RYANAIR -15

• 43 018
  • 765
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Здравейте искам да попитам как стоят нещата с пътуване с малко дете почти на 1г. само с единия родител. Пълномощно трябва ли от бащата? И къде мога да го взема това пълномощно понеже мъжът ми не е в БГ. Може ли да се свържа с авиокомпанията и там да направят нещо като пълномощно?
Авиокомпанията няма отношение към състава на вашето пътуване, но ... българските власти в лицето на Гранична полиция имат. Simple Smile
Трябва да имате нотариално заверена Декларация от другия родител за да можете да изведете детето от България.

# 601
Не го вземаш това "пълномощно". Другият родител го пише и ти го дава. И за да сме акуратни, не е пълномощно, а декларация-съгласие. Трябва да има нотариална заверка на подписа тази декларация.

Бащата трябва да даде съгласие. Да подпише такава декларация и нотариус/консулство да му завери подписа. След което ти я дава, а ти я показваш на БГ границата при излизане.

# 602
Ако детето е гражданин и на друга държава и има и техен задграничен паспорт няма нужда от подобна декларация.

# 603
  • на малък остров в океана
https://www.mfa.bg/bg/uslugi-patuvania/konsulski-uslugi/patuvane … tuvane-deca-do-18
От тук можеш да изтеглиш декларацията.
Аз нося винаги оригинала с мен и оставям копие на граничните полицаи.

# 604
  • на път
С моя мъж сме направили една обща декларация за двете деца със срок "до навършване на пълнолетие". Дали пътувам с двете или само с едното е без значение. Само с ЕГНта е (без паспортни данни за да не се заяде някой, като се смени документ).

# 605
Благодаря много на всички.
Извинете не знаех, че е декларация а не пълномощно.

# 606
  • Пловдив
 От къде мога да си купя  предварително пликове за течности за самолет?

# 607
В лидл - водят се пликове за замразяване. Не са хич скъпи..с цип са.

Има и в ДМ...по-скъпички бяха там.
На много места има всъщност.

# 608
В Икеа продават, а ако нямате на летището в София дават безплатно 😉

# 609
  • София
В Икеа продават, а ако нямате на летището в София дават безплатно 😉

На теория уж дават. А на пактика вечно нямат. Всеки месец или пътувам, или изпращам и посрещам.  Всеки път си правя експеримент да попитам за пликове - свършили.
Има ги по големите супери, по магазините за домашни потреби.
Не бих разчитала на летището.

# 610
Инфо от миналата седмица: на секюритито на хората пред мен дадоха, казаха "всичко имаме тук"

# 611
Здравейте! Имам въпрос, въпреки че доста почетох - пътувам от Париж до София /през ноември/ и понеже за мен и сина ми това ще е обратен полет /от София до Париж ще пътуваме с България Еър/ се опитвам да помисля и за най-малката подробност, за да не изпадаме в трудни ситуации - та въпроса е - дали трябва да разпечатам нещо друго освен бордни карти, понеже на Бълг.Еър има електронни билети, а на сайта на Райън не намерих и не са ми изпратили нищо друго освен потвърждение на резервацията?
Със сигурност ще си сваля и мобилното приложение, но както разбрах не всички летища имат такава опция....да гледат екрани на телефони и не съм сигурна за Бове...
та затова моля някой да ме просветли Relaxed

# 612
Чекира ли? Като чекираш, можеш да си ги принтираш бордните карти...за по-сигурно.

# 613
  • София
Тета, рано е за чекиране за ноември, повече от 60 дни са.

# 614
  • София
Здравейте! Имам въпрос, въпреки че доста почетох - пътувам от Париж до София /през ноември/ и понеже за мен и сина ми това ще е обратен полет /от София до Париж ще пътуваме с България Еър/ се опитвам да помисля и за най-малката подробност, за да не изпадаме в трудни ситуации - та въпроса е - дали трябва да разпечатам нещо друго освен бордни карти, понеже на Бълг.Еър има електронни билети, а на сайта на Райън не намерих и не са ми изпратили нищо друго освен потвърждение на резервацията?
Със сигурност ще си сваля и мобилното приложение, но както разбрах не всички летища имат такава опция....да гледат екрани на телефони и не съм сигурна за Бове...
та затова моля някой да ме просветли Relaxed

На Бове работят мобилните бордни карти. Няма нужда да разпечатвате нищо.
Щадете дърветата! Wink

Общи условия

Активация на акаунт