Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 24 апр. 2019, 20:50 ч.

Генетични и имунологични проблеми-15

  • 23 599
  • 691
  •   1
Отговори
# 630
  • Мнения: 100
Момичета здравейте,
имам нужда от малко помощ от тези от вас които са по-запознати с генетичните проблеми.

Прибрах се преди няколко дни в България за да си направя изследванията за Тромбофилия и НК клетки. Правя го на своя глава без да ми е назначено от лекар. Имам няколко неуспешни инвитро опита, а последния завърши с миссид в 6г.с
Сега ми предстои ЗЕТ и за мое "успокоение" реших да си направя сама изследванията. НК клетките не са ми готови, но тромбофилията ми излезе преди малко ииии......... Тъй като нищо не ми е ясно, а до следващото ми прибиране в България ще отнеме време, ще се радвам ако някоя от вас е имала такъв резултат и знае какво е да сподели.
В момента няма кой друг да питам, и сега се чудя с генетик ли трябва да се консултирам или да търся хематолог?


Благодаря предварително на отзовалите се Relaxed

# 631
  • София
  • Мнения: 9 262
Момичета здравейте,
имам нужда от малко помощ от тези от вас които са по-запознати с генетичните проблеми.

Прибрах се преди няколко дни в България за да си направя изследванията за Тромбофилия и НК клетки. Правя го на своя глава без да ми е назначено от лекар. Имам няколко неуспешни инвитро опита, а последния завърши с миссид в 6г.с
Сега ми предстои ЗЕТ и за мое "успокоение" реших да си направя сама изследванията. НК клетките не са ми готови, но тромбофилията ми излезе преди малко ииии......... Тъй като нищо не ми е ясно, а до следващото ми прибиране в България ще отнеме време, ще се радвам ако някоя от вас е имала такъв резултат и знае какво е да сподели.
В момента няма кой друг да питам, и сега се чудя с генетик ли трябва да се консултирам или да търся хематолог?


Благодаря предварително на отзовалите се Relaxed


Абсолютно същите резултати имам.
Имам 2 бременостти, първата мисед аборт 8-9г.с., от втората имам син. И при двете бях на терапия с Клексан, въпреки, че тези мутации, не ги отчитат изобщо като мутации.
Най- добре е да се пуснат допълнителни изследвания - АСЕ и фактор ХIII, защото ако там има мутация имат кумулативен ефект

# 632
  • Мнения: 364
Geizer, този Глюкофаж как действа и мислиш ли, че може да доведе до привикване? Аз наистина сериозно се замислям за пречка свързана с това да се стигне до имплантация поради загиване на ембриона преди това, или пък ниска преживяемост на сперматозоидите. Просто вече не намирам каква може да е причината. Активни сме, когато съм в О, ако нямаше никакъв проблем, трябваше да са се случили нещата вече.
Дефрагментацията на сп за какво дава информация? Знаете ли?
Може би наистина при разширената СП нещата ще станат много по-ясни. Дано всичко да е наред все пак, ако ли не, поне да знаем какъв е проблемъ, защото ме побърква това да не става, а видимо да няма причина за това.
Дели, има такъв пакет в нашата клиника, който включва преживяемостта и него ще правим. Води се разширена СП + 24-часова преживяемост.

# 633
  • София
  • Мнения: 3 707
За глюкофаж чета точно това - че като го спреш, всичко се връща обратно.
Във ваш интерес е да промените хранителния режим. + много движение.

# 634
  • Мнения: 2 959
ИР, диабет и преддиабет е същото като високото кръвно. Медикаментите се пият цял живот за да поддържат показателите в норма защото реално са нещо което не се лекува. Не е като грип да се оправиш за една седмица, а лошото е че с времето, ако не се вземат мерки нещата се влошават и последиците са сериозни.
Специално за глюкофажа не знам подробности, знам само че често го назначават при такива проблеми. Но при по-леки отклонения някой приемат инозитол/мио-инозитол, което е хранителна добавка и е абсолютно безвредно.
   Но има реален шанс , ако има излишни кг. и успее да ги свали, показателите да влязат в норма и да успее да ги поддържа само с хранителен режим в последствие.
   Дели е права, хранителният режим е задължителен. Въпросът е дали ще успее да се справи само с него или ще се наложи допълнителна медикаментозна помощ.

Последна редакция: сб, 02 ное 2019, 13:04 от geizer

# 635
  • Мнения: 100
Момичета, дайте съвет при кой адекватен лекар мога да отида спешно за консултация 😢
При доцент Русев и Д.р Сигридов няма свободни часове 😭



Момичета здравейте,
имам нужда от малко помощ от тези от вас които са по-запознати с генетичните проблеми.

Прибрах се преди няколко дни в България за да си направя изследванията за Тромбофилия и НК клетки. Правя го на своя глава без да ми е назначено от лекар. Имам няколко неуспешни инвитро опита, а последния завърши с миссид в 6г.с
Сега ми предстои ЗЕТ и за мое "успокоение" реших да си направя сама изследванията. НК клетките не са ми готови, но тромбофилията ми излезе преди малко ииии......... Тъй като нищо не ми е ясно, а до следващото ми прибиране в България ще отнеме време, ще се радвам ако някоя от вас е имала такъв резултат и знае какво е да сподели.
В момента няма кой друг да питам, и сега се чудя с генетик ли трябва да се консултирам или да търся хематолог?


Благодаря предварително на отзовалите се Relaxed


# 636
  • гр.София
  • Мнения: 2 639
Ти къде прави изследването?
Можеше да отидеш в НГЛ Майчин дом. Хематолог ти трябва.

# 637
  • Мнения: 100
Благодаря ще проверя там.
Иначе ги правих в лаборатория Лина.
Някой има ли отзиви за др. Кадъм? От много ровене за тези мутации попаднах на нейното име, занимава се с клинична генетика но пък е и педиатър.. Та ми е чудно.. 🤔

# 638
  • София
  • Мнения: 3 707
В НГЛ (националната генетична лаборатория) към Майчин дом има генетици.

Ако искаш да се консултираш с хематолог, отиди при проф Паскалева в НКБ (национална кардиологична болница).
Спешно и при нея няма да можеш да влезеш. Освен това тя омаловажава нискорискови мутации.

# 639
  • Мнения: 100
Момичета консултирах се с моя лекар в Турция за резултати, но не ми назначи никаква терапия. Каза ми че, 4G/5G Хетерозигот не е нищо притеснително и се срещало при по голямата час от населението. За Mthfr a1298c Хетерозигот  ми предписа микс от пренатални Витамини в които има и Фолиева 🤔 Като преди това ми погледна резултатите на фолиевата киселина, а те са ми мисля ок, 30 при референтни стойности 10.40 - 42.20


Имам още едно питане, тъй като и НК клетките току що ми излязоха. Все чета за повишени стойности, а моите НК сякаш са ниски, или аз нещо се бъркам?!
Според вас има ли място за притеснение?

# 640
  • Мнения: 406
Момичета консултирах се с моя лекар в Турция за резултати, но не ми назначи никаква терапия. Каза ми че, 4G/5G Хетерозигот не е нищо притеснително и се срещало при по голямата час от населението. За Mthfr a1298c Хетерозигот  ми предписа микс от пренатални Витамини в които има и Фолиева 🤔 Като преди това ми погледна резултатите на фолиевата киселина, а те са ми мисля ок, 30 при референтни стойности 10.40 - 42.20


Имам още едно питане, тъй като и НК клетките току що ми излязоха. Все чета за повишени стойности, а моите НК сякаш са ниски, или аз нещо се бъркам?!
Според вас има ли място за притеснение?


Здравей,за NK клетките нищо не мога да кажа,но аз също съм с мутация 4Г/5Г и два поредни аборта.Много доктори подценяват тази мутация,но при мен е факт,че не мога да износя без терапия,както и много момичета тук.Аз лично не бих рискувала,потърси още едно мнение.

# 641
  • Мнения: 11
Здравейте,  момичета ! По запознатите от вас с имунологичните проблеми може би ще ми дадът повече яснота... Започнах инвитро и единствено тези изследвания ( за сега) имат отклонения , по-ниски стоиности. Доста се притесних честно казано. Ето ги:
TSH : 1,14 при реф.стойности 0,34 - 5,60
Anti TPO: 0,20 при реф.стойности 0,25-9,00
Anti TG : 0,00 при реф.стойност 0,40-4,00
Имам запазен час при имунолог за след два дни, но до тогава...
Ако някои има представа на какво се дължат тези стойности и до какво водят, ще съм благодарна да сподели.
Хубава вечер и успех на всички ни ! Blush

# 642
  • София
  • Мнения: 3 707
Резултатите са ти чудесни. Антителата са ниски, както трябва да бъдат, ТСХ е чудесно.
Добре е да се консултираш с имунолог преди инвитро, но ТСХ, ТАТ и МАТ се коментират с ендокринолог.
Успех!

# 643
  • Мнения: 11
Резултатите са ти чудесни. Антителата са ниски, както трябва да бъдат, ТСХ е чудесно.
Добре е да се консултираш с имунолог преди инвитро, но ТСХ, ТАТ и МАТ се коментират с ендокринолог.
Успех!
Много благодаря за бързия отговор. Ще направя консултация и с ендокринолог.
Хубава вечер!

# 644
  • Мнения: 16
Здравейте момичета,

Преди 10 дни правих вливане на октагам заради следните изследвания, но не разбрах заради NK клетките ли се наложи или заради плацентарните молекули. Някоя от вас имала ли е подобен резултат?
В събота ме накараха да пусна контролно същите изследвания. Много се тревожа да не ме накарат пак вливане тази седмица, че така на всеки 2 седмици никак няма да ми излязат сметките. Има ли някакъв минимален период между две вливания?

Общи условия

Активация на акаунт