Песен за огън и лед 29

• 17 186
  • 743
  •   1
Отговори
# 420
  • Пловдив
Таргите си боледуват и умират. В огън и кръв си мислеха същото, но Алисън и Джеерис I по трудния начин разбраха, че са си обикновени хора и също могат да умират от болести като простосмъртните.

Последна редакция: ср, 15 май 2019, 11:59 от Василева23

# 421
Таргите имат имунитет срещу сивата люспа, но иначе боледуват и умират
И да - не са огнеупорни.
Доколкото си спомням бялото течение май най-често сме го обсъждали за дизентерия?

# 422
Значи са имунизирани само срещу свръхестествени болести. 😂

# 423
В книгите ли Дани прокървява? Да знам дали да търся, че този момент ми се губи.

# 424
  • Русе
В Танц с дракони

# 425
  • Чужбина
Прочети последната глава на Дани в Танца. Това май е и последната глава изобщо.

# 426
  • Варна
Таргите имат имунитет срещу сивата люспа, но иначе боледуват и умират
И да - не са огнеупорни.
Доколкото си спомням бялото течение май най-често сме го обсъждали за дизентерия?

Нямат имунитет към сива люспа. В Света пишеше, че една от дъщерите на Джеерис, която станала септа точно от това е умряла.
Но да, мислели са, че са едва ли не не-хора, свръх и т.н. рядко са боледували от обикновени болести, докато както каза Василева, научават че не са - по кофтия начин.

В цитата за кървенето пишеше - кръв по бедрата. Има и разстройство, но това "кръв по бедрата" бие повече на цикъл или аборт.

# 427
за пророчествата съм готов да се обзалагам, че ще се изпълнят.
За това че Джон ще остане жив - също.
До момента съм обявил, че съм готов да се обзалагам и че филмовата Санса няма да се обърне срещу филмовия Джон и че ако това стане, публично ще обявя че съм шокиран. Изненадващо (или не) когато два пъти направип това предложение след пети епизод, всички противници на Санса се изпокриха и никой не пожела да се обзаложи с мен.
Не виждам смисъл книжния Джон да го съживяват. За мен той е изчерпал присъствието си.
Джони, наясно сме, че каквото и да стане ти пак ще носиш вода от 9 кладенеца, че за теб Санса не е предател, че то заради семейството, севера, не-зная-какво-си-още-си нарушила клетвите, ама това не било предателство и всякакви подобни дивотии за да я оправдаеш. Мислиш ли, че някой му се четат подобни фантасмагории.

Отделно за изкървяването на Денерис - мисля, че по някакъв начин е свързано с Дрогон. В книгите има много повече магия и много по-силна връзка между нея и драконите.

Аниш, отдавна ти казах - между предателство и клетвопрестъпничество има разлика.човек можем да е клетвопрестъник и да не е предател. Може да е предател и да не клетвопрестъпник. А може да съчетава и двете.
Обикновено предателят е предател към рода или към семейството. Докато клетвите може да към Нощния страж, към Белите плащове, към Короната, към правото на госта.... за различни неща става дума тук.
Отделно че може да си кралеубиец и на не си нито клетвопрестъпник, нито предател, ако не си полагал клетва,а кралят не е от твоят род.
За мен е много показателно, че както бе толкова сигурна в думите си, не пожела да се хванем на бас, че Санса няма да се обърне срещу Джон. Няма да има вражда между Старки. Защото и ти знаеш, че Санса няма да предаде Джон.

Джон ако не го съживят, феновете ще убият Мартин. Той  един от двамата централни герои, съдържа и огъня и леда в себе си, книгата е писана едва ли не за него.

# 428
  • Вестерос
Представяте ли си Дани да умре от дизентерия и всичко от сериала да е от Фегон, е без любоФта с Джон естествено

# 429
Сцената с изпепеляването на Хал Джако мисля, че ще се сбъдне. Но с пристигането на Дани във Вестерос мисля, че ДиД представиха доста фейк.

# 430
  • Пловдив
Не вярвам Мартин да убие Денерис и Джон на този етап в книгите, не стига ,че с години го чакаме да  ги издаде , но ако и това го направи, ще е прекалено.
Обаче много ще се изкефя ако на 21 се събудим с новино от сорта "Ветровете са в печат " Grinning Grinning ах мечти, мечти .

# 431
  • Варна
Тиф, че що да няма любов между тях? Досега политкоректно само едни Ренли и Лорас покриваха квотата, а и те не завършиха добре.
Това в кръга на майтапа де.

Аз отдавна си мисля, че ще е супер изненада Мартин да остави Джон умрял, а Дани да я закарат в Дош Халеен да преде с бабките... Ама едва ли, ако има само още 2 книги.

# 432
Тиф, че що да няма любов между тях? Досега политкоректно само едни Ренли и Лорас покриваха квотата, а и те не завършиха добре.
Това в кръга на майтапа де.

Аз отдавна си мисля, че ще е супер изненада Мартин да остави Джон умрял,
Бе няма да е чак толкова изненада. Нали в сериала обединяват герои от книгата за по-лесно на зрителите. Синьокоско в сериала липсва, в книгите Джон става излишен като син на Регар. Отделно, че Джон Сериалний чисто го раздава като фалшив Таргериън. Нито с дракона се сближи, нито иска трона...

# 433
Или Дрогон е снесъл яйца някъде? Аз честно казано смятам, че нещата са по простички тук. Мартин иска да ни подскаже, че утробата ѝ не е пресъхнала. 😉
Аниш- няма логика Джон да остане мъртъв. Знам че и за Нед така мислехме, но сега ако се обърнеш назад виждаш логика да е мъртъв. Освен ако нямаш предвид Джонката да се събуди като КнН.

# 434
  • Чужбина
Представяте ли си Дани да умре от дизентерия и всичко от сериала да е от Фегон, е без любоФта с Джон естествено
Не, Дани няма да умре!

Мартин може да не съживи Джон, но няма да убие Дани.

Дори да е дизентерия, ще се излекува. Няма да бъде някакво невероятно чудо, нито е нужна магия.

Общи условия

Активация на акаунт