Песен за огън и лед 29

• 17 129
  • 743
  •   1
Отговори
# 675
  • Чужбина
Нали Маги Жабата е била вещица? Колко му е на ранения Роб да му се пусне нещо в питието (афродизиак) и да пратиш хубавата Джейни да му "помага". На 14-15 години и без афродизиак им е слаб ангела.
Мда, това звучи правдопобно. Иначе защо му е на Мартин да ни го обяснява?

# 676
Maskara, мисля, че си напълно права за майчето на Джейн.
Роб само дето нямаше някой хитрец около него да му отвори очите и да му каже да не се жени. 😂
Да ви питам: има ли герои в сагата, за които съжалявате, че не са ги пренесли в сериала. Аз бих искала да видя леля Джена, но свърши вече.

# 677
Именно Ели, това казвам и аз. Жените са тези които дават, живот, и точно затова повееч ги боли като се отнема. А мъжете понеже не даваме живота - по-леко приемаме смъртта и умеем да си сдържаме емоциите (е, аз не съм добър пример,   за човек, който си сдържа емоции, но аз съм изключение). така че жените нямат място на война, точно както не приемам, че е нормално да има бокс за жени или балет за мъже.
наречи ме патриархален ако щеш.
Тук вижданията ни се различават коренно. И сега има жени генерали. Защо да няма бокс за жени или пък балет за мъже(изключително важни са мъжете в балета)? И двете неща се учат. Няма значение пола.

Едит: Извинявам се, който го е видял, моля да забрави.

Последна редакция: пт, 17 май 2019, 19:25 от Deziderata

# 678
  • Вестерос
Чета ви по диагонал.. та, какво значение има дали е невен, или не?

# 679
Чета ви по диагонал.. та, какво значение има дали е невен, или не?
Сняг, нещо обясняваше, че Хостър имал копеле и даде цитата с невена. Не можах и аз да разбера.

# 680
  • Чужбина
Може би защото Кат си помисли, че Невен е някакво име. А самата билка вратига ..., нямам идея може да действа като предизвикваща спонтанен аборт.

# 681
Защото хората си мислеха, че се извинява на жена с това име, любовница някаква.
А Хостър е съжалявал, че е предизвикал аборта на Лиса с въпросната билка, която не е невен.

# 682
Ясно. Значи Хостър няма копелета.
Джон Арин, също и си продължавам с мойта теория, че Бейлиш е таткото на Sweet Robin.

# 683
Есме, дай повече подробности защо мислиш така?
Джони, отношението на Нед към Кат е било малко по-либерално в сравнение с другите лордове. Приемал я е почти като равна, допитва се до нея, иска мнението ѝ. Приеми, че Кат прави първи стъпки към модерната жена. Затова си позволява да дава съвети, но не се налага.

# 684
Кат се отдръпваше, когато беше нужно и оставяше Роб сам да се сети.

За малкия Робърт : леко влизам в ролята на Нед. 😁
1) Косата на детето е кафява (brown), а тази на Джон - руса, Лиза си е била червенокоса (auburn).  Бейлиш е описван с тъмна коса.
2) Джон е имал някаква генетична обремененост - първата му съпруга ражда мъртвородено, а втората не забременява. С Лиза също имат проблеми, докато не се появава Робърт.
Не съм доктор, съответно никаква идея, дали е възможно причината да е била в него или винаги проблема е бил в съпругите му. Просто е интересен детайл, че много късно се сдобива с дете, въпреки, че се е женил 3 пъти.
3) Има един цитат на Лиза: ''Jon did his duty in the bedchamber, but he could no more give me pleasure than he could give me children.His seed was old and weak. All my babies died but Robert, three girls and two boys." Не е могъл да и даде дете. Може и нищо да не значи, а може и Мартин нарочно да го е написал така.
4) Лиза е обичала Кутрето и не е понасяла Джон. Възможно е да е искала да роди дете от него, не от съпруга си.
5) Имали са възможност. И двамата са били в КЧ по едно и също време.

Спекулирам си. 😁

# 685
Есме- разбирам гледната ти точка. Първата му съпруга умира при раждане, втората мисля, че също има загуба на дете. Проблемът не е бил в жените. Лиса има няколко загуби. Дедко е с повредени човечета със сигурност, предполагам, че бебетата са били генетично обременени, а оттам и с много дефекти на органите, щом се раждат мъртви. Това значи, че жените ги губят не в ранна бременност. Състоянието на Робин ме навежда на мисълта, че фаталните генетични малоформации при него са се разминали на косъм. Което пък ме навежда на мисълта, че си е Арин. Но не пречи Лиса да се е забавлявала с Кутрето от време на време.

# 686
С Кутрето все нещо са правили, щом той е успял да я държи толкова изкъсо. Едва ли е било само на празни приказки.🤣🤣
Ако Робърт беше здраво дете, щях да съм убедена, че е на Бейлиш, но тъй като не е, си остава само теория. 😊 Както го извърти Мартин по - нататък.

# 687
  • Чужбина
Ох, ще си помисля за персонажи от книгите, които не са представени в серила.

В сериала ги нямаше Левия и Десния на баба Олена, нали?

Ох, толкова съм се смяла на тия близнаци, на които Олена не могла да им запомни имената, и затова ги наричала Левия и Десния. Представях си го и се пуках от смях.

# 688
Единия не беше ли Отис, Ото..? 🤣🤣🤣
И аз много се смях.
Освен Джена, можеше да имаме и братовчедките на Мардж, Лейди Таена, Черните котлета. Ех, Д&Д много герои не включиха.

# 689
  • Варна
Да ви питам: има ли герои в сагата, за които съжалявате, че не са ги пренесли в сериала. Аз бих искала да видя леля Джена, но свърши вече.

Давен Ланистър 😀 Мноооого ме изкефи!

Общи условия

Активация на акаунт