Генетични и имунологични проблеми-15

• 39 923
  • 774
  •   1
Отговори
# 585
Jeni Kirova, за час при Конова трябва да питаш кога ще излезне графика за следващия месец и след това да звъниш всеки ден около тази дата.
На мен ми беше малко неудобно всеки ден да вися на телефона, затова молех и мъжът ми и майка ми да звънят.
Аз също много трудно се вредих, но веднъж като станеш пациент е по-лесно после.

# 586
Здравейте момичета!
Имам нужда от вашето мнение. Изчетох доста от темите, но не намирам конкретен отговор на въпросите ми. Ние се водим с неизяснен стерилитет, имам един спонтанен аборт в 6/7 седмица, 3 неуспешни инсеминации, а вече и един неуспешен трансфер, завършил с биохимична бременност.
Освен стандартните изследвания съм пускала изследвания за тромбофилия, антифосфолипидни антитела, имунофенотип, НК клетки, антитела на щитовидната жлеза... нямам проблеми там.
Чета относно ембриотоксичен тест, но не намирам много информация за него. Кога трябва да се направи, дали може по всяко време или трябва да е след трансфер когато евентуално могат да се активират тези токсини? Кортикостероидите влияят ли върху ембриотоксините или могат да се продолеят само с вливки? Дали има нужда да направим и тест за съвместимост или ако можете да ми препоръчате още изследвания? Предстои да коментираме с лекаря, но ще се радвам на вашите мнения.
Желая успех на всички! Flowers Bouquet

# 587
Jeni Kirova, за час при Конова трябва да питаш кога ще излезне графика за следващия месец и след това да звъниш всеки ден около тази дата.
На мен ми беше малко неудобно всеки ден да вися на телефона, затова молех и мъжът ми и майка ми да звънят.
Аз също много трудно се вредих, но веднъж като станеш пациент е по-лесно после.

Rocket,да звънях да питам за нашия град,казаха на една определена дата да звъня да си запазя час,но аз реших да не чакам тя да дойде,ами аз да отида до Плевен.Но уви за октомври и ноември няма свободни часове и в Плевен,а се надявах ,защото там преглежда по три пъти в седмицата,а не са мо два дни в месеца,както е в Бургас Sad
Последно се оказа че за декември месец се е отказала да идва в Бургас Sad и сеилно се надявам да успея да се включа.Знам че всички искаме нещата да се случват на момента,но и годинките ми стават все повече:no_mouth:

# 588
Jeni,
Пътят Плевен-Бургас е по-дълъг и е по-неприятен,  от магистралата Бургас-София, намери си час за имунолог в София, чакането ще е същото, а пък може и да имаш късмет за по-ранен час. Късмет !

# 589
Jeni, другият ти вариант в Русев в София.
Той също знам, че е много добър и майче за него може по-бързо да се вредиш. Все пак преглежда само на едно место и някак си е по-лесно със записването или поне така предполагам. Simple Smile

# 590
Rocket,благодаря.Срещнах и неговото име из форума и си мислих да взема и да се пробвам и при него,а пък току виж съм успяха да си запазя час Simple SmileСъщо така искам да си запазя час и за др Сигридов,нооо.По това което чета,работят заедно .Щеше ми се нещата да се случат преди мъжа ми да се е върнал,и ако трябва нещо да се "работи" по проблемите ми да съм подготвена .Че след това пак 3 месеца,ще трябва да го чакам ,а времето лети.

# 591
  • гр.София
Сара тест за ембриотоксини можеш да направиш сега. Да повлияват се с вливки, спрямо резултатите ще има назначена терапия. Може да си направите крос мач тест на двамата.
Спермограмата на тм как е? Иначе доста неща си изследвала, радвай се че всичко е наред.  Съвсем малко ви остават и после следва да си бременееш Wink

# 592
Те репродуктивните имунолози в България се броят на пръстите на едната ми ръка. Където и да отидеш, няма да чакаш по-малко. Най-добре си запиши час и си го изчакай.
А при Градинарска някой ходил ли е? Може ли да споделите впечатления?

# 593
  • Пазарджик
Те репродуктивните имунолози в България се броят на пръстите на едната ми ръка. Където и да отидеш, няма да чакаш по-малко. Най-добре си запиши час и си го изчакай.
А при Градинарска някой ходил ли е? Може ли да споделите впечатления?
Аз ходих при нея през месец май.Изключително мила жена.Останах много доволна от посещението си при нея.

# 594
Здравейте момичета,
Има ли някоя от вас със силно завишени ANA - антитела и какви препоръки са получили относно тях. Възможно ли е те да са причина за проблемно забременяване.

# 595
Здравейте,
трябва да направя вливане на Привиген, но съм малко настинала, по скоро е хрема. Вземам антибиотик след серклаж. Да ли би имало проблем вливането, като съм с настинка. Не мога да се свържа с имунолозите

# 596
Здравейте,
трябва да направя вливане на Привиген, но съм малко настинала, по скоро е хрема. Вземам антибиотик след серклаж. Да ли би имало проблем вливането, като съм с настинка. Не мога да се свържа с имунолозите
Мила на мен имунолозите ми обясниха, че даже ще помогне.В интерес на истината даже два- три месеца след вливките не съм се разболявала. Но най добре е да настояваш и да  се свържеш с тях. А имунолозите на Надежда ли? Ако са те най- подходящия момент е между 12:30 И 13:00ч.. Пожелавам Ви успех и да гушнете здраво бебе!

# 597
  • София
Здравейте, момичета! Аз освен тромбофилия и Хашимотото се оказа, че имам завишени НК клетки и Конова ми изписа вливане на Интралипид преди бременност и на Имуновенин - след положителен тест. Въпросът ми е дали знаете къде правят такива вливания и колко струват. Ходих един път в Токуда, където ми вляха купения от мен Интралипид срещу 70 лв.

# 598
  • София
В Малинов правят вливки, цената е подобна.
Имай предвид че интралипид е сравнително евтин препарат.
За разлика от него имуноглобулините са скъпи и изискват вливката да стане бавно и в присъствието на анестезиолог.
Последно като вливах имуноглобулин, имуновенин струваше около 300лв, а интратект и октагам бяха около 550лв.

# 599
Момичета,споделете на вас колко такива вливания са ви назначавали,/месечно ли са или ..../че да придобия някаква представа за какво става въпрос.Защото като ви чета и на мен най-вероятно ще ми се налага да ги правя и ми се иска да разбера Simple Smile Знам,че при всички е различно но все пак .Благодаря ви предварително.

Общи условия

Активация на акаунт