Генетични и имунологични проблеми-15

• 39 212
  • 774
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Остава един отворен въпрос - Октагам и медрол могат ли да се комбинират?

Могат.

# 676
Мили Момичета, приятелка направи нов опит с ДЯ и какво ли не пи през последните два месеца три, агапурин, интралипид, октагам 7 дни преди трансфер, някакво лекарство вътрематочно два пъти и още много хапчета предписани от доктора и, но пак отрицателен резултат. Тя прави опити от близо 7 години и е на 44. Има ли някой с подобен случай? Казват че след октагам 99% ставало 😒

# 677
  • София
Октагам помага, ако проблемът е имунологичен. За съжаление има много други фактори, които влияят.

# 678
  • Пазарджик
Аз имах вливка октагам в деня на трансфера, но за съжаление резултата беше отрицателен. Така,че според не е вярно твърдението

# 679
  • София
И каква е гаранцията, че проблемът не е бил например в ембриона?
Октагам не е вълшебна пръчка, а препарат, който потиска имунната система за да помогне имплантацията.

# 680
  • София
Октагам (както и другите препарати, които съдържат имуноглобулини) са имуноСТИМУЛАТОРИ

# 681
Целта на вливките когато има наличие на ембриотоксини и завишени НК клетки не е ли да се подтисне имунната система? Как става това като се има предвид, че те са имуностимулатори?
Аз вземах кортикостероиди при първия трансфер, но за съжаление не беше успешен, чхг беше ниско и в последствие падна още повече.

# 682
  • София
Идеята е да ги инактивира.
Не съм се задълбавала да чета, ама по моя логика  като вкараш антитела (каквито са имуноглобулините) в организма, той е “спокоен”, че е защитен и НК клетките си кротуват.
(Ама как го написах... 🤣)

# 683
  • София
Не само НК клетките си кротуват.
При трансплантация на органи също се използва имуноглобулин, за да не отхвърли чуждата тъкан. И тъй като ембрионът е наполовина чужд организъм, действа по подобен начин и към него.  Не съм сигурна че това потискане на имунната система е "имуностимулатор" Simple Smile

# 684
  • София
Дели, тези препарати не подтискат имунната система. Основно те се използват при имунни дефицити и при тежки инфекции. Моето дете му вливаха имуноглобулини първите дни след раждането (освен трите антибиотика), защото беше с някаква инфекция.
В никакъв случай не може да се каже, че Октагам и другите такива препарати подтискат имунната система.
А при трансплантации се ползват не за да подтиснат имунната система, а защото се приемат имуносупресори и оргнаизма няма как сам да се бори с инфекциите.

# 685
  • София
Възможно е, но при бременност имат друго приложение:

IVIG therapy is used by fertility patients who have recurrent implantation failures or recurrent pregnancy losses. IVIG therapy is thought to repress a woman's immune system, which may be attacking the embryo or fetus, mistaking it for a foreign body.

# 686
Здравейте на всички. Нова съм в темата.., но за жалост ми се налага да се включа. Да започна от начало. С мъжа ми се опитвахме да имаме детенце 1 година, след като не ставаше си направи спермограма и се установи доста тежка форма. Запазихме си час за клиника Надежда и докато чакахме ред за консултация започнахме пиене на добавки, чайове и много други хапове за подпомагане на спермитата. Ами колкото и да не ни се вярваше се получи естествено, но за жалост детенцето се оказа със синдрома на Даун. Трудно ми е дори да го напиша. Искам съвет и насока, дори не съм сигурна тук ли е мястото да попитам накъде да се насочим за някакви генетични изследвания и какви точно и на двама ни при евентуална следваща бременност това да не се повтори. Или поне да знаем.  Благодаря ви.

# 687
Deronii много съжалявам за случилото се. Възможно е това да е случайно събитие - много често е така. Може да си направите цитогенетично изследване - кариотип и двамата. В повечето случаи, обаче, няма конкретна причина, която може да се установи или върху която да се влияе при  съвременното ниво на медицината. Мисля, че има тема във форума на жени преживяли аборт, заради увреждания на плода с полезна информация. Тази тема е посветена на проблеми - генетични и имунологични, които пречат на износването на плода, причиняват спонтанни аборти, преждевременни раждания, не забременяване и т.н. Тези проблеми не е лошо да се проверят, но нямат връзка със синдрома на Даун (или поне никой за сега не е установил такава връзка официално)
Пожелавам ви бързо да преминете през този тежък за вас период и скоро да се радвате на здраво детенце

# 688
И аз доколкото знам синдрома на Даун се дължи на инцидентна грешка. Вероятността да се повтори такова нещо е направо нулева. Трябва да си невероятен кърък за да ти се случи.
   Съжалявам за случилото се. Имай вяра. Следващият път всичко ще е наред  Hug

# 689
  • София
Съжалявам за случилото се.
Тризомиите в повечето случаи са случайна грешка при деленето на клетките. В редки случаи структурни мутации в хромозомите могат да доведато бройни мутации в поколението. Вероятността да се случи е еднаква при всяка бременност.

Общи условия

Активация на акаунт