Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 55

• 41 034
  • 769
  •   1
Отговори
# 510
............... да помрънкам от 15 дни съм на хормони и съм качила 3кг. И с това не знам как да се справя. Ходя много , храня се уж правилно но килата тръгнаха . За сега не ми е голям проблем но ако така продължа ... уау.
Не е от хормоните. От 5 години и половина съм на хормони и съм все на същите кг. От възрастта и метаболизма да, но не и от хормоналната терапия. Но от каквото и да е - проблем е и трябва да се решава. Не се заблуждавай и не се самоуспокоявай. Много е лесно да се отпуснеш и да се примириш и в един момент да се събудиш 95кг.

# 511
  • Плевен
Аз за година качих 5кг, но ще ги сваля. Да, някъде съм се поотпуснала, зимата традиционно качвам кг, та сега със салати, спорт и фитнес ще ги сваля. Наистина 15дни са кратък период за толкова килограми, нека те види лекар.

# 512
  • Варна
Мили мои братчета и сестрички...

Ще мигрирам към родното място ми се струва... Пловдив. Там са Майка, Сестра, две Племеннички и Зет, който толкова обичам (нищо, че е чужда кръв), че чак наричам Батко.
Не мога повече в тая Варна, друг човек съм тук, съвсем друг при най-близките ми. Всеки път се убеждавам като ги навестя по празници някакви и всеки път се замислям дали пък мястото ми не е при тях...

Та ще имам нужда от подкрепа и насоки около "преместването" от едното Онко на другото Онко. Знам, че най-трудното вечо го извървях, минало са вече и операции, и химии, и лъчета, остава само доживотно да си гълтам хаповете и някой да ме следи, но... би било хубаво да не попадам в кои да е ръце. Иначе за другото не ме мислете, не отивам на чуждо място, няма да съм дори под наем, а наистина на своя територия, която дори ще наследя някой ден, а и физически да се преместя никога не ми е било проблем - два чифта гащи и чорапи, връхна дрешка, телефон, зарядно и съм готова към другия край на земното кълбо да потегля.

Люба, ще те сръчквам, майна как стоят нещата във Филибето. Grinning Живот и здраве ще си ходим на гости една на друга ми се струва с повод и без повод, няма да ни делят вече не знам си колко там стотин километра Stuck Out Tongue

Относно хормоналната аз грам нищо не качих. Айде да не ви лъжа от самия рак, операциите и последвалата химия свалих 17 кила, като си отдъхнах от най-тежките процедури взех да качвам, но едва 5 кила съм възстановила, и то ги възстанових след спирането на химията, а не заради хормоналната. Не помня вече колко Золадекса ми биха и колко Тамоксифена изгълтах, но така и не надебелях, както ми обещаваха и си стоя все със същите килограми. Може да е добър знак, може да не е, аз лично не мога да кажа на какво се дължи, не са ми давали лекуващите тревожни знаци, затова и се успокоявам.

Последна редакция: вт, 21 май 2019, 13:44 от Spirit Crusher

# 513
Да ме види лекар ама какъв. Ще питам ЛЛ. А в края на месеца съм на последния Херцептин ще споделя и с онколога. Нямам никакви оплаквания. Само при изкачвания се задъхвам. Но това е от Херцептина ... май. Аз прокрай лечението свалих 10кг и с тези 3 стават 5 които си връщам. Дано се спрат.

# 514
Група нещо ме хваща щръклицата, както един приятел казва. Шубе ли е, нерва ли е -знам ли? Много ме натовариха разни приятели дето ми викат и убеждават да не почвам химия.  Направо много дразнят здравите хора... а най ме травмира израза "о, ужас". Все едно е присъда. Мамка му! Просто общество сме и нямаме култура как да подхождаме!  Ей,това ме дразни много! Затова момичетата крият, за да не обясняват.  

Единствено химията ни спасява. Не я отказвай в никакъв случай и не се поддавай на убеждения идващи от хора чели конспиративни теории по жълтите вестници. Прост пример: богатите и известните се лекуват точно като нас обикновенните. Биха ли го правили, ако имаше други варианти? Че е бизнес - бизнес е, но е факт, че няма друго лечение и за това е толкова успешен бизнеса.

Момичета, може ли да ми резюмирате от какво качвате и от какво сваляте килограми?

Аз реших да пробвам други методи за успокояване освен канабиса, че малко се притеснявам да не затъпея перманентно от него и снощи изпих за пръв път едни капки за приспиване. За първи път от години сънувах любовен сън и за пръв път изобщо сънувах нещо, от както съм болна. Спах 12 часа, детето закъсня за училище, защото чистачката ни събуди, след като съм пропуснала да се събудя на време, а сега се чувствам добре. Май ги бива тези капки. Ако е все така спирам пушенето на трева с медицинска цел🤣 За увеселителна така или иначе ще е рядко, което бива😁

Последна редакция: вт, 21 май 2019, 14:23 от marittaa

# 515
Да ме види лекар ама какъв. Ще питам ЛЛ. А в края на месеца съм на последния Херцептин ще споделя и с онколога. Нямам никакви оплаквания. Само при изкачвания се задъхвам. Но това е от Херцептина ... май. Аз прокрай лечението свалих 10кг и с тези 3 стават 5 които си връщам. Дано се спрат.

По принцип трябва да се следи щитовидната жлеза, тя е отговорна за метаболизма. И не само стандартните изследвания, но и преглед на ехограф, може функцията на жлезата да е в норма, но ако има възелчета то те били излъчвали нещо си по някакъв начин и или надебеляваме или отслабваме. Задъхването при мен беше точно от аритмията, причинена от хиперфункцията на ЩЖ, сърцето ми биеше много силно и ми предписваха бетаблокер в продължение на 23 години. Изрязаха ми възлите и се оправих.

Марита, сподели моля те кои са тези капки Simple Smile

# 516
Бони, писали са ти вече момичетата, но да си кажа и аз. Химиотерапията е лечение, за необходимостта от което преценяват лекарите. Не е приятна, да, разбърква живота ти, но то самото заболяване го разбърква.Правим я, за да увеличим шанса да живеем здрави.Има странични ефекти, някои от които доста неприятни, в тази тема никой не скрива това. Но ще се справиш. А приятелите може да дават рецепти за билкови елексири и други "вълшебства", ти ще си решиш дали намираш някои от тях за полезни и дали нещичко да използваш.

Тинтири, аз понесох много тежко четвъртата червена химия. И на мен ми се гадеше още по време на вливането, следващите дни само лежах и почти не се хранех. Ефектите се натрупват. От вчера ми е малко по-добре, но неприятния вкус в устата още го има. Вземам Деган, когато ми прилошее. Лекарката ми ме оставя да почивам 28 дни до първата бяла с Херцептин и Перджета, защото твърди, че от този вид химия се влошават много кръвните показатели.

Спиритче, близостта до близките винаги е плюс, стискам палци решението да ти донесе спокойствие. Май е сериозно и след доста обмисляне. Прегръдка от мен!

# 517
Спиритче , как така се реши ?
Работата ?
Мъжо ?
Тука ли ги оставяш ?
Я помисли хубаво пак. Да не би хормоните нещо да ти бушуват ?

# 518
Здравейте ! Някой от Вас чувал ли е за ампулите ИМУНОФАН ? Какво Ви е мнението за тях ?
Майка ми се бори с рак на пикочния мехур вече 2 години. Миналата година на 09.07.18 Е направена операция,  извадиха мехура и сега е с нефростома.

# 519
Аз смятам да приложа принципа на слушам и изпълнявам и не мисля много. Смятам да престана да чета за видовете рак и прогнозите, за да не полудея. Смятам да живея този живот, мамка му като здрав човек. Ей такива неща...

# 520
Аз смятам да приложа принципа на слушам и изпълнявам и не мисля много. Смятам да престана да чета за видовете рак и прогнозите, за да не полудея. Смятам да живея този живот, мамка му като здрав човек. Ей такива неща...

Звучиш като мен в първоначалния ми етап. И разбира се, че ще се бориш! Даже в сегашното ми гадно и депресивно състояние пак го казвам и дори се боря и не смятам да се дам. Виж, че даже реших да променя това, че пуша трева, защото се притеснявам, че ще навреди на бъдещето ми КАТО ОЗДРАВЕЯ. Планирам да продължа да уча, а ако "спукам гумите" няма да мога. От пушене на марихуана се оглупява. А тя много ми помага! Предпоследната ми червена химия я преживях тежко и бях в ужас от последната. Нея обаче благодарение на тревата не я усетих. Маха гадене, маха болки, маха всичко лошо. Нирвана! Но я оставям. Искам не само да живея, ами качествено да живея. Така, че така и ти. Ще премуртиш гадния етап като всички нас и ще продължиш🤗

Фри, капките са Sanalepsi®N (на Bayer), но още незнам дали е от тях или е съвпадение по-доброто ми светоусещане днес. Много ми се спи още гледам, та може и от тях да е. Ще ги тествам всяка вечер и ще установя. Факт е обаче, че отдавна не съм се чувствала спокойна без помощни средства, та за това си мисля също, че сигурно е от тях, а не от природата😁

# 521
Сиритче, много ще се радвам да си ми наблизо.....Аз, няма ти изтъквам предимствата на Пловдив, щото ти си ги знаеш.....За онкото, ще помагам....а и други градски има, но най- вече ще си крепим психическото здраве, мисля аз. Ще пием бири, ще слушаме от нашите музики......абе, ти ела насам само.... Hug
За терапиите- аз откак се лекувам и си вървя по предписанията в Онкологията, не съм срещнала ни един предал се духом или крайно отчайващо физическо състояние, човек. Повечето са свежи, жизнени.......оптимистично настроени и борбени хора. Отчаяни и предали се- също няма. Стискат зъби, правят каквото трябва и  не показват и грам слабост. А, в живота си преди това съм срещала предали се и докарали се до полуразпад, поради нежелание да се лекуват и очаквах че повечето ще са такива....Та, аз смятам да си седя при първите- да си понеса каквото трябва и да продължавам нататък.

# 522
  • София
Спиритче и аз съм така, имам силна връзка с родата и не мога далеч от тях.Живяхме в Белгия 1.5г и се върнах по тази причина основно.

Бони,за твоя живот отговаряш само ти ,не слушай другите - само себе си.Химията не е чак толкова страшна.Гадно е ,но минава и се забравя.

Ал,днес говорих с една позната, която не съм виждала от години.Баща и е бил с рак на белия дроб и са му давали 6м.От Сити Клиник,Токуда и онкото са го отписвали.Завела го е в Надежда при Тимчева и е много доволна.Вече 3 години е добре.Ако решиш ,може да се консултираш и с нея.

# 523
  • Cherven Bryag
Здравейте ! Някой от Вас чувал ли е за ампулите ИМУНОФАН ? Какво Ви е мнението за тях ?
Майка ми се бори с рак на пикочния мехур вече 2 години. Миналата година на 09.07.18 Е направена операция,  извадиха мехура и сега е с нефростома.

От пет години съм на хормонотерапия и някъде 3–4 пъти съм ползвала ИМУНОФАН на спрей. Много съм доволна, предпази ме от всякакъв вид сезонни инфекции. Пробвайте.

# 524
Al, отиди при професор Тимчева наистина. Тя е голям ум. Тя е много състрадателна. Много задълбочено разглежда всяко досие....И двата пъти не ми е взела парите....просто гледа да помогне....

Общи условия

Активация на акаунт