Песен за огън и лед 29

• 17 197
  • 743
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Уви, аз книга не очаквам...  Cry

# 121
Дяволо, не толкова песимистично.
Аз се надявам за преди Коледа.

# 122
  • Пловдив
Здравейте, включвам се и аз при вас с дългото чакане на книгите. По въпроса искам да издаде тази година книгата, но това е Мартин очаквам всичко, понякога се съмнявам, че ще успея да прочета книгите. 🙄

# 123
  • София
Според мен изчакването на края на сериала е умишлено.
На първо място е добра маркетингова стратегия - не пускаш алтернативния продукт преди старият да се е изчерпал.
На второ място следиш реакциите на феновете и улавяш накъде духа вятърът, за да извадиш по-касов продукт.
Така че, залагам за края на годината.

# 124
Василена, добре дошла.
Надявам се след края на сериала да даде някое интервю и да ни ориентира. Не знам издателите му как се оправят с него. Но явно такива приходи им носи, че са го оставили да прави квото си иска.

# 125
Ако са верни конспиративните теории, че има тайно разбирателство с HBO да не вади книгите преди да свърши сериалът, то би трябвало да чакаме Ветровете към към края на годината, когато потреблението е най-голямо покрай коледните празници. Не вярвам в тези теории, но се надявам да са прави.

# 126
аз на Зимата. нали се казва Ветровете на зимата. Почти съм сигурен, че ще изезе към ноември-декември, малко преди Коледа. Светът на огън и лед излезе някъде на 23 декември на Български, за Панаира,   само два месеца, след като излезе и на световния пазар.

# 127
  • София
Според мен изчакването на края на сериала е умишлено.
На първо място е добра маркетингова стратегия - не пускаш алтернативния продукт преди старият да се е изчерпал.
На второ място следиш реакциите на феновете и улавяш накъде духа вятърът, за да извадиш по-касов продукт.
Така че, залагам за края на годината.

Обаче ако книгата е готова вече, то Мартин няма да има време за промени ако ще се чака фенско мнение, реакции, течения и нагласи... Най-добре от маркетингова гледна точка е зимата, около Коледа. Хем няма да е минало прекалено много време от сериала, хем ще е минало, а и е в този период в който хората харчат най-много.

# 128
Може да тръгне да променя Мечта за пролет. Което е жалко и не искам да се случва.

# 129
Аз пък искам. Някои от развръзките, за които се говори с години, вече не са ми интересни.

# 130
  • София
Да, няма да има време за генерални промени в Зимата, но достатъчно време за "вграждане" на улики за нови развръзки в Пролетта.

# 131
Аз пък искам. Някои от развръзките, за които се говори с години, вече не са ми интересни.

аз пък не искам. Обрати направени заради самия обрат са мега тъпи. Спомням си как в КнВ, всички се досетиха, че
Скрит текст:
Таим е Демандред,
и  Джордан трябваше по средата на написаното всичко да променя.
Обичам нещата да имат логична издържаност.

# 132
Всички обрати на Мартин са изненадващи, но като погледнеш назад виждаш уликите и си мислиш, как не си се сетил. Ако реши да променя неща най - накрая, ще са като излезли от нищото. И ще заприлича на сериала на Д&Д.

# 133
Да, именно, както казах, това ми напомня на едно изказване на Шута от Робин Хоб за пророчествата
"виждаш ножицата, играта и плата и се питаш - мамка му, какво знаи това? "Когато кафтана е готов  си викаш "А, да бе, то бе ясно от самото начало"
Същата работа и с Мартин - като му се навържат нещата ни изглеждат много логични. Ако режи да ги променя само да има шок, ще стане глупав.
Нямам нищо против да не води по ДиД, но нека в писанията му има логика, а не просто да гледа какво пишат феновете и да прави обратното.

# 134
Е много ясно, че искам да е логично. За много от историите си е оставил вратички за туистиве.

Общи условия

Активация на акаунт