RYANAIR -15

• 43 047
  • 765
  •   1
Отговори
# 570
  • На остров
Да така е Simple Smile

# 571
  • sofia
Ще пътувам с ръчен багаж с приорити. Бих искала да сложа в багажа живачен медицински термометър. Чудя се дали е разрешено, че не намерих такава информация.

# 572
  • София
Със сигурност така е много по-добре, можеш да не плащаш за нещо, ако няма да го ползваш. Много пъти сме пътували на базовета цена, без багажи и приоритита, на когото, когато му трябват, си ги купува.

# 573
  • SF
Давам най-елементарен пример, за 4-ма от едно семейство, сметнете загубите....Grinning

Или пък разликата в крайната сума, която трябва да се плати за четирите пътувания. Ако и на връщане ще се ползват тези екстри, не ви трябва нискотарифна компаня. Тя е такава, защото не предлага приоритита, включени в цената на билета - храни, напитки, запазени места, всички ръчни и чекирани багажи. Ако ще добавите всичко това плюс застраховките, пътувайте си с редовните авиолинии.

# 574
  • София
Защо мислите, че билетите на нискотарифните са евтини?
Да, пускат определено количество за 10  - 20 Е. Като свършат цените се вдигат.
Налагало се е да пътувам спешно за 225 Е, а на седалката до мене дамата беше за 22 Е.
Не всички се размотаваме по евтини екскурзии. Понякога искаме да посетим близки хора.
А ако в града каца само нискотарифна - няма избор.
Харесва ми пътуване с Турските авиолинии, но до определен град ще пътувам 36 ч. с прекачване.
А с РЕ е 2 часа.
Затова няма нужда от обобщения и съвети на едро. Свободни сме да птуваме както искаме, нали?

# 575
  • SF
Лелееее... Ти изобщо не си схванала идеята на това да се пише тук. Естествено, че си свободна да пътуваш  както си искаш! Кой те накара да се съмняваш в това!  Излишно е да ти го пишем, както и да питаш.
Нас пък никой не може да ни спре да си обсъждаме цените и да си изчисляваме кое колко би ни струвало. Нали и ние сме свободни да си пишем, каквото си искаме?
А защо си мислим, че билетите са евтини? Ами защото и ние като тебе сме свободни да си го мислим.

До някой град по-скоро нискотарифните не летят, отколкото другите, които на тебе са ти по-евтини.
 По принцип да знаеш, че в света градовете, в които има летища и изобщо кацат около тях самолети, са много, много по-малко от тези, в които няма летища.
Какво е това обобщаване за размотаване по евтини екскурзии? Нали само си мислим, че са евтини полетите?
И си мисля, че не си летяла с Турските авиолинии, а само си чула за тях.

# 576
Аз лично предпочитам да пътувам с нискотарифните от Стокхолм до София, защото полетът е директен. Няма друга директна връзка между двата града и с другите аеролинии губя цял ден с прекачване от самолет на самолет, двойни проверки на ръчен багаж, а и пътувам с дете, което се изнервя от това лашкане и прекачване от самолет на самолет. За съжаление тази директна линия е само през лятото между София и Стокхолм.

# 577
Е, аз пък съм от тия, дето се размотават по евтини екскурзии, и близки съм посещавала в чужбина пак с нискотарифни и с евтини билети, ама то при близки в чужбина пак си е почивка или ваканция. И в такъв случай мога да си планирам кога да отида, мога да следя цените на билетите и за мен нискотарифните са евтини, защото няколко пъти съм пътувала с билети от по 5-10 евро. А предните месеци един куп народ пътува до Гърция с билети за по едно евро. Предпочитам да си дам парите за още някоя нова дестинация или за някой музей, отколкото да имам един куп претенции за час-два полет. Два пъти се разболях малко преди пътуване, е, втория път билетите не бяха от най-евтините, ама ако съм платила смешна сума, все ще го преживея ако не мога да отида. Но тези полети дават шанс и на хора с ниски доходи да видят свят, в началото на годината например, пътувах с моя приятелка, която работи за минимална заплата и досега в чужбина беше ходила само с автобус. За пръв път летя със самолет, със сигурност няма да е за последен.

# 578
  • SF
Жената, която е летяла за 22 евро, вместо за 222 Е, вероятно също като нас си мисли, че нискобюджетните са евтини.

# 579
  • Германия
Ще пътувам с ръчен багаж с приорити. Бих искала да сложа в багажа живачен медицински термометър. Чудя се дали е разрешено, че не намерих такава информация.
В ръчния багаж е забранен, в чекирания - разрешен. Инфото е от сайта на ИАТА.

# 580
  • На остров
Аз също като Pure пътувам с Раян само заради директният полет. За мен не са по изгодна опция финансово, но заради директният полет си заслужава.
За други дестинации не ги ползвам.

# 581
Здравейте момичета, влизам да моля за съвет. За първи път ще купувам билет през Ryanair и ми трябва помощ.Ще пътуваме аз и 2г ми син до Венеция в началото на Септември, цените обаче много варират ту надолу, ту нагоре буквално за часове, естествено ми се иска да взема билети на добра цена, кога според вас е най-добре да го направя, колко време преди полета?Скоро имало ли е отменени полети?Благодаря предварително и приятни полети на всички🙂

# 582
Здравейте. Опитвам се да направя промяна на датите на патуване, оказа се че ще взема още една седмица отпуск и мога да се прибера по рано към България. Следвам всички стъпки и накрая избирам таксата за смяна на датата, избирам цената но най отдолу не ми дава на натисна "Продължи". Някой сблъсквал ли се е с такъв случай? Благодаря предварително

# 583
Здравейте, ще пътуваме 3 човека с приорити и 2 багажа на човек. Питането ми е може ли един или два от по-големите багажи да ги дадем за чекиране вместо да ги взимаме с нас, въпреки че ни се полага.
По-принцип всички искат да вземат багажа на борда, но аз искам да го чекирам и да сложа в него свободно течности.
На Wizz мисля, че е възможно, но не ни се е налагало.

# 584
  • На остров
Не има си отделна тарифа за чекиране на 10 кг и за чекиране на 20 кг.

Общи условия

Активация на акаунт