Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 55

• 41 035
  • 769
  •   1
Отговори
# 495
След биопсията на бял дроб се появи бучка(преди 3-4 дни), доц Минчев в Токуда каза,че е метастаза..не знам.. Преди го нямаше или поне майка ми не е усетила,а и съвпада с мястото на убождането.
Операцията на майка ми ще е коремна, защото се разбра,че проблемът е там,а в дробовете са метастази.
Благодаря ви,момичета мили!

# 496
  • Варна
Да питам и тук за по- сигурно. При лечение с Золадекс мога ли да съм спокойна, че няма опасност от бременност?

И аз като Арми (armyhousewife) не мога със 100% сигурност да ти отговоря. Мога единствено да посъветвам да се пазиш от бременност по време не само на хормоналната, но и при всяка друга терапия, както постоянно ми натъртваха лекуващите ме всякакви видове онколози. Подсигури се по един или друг начин, но в никакъв случай с онези противозачатъчни, които ежедневно се пият или хапчета за след секс... гаранция ти давам, че ще те изгорят жива и момичетата тук във форума, и лекуващите лекари ако посегнеш към тези контрацептиви. Презервативи, въздържание от сношения, само гушкане, галене, мъркане, пръцкане под юрганчето... ама много ако напира юнакът за неговото си и има чисто физическата нужда "топките малко да спихне"... измисли там нещо... не си малко момиче, умна жена си... познати са ти и други видове облекчаване и задоволяване на чисто мъжките нужди...

Със сигурност обаче докато си на Золадекс една евентуална бременност е огромен проблем и гледай да се предпазиш всячески от такава ситуация, било то и самия Золадекс гаранции да дава, че няма как да забременееш... ти допълнително си се подсигури.

Последна редакция: пн, 20 май 2019, 18:22 от Spirit Crusher

# 497
  • Plovdiv
Ако си направя тест за бременност коректен ли ще е? Или ще е компроментиран от Золадекс и Нолвадекс?

# 498
Спирит, ще Умра с тебе🤣🤣🤣

Теди, Теди, от мойта партия си🤣 И аз вече два теста за бременност правих, а съм диагностицирана февруари. Колко ли ще направя до края се чудя.

Иначе хормонални контрацептиви абсолютно НЕ!! Никога! Аз на тях дължа рака си.

Ние сме в болницата. Снощи детето имаше два кърлежа в мъдята🤣 Единия извадих успешно, но другия го откъснах, та....сега съм тук на лобното ми място. Абонирах се.

# 499
Привет,момичета.
Бях с майка ми на консултация с гръден хирург.Каза,че в добре след емболията и може да й се направи талкиране на дробовете, за да се спре излива в тях.
Оказа се,че има метастазно образувание под мишницата,което е следствие на биопсията на. ял дроб,която й правиха мкналата свдмица.Трябвало да се облъчва с лъчетерапия.Ужас!:(
Иначе на 29.05. влиза за операция в Онкологията.Ще бъде коремна,отворена,ще режат каквото не им харесва и ще се вземе материал за хистологив, защото биопсията от бял дроб бе неуспешна.
После химиотерапия и лъче..не знам какво ще е , майка е с напреднало заболяване.
Стискайте палци всичко да мине гладко,защото вече два месеца сме ходене по мъките,усложнения и спънки, без диагноза и лечение!:(
Сериозно помислете това, което ще правите, ако трябва си дайте още малко време. Съжалявам, че ще внеса смут в душата, но в Онкологията са касапи. Ще режат колкото могат, без значение какви са шансовете на майка ти. Или ще я затворят без да правят нищо. Нямате нужда от това сега. Майка ми е с разсейка в бял дроб след рак на яйчниците. След две операции. Онколозите й бяха твърдо против да преприема трета операция, именно заради разсейката в белия дроб. Защото, докато се възстановява от операцията, онова там горе, ще работи. С химия, то почти изчезна. Вече втора година. Ракът на яйчниците е много коварен, но хубавото му е, че често отговаря добре на химията.

Отделно, ако ще правите такава тежка коремна операция, проучете за Хайпек. Но за съжаление според някои онколози, а вече и след личен опит, но с аерозолно впръскване, Хайпек е добре да се направи в чужбина, където имат опит с такива процедури.

Толкова съжалявам, че нямах тази информация преди години. Първата операция на майка ми е направена в Онкологията. И не е направена както трябва...

# 500
Проблемът е,че лекарите не знаят точно къде е ракът и какъв е.Как да я лекуват ако не вземат хистология?

# 501
  • SHOOT ME 10 $
ДХЗ стегни се и се възползвай тук от съветите на хора препатили. Лекарите правят биопсия(вземат проба) после правят хистология (подробно изследване, анализ) на пробите за да открият произхода, огнището на рака с което да приложат възможно най-адекватното лечение.
А за лъче терапията, не се плаши. Сеанса е много кратък - 4, 5 мин.и нищо не усещаш. Страничните явления на някои химии при химиотерапията по-скоро са леко смущаващи и то не винаги, не при всеки. Мен например с три вида отрови ме атакуваха - въобще, не ама съвсем леко ги понесох. Щот съм пич!😉
И от днес започнах и лъче едновременно с химията. Не сии пречат! Споко вее...
Аре действай стегнато и уверено особенно пред майка си гледай да си убедителна с поведението си. Ми къФ кураж ще има тя да се бори с болеста, ако няма до себе си една силна и мотивираща дъщеря, която да я захранва с вяра и целеустременост.
Дори и да няма резултат от дадено лечение и това се отчита като ефект.
Увлякох се. И запомни- дори да го виждаш, че идва оня рогатия, покажи му среден пръст

А за Unknown_lady тя се пропуснала, се невидяла,се не разбрала де се раздават...
Лейди не мисля, че ще откажеш предложението за почерпка от тоя жребец. Що се си миссля, че има някой долар в повече в джоба...

Пък и кат го гледам не е за изхвърляне...м?

Последна редакция: вт, 21 май 2019, 00:47 от midkoо

# 502
Група нещо ме хваща щръклицата, както един приятел казва. Шубе ли е, нерва ли е -знам ли? Много ме натовариха разни приятели дето ми викат и убеждават да не почвам химия.  Направо много дразнят здравите хора... а най ме травмира израза "о, ужас". Все едно е присъда. Мамка му! Просто общество сме и нямаме култура как да подхождаме!  Ей,това ме дразни много! Затова момичетата крият, за да не обясняват.  

# 503
  • на път
....Направо много дразнят здравите хора... а най ме травмира израза "о, ужас". Все едно е присъда. Мамка му! Просто общество сме и нямаме култура как да подхождаме!  Ей,това ме дразни много! Затова момичетата крият, за да не обясняват.  

И аз така. Много е лесно да даваш съвети като не ти е на главата.

# 504
Аз съвсем не съм се отчаяла или хленча, държа се пред майка ми, тя също се държи.
Общо взето животът си тече нормално, единствено ме притеснява фактът, че майка ми прогресира със заболяването, а все още не мигат да я диагностицират.
Затова постъпва за операция, накрая се принудиха да вземат хистология в близост от предполагаемото огнище, което е най-веротно яйчници.

# 505
  • София
Група нещо ме хваща щръклицата, както един приятел казва. Шубе ли е, нерва ли е -знам ли? Много ме натовариха разни приятели дето ми викат и убеждават да не почвам химия.  Направо много дразнят здравите хора... а най ме травмира израза "о, ужас". Все едно е присъда. Мамка му! Просто общество сме и нямаме култура как да подхождаме!  Ей,това ме дразни много! Затова момичетата крият, за да не обясняват.  

Какво значи да убеждаваш някого да не започва химиотерапия??? Anguished
От каква позиция- на знанието, на опита?! Тези хора, които ръсят мозък, били ли са някога в подобна ситуация, зависел ли е животът им от лечение?
Уффф, как се ядосах!

Boni, слушай тялото си и лекарите си!
Успех, мила и Господ да е с теб!

# 506
  • София
Здравейте, банда! Четвъртата червена май ще ме свали. Както миналия път нямах никакви странични, така още вчера след вливката започна гаденето и сериозни позиви за повръщане. Нооо, майната му, и това ще мине. Изписаха ме и търчах до вкъщи да водя дребното за изследвания, че 4 дни е с температура. Няма време на мама за глезотии 😄

Бони, не слушай никого, освен докторите и самата себе си! Не позволявай на никой друг да ти влияе! Избягвай хора, които се опитват да разклатят убежденията ти!

# 507
  • Плевен
Не се влияй от приятели, познати и т.н. Утре същите хора ще казват- Ау, горката, толкова млада си отиде! Знам, че съм крайна, ноооооо, само ти можеш да пожелаеш да си добре, не този, онзи и т.н. Да, химията е гадна, но кое не е? Минава и заминава, операции, химии, лъчета, химията не е това, което беше, вече има прицелна, подходяща за типа заболяване и т.н. На мен майка ми ми говореше да не правя химия, та се наложи да и скръцна да ме остави на мира.Стягай се, направи си лечението и не слушай глупости! Съжалявам ако съм крайна, но се ядосах.

# 508
От няколко дни шева на махнатата гърда и около него ужасно ме сърби. Направо полудявам. Няма нещо което да ме притеснява- не е зачервено или подуто просто сърби . Ама много и постоянно. Не смея много да го чеша да не си направя сама беля. Някой имал ли е такъв проблем. Вече е 1г от операцията. Предстои ми преглед когато успея да си запиша час че нещо все не мога да се свържа с Василев.
И за друго да помрънкам от 15 дни съм на хормони и съм качила 3кг. И с това не знам как да се справя. Ходя много , храня се уж правилно но килата тръгнаха . За сега не ми е голям проблем но ако така продължа ... уау.

# 509
Уау, ама няма да имаш бръчки! Да, неприятно е, ама това да ти е проблема- ако ще си здрава пухкавелка, е за предпочитане пред болнава и слаба Wink. А, сърбежа- не мисля, че е нещо притеснително. Принципно, когато сърби е на оздравяване.
Аз, също заради подобни коментари не се обяснявам много- много.....и заради "ожалването". Но и в двата случая, ако стане въпрос и се почнат полезните съвети, ги парирам че си имам доктор на който имам доверие и че съм решила да следвам стриктно съветите за да има ефект ....както и че имам план да играя на сватбите на децата, като за целта и в Космоса, ако се наложи ще ида.....и обикновено млъкват.
Скрит текст:
Има една особа тук във форума, дето раздава полезни съвети и не пропуска да оплюе докторите от местния Онкологичен център. Нищо, че в него се лекуват хора от цялата област и има наистина много добри специалисти, той не пропуска възможност да ги очерни.Същият претендира че е доктор в друго местно здравно заведение и ако го прави с цел да дърпат " клиенти", е много грозен похвата.......щото знаете, че повечето нуждаещи се от помощ са лабилни и имат нужда от подкрепа и насърчаване, не от разколебаване. И, да- в отделението което рекламира, преди година на безплатен преглед ме успокоиха, че всичко ми е наред.......е, предвид размера на находката тая година- май не
е било баш така. Но, не слагам всички лекари в отделението му под един знаменател и не обобщавам, че там не разбират......нали?!?
Аз, утре отивам на химия. Обаче така и не успях да се насладя на "почивката"- още ме дращи гърлото и още носната кърпа ми е продължение на ръката.......

Последна редакция: вт, 21 май 2019, 12:02 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт