Песен за огън и лед 29

• 17 179
  • 743
  •   1
Отговори
# 450
Gigi-може Егон да се бори срещу Другите, а за Денерис ще остане КЧ 😆. Драконите ще влязат в употреба, няма страшно.
Определено от един момент нататък главите за Денерис ми бяха най скучни. Харесваха ми на Джон, Тирион, Аря, Джейми... Сигурно и други са ми били интересни, ама вече съм забравила. Започнах миналата година да препрочитам книгите. Стигнах до Червената сватба и оттогава не мога да продължа 😭. Чета от време на време някакви абзаци, цитати, уикипедия и така.

Джиджи досега имахме един такъв герой който бе въведен в едната книга и умря  в другата - Куентин. ЕГон най-вероятно ще е вторият такъв образ. Малко вероятно точно Джон да махнат, за да напъхат изведнъж от пета книга Егон.

# 451
На мен всъщност последната книга ми беше ужасно скучна, особено Тирион. Направо мъка. Денерис също в един момент не ставаше за четене Simple Smile За съжаление и Дорн не ме грабна много, а ето че и в сериала ги претупаха

# 452
  • Чужбина
За тези, на които им са били скучни главите на Дани:

https://meereeneseblot.wordpress.com/2013/09/27/untangling-the-m … oned-the-locusts/

Още не съм го прочела, защото трябва май да препрочета първо главите.

# 453
  • София
Аниш, хващам се на какъвто бас искаш, че Джон ще бъде върнат от Мел и че ще изпълни предназначението си или в краен случай може да стане новия КнН, аз казах вече, че за такъв шокиращ туист нямам нищо против. И как така ще е излишен като син на Регар, друг син Регар има ли? Не. Този фЕгон е абсолютен пълнеж за мен. Никой автор не убива централния си герой в средата на романа за да го замени с новоизлюпен такъв, който съм сигурен, че почти никой не приема сериозно. Тя цялата Песен си е точно за Джон написана, това е най-главния герой. И пак казвам Мартин не може да променя кардинални неща само защото са му отгатнали скритите послания между редовете.

# 454
За Дани ми е трудно да си представя какво ще се случи. Може да обиколи света😜  Нали имаше нещо такова, за да стигнеш на изток трябва да тръгнеш на запад или обратното. И после още една титла - Тази, която обиколи света😂
Иначе в книгата нещата ще са много различни. Имам спомен, че в Цитаделата се обсъждаше да й изпратят майстор и освен това Сам не се ли насочи и той към Свободните градове.

Аз мисля да препрочитам, когато има закована дата за излизането на нова книга. До тогава ще карам на спомени и каквото ми припомняте тук.

# 455
Абе я да ви питам кои са ви любимите глави - не персонажи и кои са ви най-досадните?

На мен особено ми харесват тези на Джайм, Давос и Смрад, а най-безинтересни са ми дорнската линия, Куентин и донякъде Денерис.
Нямам любими. Понякога препрочитам една линия, друг път - друга.

# 456
  • София
Абе я да ви питам кои са ви любимите глави - не персонажи и кои са ви най-досадните?

Аря и Джон са ми най-интересните. Също Санса, Бран, Тирион
Най-скучно ми е за Денерис и донякъде Бриен.

# 457
За Дани ми е трудно да си представя какво ще се случи. Може да обиколи света😜  Нали имаше нещо такова, за да стигнеш на изток трябва да тръгнеш на запад или обратното. И после още една титла - Тази, която обиколи света😂
Иначе в книгата нещата ще са много различни. Имам спомен, че в Цитаделата се обсъждаше да й изпратят майстор и освен това Сам не се ли насочи и той към Свободните градове.

Аз мисля да препрочитам, когато има закована дата за излизането на нова книга. До тогава ще карам на спомени и каквото ми припомняте тук.

"За да стигнеш на запад (Вестерос) тръгни на изток (Асшаи)." Но мое да е преносно, че първо трябва да си намери съветник от Асшаи.

# 458
Gigi-може Егон да се бори срещу Другите, а за Денерис ще остане КЧ 😆. Драконите ще влязат в употреба, няма страшно.
Определено от един момент нататък главите за Денерис ми бяха най скучни. Харесваха ми на Джон, Тирион, Аря, Джейми... Сигурно и други са ми били интересни, ама вече съм забравила. Започнах миналата година да препрочитам книгите. Стигнах до Червената сватба и оттогава не мога да продължа 😭. Чета от време на време някакви абзаци, цитати, уикипедия и така.
Не знам

Джиджи досега имахме един такъв герой който бе въведен в едната книга и умря  в другата - Куентин. ЕГон най-вероятно ще е вторият такъв образ. Малко вероятно точно Джон да махнат, за да напъхат изведнъж от пета книга Егон.

Не знам дали е към мен, но аз също мисля, че Егон няма да оцелее дълго.  Сигурна съм, че Джон ще е жив, под някаква форма, но каква само Мартин знае.

# 459
Най - интересни: Санса, Джон, Давос, Церсей. Леле, Церса ми е много забавна за четене. 😂😂😂
Скучни нямам. Може би не дотолкова интересни - Дана(самия персонаж ме дразни), Дорнските истории - Арео Хота , Ариан, Куентин.
Останалите като Аря, Джейми, Теон, Сам и т.н. са ми по - средата.😁

# 460
Церсей и тя ми е предсказуема. Е, с малки изключения. не можах да се сетя, че ще въоръжи Вярата, но ми беше ясно, че в желанието да нокаутира снаха си, сама ще се  пребие. не можеше да проумее, че като удря по Марджи удря всъщност по себе си, най-малкото Томен я обичаше искрено Марджи. Не можеше да проумее, че ако мислеше доброто на децата си щеше да им позволи да живеят без нея и че тя ги задушава.

# 461
Горката е толкова убеда, че е женски Тивин и се чуди защо и другите не го виждат.😂😂😂

# 462
умна е, не го отричам, но и липсва хладнокръвие и способност да мисли в дълбочина. Има много краткосрочна визия.

Много хубаво я описва Джайм "Церсей се мислеше за Тивин с цици...като научи че Станис се е оттеглил се замая като девица, но когато разбра че е акостирал на Вала гневът й нямаше граници". Карам по памет, но това е смисъла.

Тирион беше много повече Тивин от нея. от всички Ланистърите той е единственият който е хладнокръвен, разсъдтилен, смел, решителен и в същото време - умен. Той обаче е и нещо повече -той е кавалер.

# 463
Ха, кавалер, в последната книга много се излага и ми опротивя.
Междудругото четох, че Мартин е написал Дана и Церса, като паралели. Като се замислих имат някои общи черти.

# 464
Есме, последната книга е след процеса. Извинявай но него цял свят го предаде,  баща му, сестра му, съпругата му, Брон,  а най-гадното предателство бе на любовницата му. А той спаси Чертога. Нормално е да е обиден на света. И Пицел твърди, че Тивин е станал по-мрачен, след унижението, което му спретнала Джоана.
Аз очаквам дори той да стане още по-мрачен. Гледай го досега как се държеше мило със Санса хич не й беше дължен. Виж как нормално се държеше с Шае, а не като с обикновена курва. При това той е благородник, може да си позволи да се държи както си иска. Нормалният начин  за отношение към жените за онова време е начинът на Рууз Болтън, на Тивин и на Рандил Тарли. Тирион е светъл лъч, и то именно защото е копеле и аутсайдер и жадува за любов.

Общи условия

Активация на акаунт