Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 55

• 40 330
  • 769
  •   1
Отговори
# 735
Здравейте
Не мога да разбера защо не ядете картофи и ориз , аз  ако съм само на зеленчуци и качамак умирам от глад. Не че с ориз и картофи при това ядене без месо не съм непрекъснато гладна.

# 736
  • София
Заради висок гликрмичен индекс на тези храни.Аз ориз не обичам и рядко ям ,картофи хапвам .То не трябва да ги спреш,само да намалим.

Марита,при мен още не са съвсем оформени нещата и е трудно да се каже.Лекаря каза,че трябват 4-6 месеца .В началото ги усещах стегнати, нагоре вирнти към врата 😂,но постепенно се отпуска мускула и се наместват.Все по-често забравям ,че съм с импланти.

# 737
  • В царството на игрите:)
Като ви чета какво не ядете и ми се приплаква за собствената ми безотговорност. Не прекалявайте, обаче, и с ограниченията, които могат да имат и обратен ефект, а и липсата на храна не е излекувала никого. Особено на такава, каквато обичаш. За лъчетерапията. Тя не се прави САМО, когато е направена мастектомия и НЯМА заразени лимфни възли. В останалите случаи се прави лъчетерапия и липсата и може да доведе до проблеми. Аз съм без лъчетерапия поради гореизброените причини, но моя близка преди 10 години със същите показатели ходи на консултация във Франация и там професора и беше казал, че въпреки това би направил и лъчетерапия. Не знам дали от това или просто лош късмет, но тя вече не е м/у нас, но няма да ви казвам в какви размисли и страхове ме хвърли това за мен самата. Така или иначе по стандарт в този случай не се прави , но аз се притеснявам повече от лечението, което НЕ ми се полага, а не от това ми се. Разбирам , че всички тук сме много учЕни, четящи и мислещи, но все пак има неща, за които трябва да се доверяваме на лекарите и да не си мислим, че задължително искат да ни убият Simple Smile Понякога оживяваме Simple Smile

# 738
Здравейте
Не мога да разбера защо не ядете картофи и ориз , аз  ако съм само на зеленчуци и качамак умирам от глад. Не че с ориз и картофи при това ядене без месо не съм непрекъснато гладна.
А, защо не ядеш месо? На мен доктора ми каза да наблягам на пилешкото и на рибата, но да си ям. И комбинацията месо със салата ми е напълно достатъчна.Ограничила съм само хляба и въглехидратите. Между храненията наблягам на плодовете и  даже съм на + с кг.
За лъчето- и тук май на всички минали операция се полага.....на някои "колежки" им спестиха химиите, но лъчето не им се размина. Обичайно предписват 25....но познавам и хора с повече.

# 739
Ентусиаст - риба не ям от 16 годишна възраст след един много вкусен шаран с орехи.Всички 8 роднини го ядохме , но само аз се изринах от главата до коленете с пъпки и екстра повръщане.Е оказа се алергия  към нещо в рибите и приключих с яденето им. А за пилешкото аз имам много силна лекарствена алергия - пилетата им бият антибиотици и след ядене дори и на малко пилешко заприличвам на пубер с пъпки къде ли не.

# 740
Понеже съм задавала въпрос за ръката без лимфни възли и измерването на кръвно на нея, защото разликата във кръвното на двете ръце е много опасен симптом -  в 10 пъти по-опасно от инсулти те с такова различно на двете ръце кръвно. Та съм ходила при химиотерапевти да ги питам дали е верен показател, когато мериш кръвното те на такава ръка до мастектомията, без лимфните възли. Те мерят кръвно и знаят. Та са ми казали, че показател е верен, независимо, че ръката е осакатена ....На едната ръка при мен кръвното е ниско, но на тази без възлите е много високо, което говори, че е опасно от инсулта и прочее...Пак ми предстоят болници и изследвания..Да има сили човекът да се бори. Винаги мерете кръвно и на двете си ръце. Не съм предполагала, че може да е различно и така да е коварно това нещо.

# 741
  • София
Понеже съм задавала въпрос за ръката без лимфни възли и измерването на кръвно на нея, защото разликата във кръвното на двете ръце е много опасен симптом -  в 10 пъти по-опасно от инсулти те с такова различно на двете ръце кръвно. Та съм ходила при химиотерапевти да ги питам дали е верен показател, когато мериш кръвното те на такава ръка до мастектомията, без лимфните възли. Те мерят кръвно и знаят. Та са ми казали, че показател е верен, независимо, че ръката е осакатена ....На едната ръка при мен кръвното е ниско, но на тази без възлите е много високо, което говори, че е опасно от инсулта и прочее...Пак ми предстоят болници и изследвания..Да има сили човекът да се бори. Винаги мерете кръвно и на двете си ръце. Не съм предполагала, че може да е различно и така да е коварно това нещо.

Аз съм чувала, че по принцип има разлика в измерените стойности на двете ръце. При мерене на лявата ръка винаги било по - високо. Само съм го чувала това, дали е вярно не мога да твърдя.

# 742
  • България, Велико Търново
Марита, аз пък съм с имплант само на едната гърда, вече 2 месеца. Различно е, но не е неприятно. Дори ми харесва как стои добре дори без сутиен. Просто гърдата с премахната жлеза е по-твърда от другата. Незнам дали ще омекне повече от това сега щом доки каза, че добре дъм я раздвижила вече и да си нося каквото искам бельо. Чувствителността я има, но ми се струва много леко намалена в сравнение с другата.

# 743
Благодаря за отговорите по тема импланти! Ще видим кой вариант ще съм аз.

Milmich, по повод моите ли постове относно лъчето пишеш? Аз не съм се самоограмотила, а само отговарям какво на мен ми каза лекарката като я попитах ще имам ли лъче. Предполагам, че има изключения, но това ми каза. Ми и аз се притеснявам, ако нямам лъче, но ще видим. Рано ми е. Сега да се справя с разстройството аз. Леле, ако до края на химията съм така.....ужас.

За яденето: аз не се съобразявам с нищо ям си, каквото си поискам. Нямам сила да се боря и с това и така реших. Още повече и докторята казаха, че няма значение. Само хората с наднормени килограми не е зле да отслабнат казват, но аз не. Единствено, че ям захар ме притеснява, защото за нея е ясно, че е гадост, но поне я намалих драстично пак. Месо по едно време спонтанно почти спрях да ям (май от червените химии и ефекта продължи до сега. Повече от един месец след тях), но гледам сега леко-полеко започнах да го ям. Аз купувам био месо като се надявам да няма толкова хормони в него. Риба не обичам и адски рядко ям. Ядеме основно телешко и пилешко, както и свинско, но малко, защото гаджето ми не го харесва и покрай него спрях и да купувам. А аз го обичам, но като свикнах с телешкото (което проядох заради него, а не обичах) оня ден забелязах, че свинското нещо не ми беше вкусно😁

Аз съм вече на "гребена на вълнАта" с критическата😭 Имам студ и жега. От няколко дена забелязвах, но действието се засилва постепенно и не бях сигурна. От вчера съм вече.

# 744
  • Варна
Под каква стойност на хемоглобина връщат от химия? Моят отсега е 106, а още не съм я почнала, не знам какво да пия за вдигане и дали желязо на своя глава е добра идея.

# 745
  • Близо до гората...
Добър ден!
Откриха бучка в гърдата на баба ми.
Вероятно е злокачествено. Моля за препоръки къде и при кой да се оперира.
Благодаря!

# 746
  • Плевен
Според мен, първо трябва да  са и взели биопсия за изследване, и тогава да се реши дали е доброкачествено или злокачествено...Иначе ако напишете и откъде сте, може да помогнем със специалисти.

# 747
  • София
Под каква стойност на хемоглобина връщат от химия? Моят отсега е 106, а още не съм я почнала, не знам какво да пия за вдигане и дали желязо на своя глава е добра идея.

Мен, освен за хемоглобина, същият въпрос ме вълнува и за левкоцитите. Почнала съм първата химия с левкоцити 9.45, а сега са ми 3.64 Sad

# 748
  • Близо до гората...
Според мен, първо трябва да  са и взели биопсия за изследване, и тогава да се реши дали е доброкачествено или злокачествено...Иначе ако напишете и откъде сте, може да помогнем със специалисти.

От Кюстендил сме, т. е. търсим специалисти в София. Тя имаше карцином на другата гърда преди повече от 20 години, и досега всичко беше ок и затова сега смятат, че е злокачествено.

# 749
На мен ми отложиха химия когато хем. падна на 88. Под 90 не се прави. Изписата ми  Герисан.Пих го през цялото време. Но желязото си ми беше в норма.Не се безпокойте нали затова са тези изследвания. Ако видят проблем лекарите ще ви кажат . А и да отложат химия не е толкова страшно.

От Кюстендил сме, т. е. търсим специалисти в София. Тя имаше карцином на другата гърда преди повече от 20 години, и досега всичко беше ок и затова сега смятат, че е злокачествено.
В Св. София има трима- Василев, Младенов и Гемеджиев. Момичетата тук ще ви кажат и за други.
Вземете най правилното за вас решение и успех.

Общи условия

Активация на акаунт