Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 55

• 41 134
  • 769
  •   1
Отговори
# 360
Чети в нета за "искадор" - от билката "бял имел"

Аз когато гледах, заради теб и четох май мернах някъде, че за рак на гърда не помагало, но после шефката ми, след като горещо ми препоръча да го ползвам, защото майка и много добре се чувствала (с рак на гърда) се зачудих дали правилно съм прочела и разбрала. Понеже не ми харесва да чета за рак и неговите необятни теории и терапии не съм чела пак, но ще питам лекарите.

# 361
  • Плевен
На мен ми казаха, че татуировките ще избледнеят за година-две, за Сити става въпрос, при мен е само маалко по-бледо, но ясно си личат.

# 362
Момичета, майка ми тепърва тръгва по пътя на лечение, но разбрах,че не е ок да се орави химио в Онкология в София, а по-добре клиника Надежда,Сердика .Какво мислите вие,Сити клиник добър вариант ли е?
Много ми е объркано,но скоро(надявам се) ще започне химио и не знам къде да бъде.

# 363
Момичета да не би само в Сити да татуират? Наистина нямам нищо по себе си .  Когато минах на скенера и после ме маркираха , много внимателно гледах. Само маркер, лепенки отгоре и това беше.

# 364
  • Плевен
Правих химията в Сити, доволна съм-има ред, всичко е спокойно и в график. От диспансера също съм доволна.

# 365
Доколкото разбирам тя ще мине онкокомисия,за да се назначи лечение.Последващо може да го прави където ни изпратят от Онкология или където пациентът пожелае?Нищо не ми е ясно, а не искам да губим време в размисли.
До няколко дни ще излезе биопсията на разсейките й и се моля да е успешна и да решат какво ще се предприема.

# 366
  • София /Абсурдистан
Избирате си клиниката сами. Аз всичко правя в Сити и съм доволна. Освен това, имат най- модерните и новите апарати, единствени в страната.
Моите татуирани точки аз не ги виждам, толкова са малки. Когато ги правиха, нищо не съм усетила, даже и боцкане. Обаче щом отидох на скенера, сестрите веднага ги видяха. Казаха, че имат набито око.

# 367
  • София
Лейди,радвам се за баща ти!
  И аз днес бях в Сити.Взех си резултатите  от  сцинтиграфията и всичко е наред.Обаче папката, в която ми ги дадоха беше поправена с коректор и като го изтрих,под моето име беше на друг човек.Съответно се вкарах малко във филма дали е моето изследване това ,но пък диска си е с моето име и "епикризата" също та спирам да го мисля.
  Дрехите ,с които сте били на сцинтиграфия веднага ли ги изпрахте и самостоятелно или в пералнята с другите дрехи на семейството?Аз спах в моите родители и ги сложих на простора без да ги пера.Сега се прибрах в нас и се чудя,какво да ги правя.

После ходих при д-р Недев.Мислех,че съм записана за шефа на отделението,а то било за друг Недев ,та малко ме хвана и яд,че 95лв за преглед дадох,пък не при който исках.Иначе този беше внимателен ,обясни ми за лъчето.Каза,че щом няма засегнати възли и е правена мастектомия, може и да не се прави лъчетерапия. Но пък заради ки-67 (46% е при мен) и близостта на единия тумор до зърното(запазено е) ,е добре да се направят 20 терапии.Спорд него,след ХТ трябвало да направя ЯМР и той щял да покаже дали има нужда или не.За някакво натрупване на паренхимна тъкан говореше ако има,но много не го разбрах.Те след ХТ и на ПЕТ скенер ще ме пратят сигурно ,та няма ли да ми стане множко не знам.Ще го мисля после,но ми се щеше от сега да си знам,кога и какво ме чака.

Последна редакция: вт, 14 май 2019, 18:17 от zori_g_n

# 368
  • София
Зори, след коя химия ти назначиха сцинтиграфията? ПЕТ скенер прави ли ти?

# 369
А аз се чудя, защо досега мен не са ме пращали нито на сцинтиграфия, нито на скенер. Има ли и други като мен , които преполовиха химиите ,а все още нямат назначени такива изследвания?

# 370
  • София
Още след първата ме пратиха на сцинтиграфия, но го нямаше изотопа ,за това я направих вчера ( в четвъртък ще ми е 4-тата химия - първа от белите).ПЕТ скенер не съм правила,за сега нищо не казват за него .

# 371
  • България, Велико Търново
Здравейте,
Зори радвам се, че резултатите са добри. Все така да е!
Днес успешно ми мина първата червена химия.
Бях много гладна след нея и хапнах малко зеленчуци, но май не трябваше. Да ви питам Дегана мога ли и тази вечер да го пия при нужда при положение, че ми биха лекарство против повръщане по обяд?

Преди време обсъждахте дали преди химия ви е правен кардиологичен преглед. Вчера ме пратиха  на ехо кардио и доктора каза, ме сърцето ми било безупречно. Тази сутрин обаче, онколожката изрази съмнения в един от показателите. Не се знае дори дали е техническа грешка, но ме праща отново на кардиолог🤔

На въпросите за други изследвания не са ме пращали никъде, и засега не говорят за друго!

Вените веднага сред терапия ли започнахте да ги мажете?

Спокойна вечер и само хубави резултати на всички!

# 372
  • SHOOT ME 10 $
Лейди радвам се за теб и резултатите ти. Деган можеш да пиеш когато си искаш и колкото си искаш. Да не ти пука.
А сърцето ти е Желязно! Забрави ли?😜

# 373
  • София
Лейди, много се радвам за теб и баща ти!

Ферара, стартира и ти, браво! Пожелавам ти да минават безпроблемно! За гаденето можеш да си взимаш при нужда. Аз първите дни взимам и превантивно по два пъти на ден. Имай предвид, че страничните ефекти се появяват след ден-два, та бъди подготвена.

Зори, а на мен пък нищо не са казвали още за сцинтиграфия. Искаха ми обикновен скенер преди стартирането на химиите и пет скенер след втората или третата химия.

Аз продължавам да умирам от страх за пет скенера утре. Не от самото изследване, разбира се, а от резултатите. Някаква обреченост ме е обзела, а така позитивна бях до скоро... Sad

Последна редакция: вт, 14 май 2019, 19:36 от Тинтири-Минтири

# 374
Лейди, много хубава новина. Да е жив и все по-здрав баща ти.
Момичета да ви попитам, аз още  нямам информация от патологията, но си мисля  ако имам от гадината и ако трябва да правя химия мога ли да шофирам? Да си ходя сама с колата и да се прибирам. Сега ме возят, но нещо почвам яко да откачам, по -болна ставам. В началото като ме попитат- как си има ли болка или нещо такова го приемах. Сега не искам никой да ме пита нищо. Не знам как ги понасяте тези неща, но аз искам възможно най- бързо да си стана самостоятелна.

Общи условия

Активация на акаунт