огромно значение .

Преди  време бях чела един материал , в който се обясняват основни въпроси, правилата на етикета на един ведически астролог.
Всъщност, много от споменатите важни неща се отнасят по принцип за общуването между хората. Независимо дали сме астролози или не.
Какво остава , ако се поеме отговорността за даване на съвет от духовно естество ( каквато е астрологичната материя).  Много точни описания са дадени, а също и кратка обрисовка на ведическото духовно знание. Има и кратка история за запазването/ унищожаването на ведическите оригинални текстове, шлоки. От 5 мил. са оцеляли само 50 хил., т.е. само 1 %.
Материалът е на руски език, но с гугъл преводач ще може да се постигне сносен превод, надявам се. Ако някой има затруднение в разбирането, ще помогна.
Приятно четене😊
Правила на етикета на ведическия астролог

Последна редакция: сб, 16 яну 2021, 02:40 от Катерица

# 622
Най-малко ми е помогнала и добре насочила една от най-хвалените и изучени астроложки в БГ.
А съм доволна както от  теоритични като Кожухаров, така и от "младите" със страници във Фейсбук като Ванеса.

Ванеса  даже най-много ми е дала, защото споделя най-много информaция безплатно и интересно, за хора като мен, които се интересуват от астрология, а не да карат второ висше, за да си разберат малко картата. И много от нещата, съвпадат точно.

Така че всичко е въпрос на химия между астролог и клиент.

Да, така е. Затова препоръките са субективни. Ванеса май е слънчева Рибка. Принципът на Рибите, водата е такъв, че всеки би намерил нещо от себе си в тях. Би се огледал. Не е определяща компетентността на астролога сама по себе си. В такъв смисъл е условно дали конкретно за някого е добър. На астрологично ниво въпрос на ... математика, енергия. На геометрия. Скука ! Проза! Абстракция ! Smile

Пример си за това, че астропсихологията е сладък локум, който за това е и по-разбираем и лесно смилаем, но де факто не това е в основата на астрологията. Това е поп астрология. Астрологията не е новата психология. Тя има хилядолетна история и традиции. Психологическото разбиране е простичко - знаеш природата на знака - огън, вода, въздух, земя и съобразно символиката на планетния принцип, го обличаш в съответните дрехи. Знаем, че огъня топли, сгрява, разширява, огрява, осветлява. Същото важи и за хора,  които имат лични планети в огнени знаци. Огънят се гаси с вода. Тогава, когато поставиш вода в джезве на котлон, за да си направиш турско кафе т.е. на огън, тя завира. Отделно качествата на всеки зодиакален знак. Известно ни е, че всеки сезон - пролет, лято, есен, зима се състои от три месеца. Първият месец има динамичен характер, защото полага началото на нов сезон. Вторият месец е статичен, държи статуквото. Третият пък е преход между два сезона, затова е подвижен, гъвкав. Не е проблем за всеки човек, който знае чисто физическите и химически принципи, порядъкът, които съществуват в природата, да си разбере картата от тази гледна точка. Не е нужно някой да му ги казва, да ги чете от някоя книга.

Та в този ред на мисли, няма как един човек да не се припознае в енергия, която е присъща на физическите характеристики на този принцип в природата. Астрологията е логична. Не е средство за вадене на зайци от имагинерни, мистични шапки.  

Иначе ако е за въпроса и аз споделям квитесенцията, синтезът на натрупания в годините астрологичен опит. Кой какво може да научи си зависи единствено от този, който чете написаното. В случай, че не го мързи да чете повече от пет реда. И му импонира подобно разбиране за нещата.  През призмата на Слънце в Телец. Астрология и разбиране не се наливат с фунията.

Последна редакция: сб, 16 яну 2021, 09:00 от starinthenightsky

# 623
Само не се лъжете да се занимавате със западен астролог и то избран тук от темата.

# 624
Има едно момче във Facebook ведическа астрология с Анатоли , мисля ,че не взема скъпо. Пуска често видеа , но така като го слушам е още новак.  За един такъв анализ бих отделила пари за човек който , изучава и се занимава от години с ведическа . Аз отдавна спрях да чета астролозите занимаващи се със западната, пълна пародия са. Не бих си сменила астролога който е вещ в традиционната и ведическата. Писала съм тук в темата кой е той. Имам  два хороскопа за по три години ,по различни теми и определено ,това е човека който за сега нещата които е написал се случват. Дори малко по-рано от започналия ми солар, изключителна ректификация . Само тя направи ректификация която е много близо  до часа ми ,който знам от майка ми и тя е на 200% ,сигурна че това е часа ми на раждане. Часа ми се работи много добре и на майка ми и на астролога направил ми ректификация . Всички други астролози които са ми правили ректификация часа ми е с 10-15 минути разлика. И съответно не работи. Трифон може да има много знания , да взема 100 лв , не бих повторила при него дори да съм на зор. Danna Veda Yordana, също е чета във Facebook , може да разгледате Анатоли и Данна и да си прецените сама.

# 625
За Анатоли щях да кажа и аз – има много приятно излъчване, възпитан младеж, изглежда по-начинаещ. Но не съм наясно какви са му таксите за услугите. От време на време му гледам видеата.

# 626
Здравейте,
аз имам въпрос, но не знам тук ли е мястото да попитам. Бременна съм с термин 7ми април. Раждането ще е секцио и докторът ми каза да избирам дата след 23ти март. Въпросът ми е можете ли да ми препоръчате с кого да се консултирам за избор на дата? Изобщо не разбирам от астрология, попрочетох някои от темите, но все едно пишете на китайски 😃.

# 627
От номерологична гледна точка бих избрала 27-и, число, свързвано с успех, късмет и власт. Моето дете се роди на 27-и, но случайно, тогава си тръгна раждането.
Само че ако тогава Луната не е в Рак (знака, управляващ утробата). Хипократ е казал да не се реже съответния орган в момента, в който Луната преминава през управляващия го знак.

# 628
И аз съм родена ма 27ми, но забравих да спомена, че 27ми и 28ми март са почивни дни, а тогава се плаща двойно за планово секцио. Много ми е трудно да определя аз и ми се иска някаква помощ..

# 629
Ако искате да избирате дата и час за секцио, най-добре е да се консултирате с медицински астролог, все още имате време да се планират нещата. Или поне астролог, който си разбира от работата и знае какво да гледа.
Ако не можете да си го позволите, тогава изберете някоя дата, следвайки майчиното си чувство, интуицията.

Мисля, че някъде преди 27 март има сравнително добри дати с Луна в Лъв, така се получава тригон със Слънцето и Венера. На 27.03 Луната е в Дева и в квадрат с Марс, така че зависи в кои домове на наталната карта на бебока ще се падне тази конфигурация. Зависи и в хороскопа на майката какво засяга, все пак на нея ще й се прави операция. Станахме много на 27ми ))

Общи условия

Активация на акаунт