GoT 35 ПОСЛЕДЕН СЕЗОН - Кой казва, че ще има после... (24.04 - 28.04)

• 19 879
  • 749
  •   1
Отговори
# 255
Всички разсъждения ние ги правим от гледна точка на нашето съвремие, което няма как да е иначе, но изкривява картинката.

Това е най-хубавото на образите на Мартин, че не са идеално добри или лоши, с малки изключения. Пък и понятието за добро и зло е много относително.

Аз сега се замислих, че Мартин е откраднал малко и от Морис Дрюон. Някой, ако е чел поредицата "Прокълнатите крале" ще разбере за какво говоря. Средновековният свят и без това е бил доста жесток и сложен, а като се добави магия, дракони и зомбита и става страшно. Joy

HighSpeed, и аз много харесвам Шон Бийн и много, много съжалявам, че го убиха още в края на 1-ви сезон. Но пък не виждам кой друг би изиграл тази роля. Подобни персонажи сякаш са писани за него. Виж за Момоа съм на мнението на Елеонора. И мой тип не са огромните мускулести мъже. Joy

# 256
Това от силна или слаба позиция атакуваш е без значение. Тирион също не атакува от силна позиция, но бе майстор на интригите и въпреки че имаше два процеса срещу него и двата пъти - с много по-силни мъже от него оцеля, уби Тивин и се върна отново като Ръка.
Станис пък възстанови силите си след Черна вода. Нед просто не умееше да играе интрижки, прекалено честен и почтен бе и постоянно му въртяха номера.
Шон Бийн на мен ми дойде прекалено стар. В книгите Нед не е на повече от 30-35 години. Не знам кой е решил че непременно всички северняци са с дълги коси.

# 257
  • Варна
Момоа и Кит са ...несравними Joy
Да, единият е по-висок. Ама и Дани как го изтърси: "Ти си вторият мъж, който ме кара да се чувствам така".

# 258
Щях да пиша за Мирцела, ама като прочетох Шон Бийн и забравих. Joy
Тя стана жертва на отмъщение на една луда жена Елария май се казваше, забравих. Иначе законния принц или крал, забравих му титлата не искаше да я убива и даже самият той стана жертва на въпросната отровителка. Която пък си получи същото, което причини на Церсей. Елария искаше да отмъсти за Оберин и успя.

Освен това според мен Томен се хвърли от мъка по Марджери. То момчето толкова наивничко беше, че сякаш не е син на майка си. Joy

# 259
  • Чужбина
Освен това според мен Томен се хвърли от мъка по Марджери. То момчето толкова наивничко беше, че сякаш не е син на майка си. Joy
Церсей я обвинявам единствено за смъртта на Томен от 3-те смърти. Не може да си толкова късоглед и да не разбереш, че детето ти дава мило и драго за Марджито.

# 260
  • България

Аз сега се замислих, че Мартин е откраднал малко и от Морис Дрюон. Някой, ако е чел поредицата "Прокълнатите крале" ще разбере за какво говоря. Средновековният свят и без това е бил доста жесток и сложен, а като се добави магия, дракони и зомбита и става страшно. Joy

Отдавна си го мисля, затова писах за неясната съдба на единия престолонаследник- Жан I наричан Посмъртни.
Това във връзка с кой колко право има над ЖТ.
Мине ли времето, кандидати- много.

# 261
  • Чужбина

Не съм я чела, но я знам. Мисля, че има такъв сериал ...  newsm78 newsm78 newsm78, ако не се бъркам.

# 262
Да, то в книгите на Мартин баш си има същата размяна на бебета, но в сериала го завъртяха по друг начин. Колкото повече се замислям, толкова повече кражби виждам. Не, че го виня Мартин. Като крадеш поне кради от най-добрите. Joy
Скрит текст:
Да, давността си е давност. Пък и кой ще ти повярва. Всички свидетели са мъртви. Това е книгата, в която май само един герой умря от естествена смърт. уникална поредица е. Аз през известен период от време си я препрочитам. Joy Заради нея загледах и "Залезът на тамплиерите" (тамплиерите са ми любими Joy), но там нещата стоят по много различен начин. А доколкото знам Дрюон е писал, че има голяма доза историческа истина в книгите. Както и да е. Отплеснах се. Някой няма ли да направи тема за този сериал? Joy

Eleonora_27, да има френски сериал с Жана Моро. И се придържа май плътно към книгите. Но книгите са си по-интересни, както винаги. Joy

# 263
@ Eли, Церсей е с основан вина за смъртта на Джофри. Никой нямаше да остави Джоф да си разиграва коня.  След като станеше пълноправен господар може да бие и Марджи, да изнасилва чужди невести, да я унижава както си иска, също и чуждите лордове и да провокира гражданска война. Пределно ясно бе, че ще го убият за да сложат кроткия Томен.
Вината за това е директно на Церсей. Всички престолонаследници се възпитават изключително строго(който не вярва да види разликата във възпитанието на Уилям и Хари Уиндзор), а тя му бе пуснала юздите. Ако Церсей не му бе създала чувство за безнаказаност нямаше да го убият. интересно защо семейството й - Тивин, Тирион, Кеван - бързаха да я отделят от Джоф. Интересно защо Ренли смяташе, че тя влияе зле на Джоф и смяташе, че ако отделят децата от майка им имат шанс да ги направят нормални. Това беше и предложението му към Нед.
За Мирцела вината е на Тивин. При смъртта на Таргариенските династия, той се погрижва да бъдат убити Елия Мартел и наследниците й. Още оттогава Мартелите кроят бунт за отмъщение, но ги спираше това че на трона бе Робърт.

@Моарейн, това просто не е истина. Когато писа, че не го харесваш, веднага след теб и аз писах , че не го харесвам.

Последна редакция: чт, 25 апр 2019, 15:43 от Джон Сняг

# 264
  • Чужбина
Не, че го виня Мартин. Като крадеш поне кради от най-добрите. Joy
Даааааа, крал е Мартин .... Но те всички са крали ... от предишните и от историята.

При Мартин я има и Войната на Розите.

Представям си, колко митове и легенди е изчел, за да го сътвори тоя свят.

Злите езици говорят, че Толкин е крал от Библиотеката във Ватикана.

Там, където КнН превърна бебето на Крастър ... беше направено като Стоунхендж. И ДиД не могат да измислят нещо по-различно.

# 265
  • Варна
Аз съм я чела поредицата, добра е, даже много ми беше харесала, а я четох като почти хлапе. Но още тогава ме грабна.

Момоа ме кефи, макар че и за мен огромни мускулести мъже не са кой знае колко привлекателни, други неща ме вълнуват повече. Кит обаче много ме кефи като присъствие, особено последните серии, когато косата му е по-прибрана. И другото, което ми харесва и което винаги ме е кефело в мъжете е, че не говори много, но умее да слуша. И като заговори такъв мъж е добре човек да си отваря хубавичко ушите, защото рядко говорят празни приказки.

# 266
Абсолютно всички са крали/взаимствали мотиви. Р.Хауърд е крал от Блаватска, тя пък - от митологиите.
От Митологиите е крал и Толкин
А Фийст, Р.Джордан, Т.Брукс са крали от Толкин.
Мартин е "обърнал наопаки" Толкин. А Абъркромби имитира Мартин.
По същия начин Ст. Кинг признава че като млад е изпитвал влияния от Лъвкрафт.

# 267
  • България
@Моарейн, това просто не е истина. Когато писа, че не го харесваш, веднага след теб и аз писах , че не го харесвам.

Скрит текст:
Не е вярно и аз не съм фен на Нед Тъпанара

Нед се спука да прави  грешки. Направи грешка, че не се съюзи с Ренли, направи грешка, че предупреди Церсей, направи грешка, че дойде изобщо в Чертога, Направи грешка че се довери на Кутрето (при това Петир го предпреждаваше). Ала най-ужасната му грешка е, че когато първият път си захвърли веригата и имаше шанс да избяга с дъщерите си, се остави Кутрето да го помъкне по разни бардаци и да извика Джайм. Вместо това можеше да избяга и да иде при Станис, заедно да кроят бунтове.

Това че не казал на Кейтлин определено не е най-умният му ход също.  Разбирам че в началото не я е познавал, но за бога тя му е родила пет деца за шестнадесет години. Все  в някой момент е следвало да й се довери. На мнението на Моарейн съм по този въпрос, отчуждеността на К. беше достатъчна, омраза й към Джон е изцяло по вина на Нед

Не отчитам обаче като грешка това, че изпрати Джон на Стража - той наистина нямаше опции.

Скрит текст:
като е малък е  бил малък е можел да се довери на Дорнците, но те са змии. Доран е доказателството за това - 16 години е крил договора за сватбата на Визерис и Ариян. Нямаше гаранции, че нямаше да предадат Джон.

Нед замисляше за всеки от синовете си (вкл. Джон) по една цитадела, но внезапното пристигане на Робърт го накара да промени тези планове.

Извинявай, Джон, явно ми е отчело като прочетен пост и направо съм отворила на следващата страница.
Иначе още тогава щях да напиша:
Ако Нед беше толкова честен, нямаше да натири наследника на ЖТ към Вала.
Щеше да огласи истината. Или е честен само, когато му изнася.
Нед си е един лицемер.

# 268
  • Чужбина
Кит най много ми харесва ето тук:

# 269
  • Варна
Ша си дърпаме плитките май за него Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт