Песен за огън и лед 29

• 17 176
  • 743
  •   1
Отговори
# 465
Не знам кое е нормално, но на мен вече не ми харесва така, както преди. Отношението му към Пени също е гадно.

# 466
Това за Мирийн- да, ясно е, че не е просто, но не успя да ме грабне и ми беше скучно. Не ме и вълнува толкова какво ще стане там, но знае ли човек. Ако изобщо има книги, ще видим. Същото важи и за Дорн. Дойде ми в повече. От друга страна и Д и Д претупаха тези линии, за което ме е пък яд Joy

# 467
Джони, майки като Церсей в нашия свят под път и над път. Даже в Бг мама бях виждала тема за свекървите😂

Харесвам книгата точно, защото образите са много реални, и реакциите им са си чисто човешки. С Тирион и Пени е така. Тя цял живот е живяла с това, което е и е била подлагана на подигравки, играе в цирка и пр. Тирион е син на лорд, знае какъв е, но има ли някой, който да смее да му каже нещо.... В крайна сметка той е един изключително умен циник...

# 468
Сняг, не ми изкарвай Тирион света вода ненапита, само защото се бил държал "добре" със Санса и Шае. Това не е някакво велико постижение. Няма да навлизам в тази тема. Видяхме го накрая какви ги свърши.
За битката - беше си му задължение, а и ако бяха загубили и той щеше да умре. Когато правиш добро, го правиш с желание, за да помогнеш на някого и не чакаш награда.

# 469
  • Варна
Точно за това на връщане от Вала отиде в ЗХ и даде скица на седло за Бран - защото Джон го помоли.

Не е кофти човек Тирион, естествено е курвар и пияница, но се опитваше да постигне най-доброто и да оцелее междувременно в оная змийска дупка КЧ.

Държанието му към Пени го тълкувам, че я усети, че взе да се влюбва в него, той не може да й отвърне и предпочита да я отблъсне още в началото, а не като хлътне здраво.

# 470
Есме гадно е отношението му, но влез в и на него в положението. Той живее в среда, в която жените са буквално никои. Обаче е изключение - държи се добре със съпругата си и любовницата си. Спасява града. Как му се отплащат? всички го предават за благодарност, а любовницата му лъжествителства срещу него, изкарана е като основен свидетел и спи с баща му, от чиито гняв той я пазеше... Естествено е да е обиден на всички. И аз бих бил обиден. Огорчението от постъпката на Шае още не го е напуснало, той непрестанно мисли за истинската любов.
Ето че вижда една жена, която също като Санса иска да й казват какво да прави и как да живее. Тя му напомня на Санса, а е дори по-голяма и с това го дразни.  а с това че е джудже -му напомня на него самия, с което още повече го дразни.
Нормално е Тирион да си изкара гнева на нея. ОСвен това опита всички възможни форми на комуникация а Пени не поддаваше винеше го за брат си,  сякаш Тирион бе виновен, че Цересй е злобна.

П.С€ Никъде не съм казал че е "света вода ненапита", а че в един свят на социопат като Тивин, Рамзи, Джофри, Рандил Тарли, Робърт Баратеон,  Тирион е супер нормален. Да курвар е. Е и? какъв да бъде като е грозен и никоя жена няма да го обикне?

# 471
Ок, разбирам го, и той като всички персонажи си има проблеми, просто точно това ми беше много скучно да го чета.

# 472
Санса не е искала от Тирион да и казва какво да прави.
Пени беше сам сама и единствено на него се доверяваше. Той като цяло можеше да се отдръпне съвсем и да изгради някакви граници, но пак трябва да прочета, за да си припомня по - добре.
Тирион много добре знаеше каква е Шае. Защо се изненада, че го предава - не знам.
Не смятам за нормално да си изкарваш гнева върху невинни хора.

# 473
О, разбира се, че всеки има право да му е скучно да чете каквото си иска, казвам само защо Тирион  според мен е кавалер, ако го поставим в неговата среда. не трябва да го съотнасяме с днешнат представа за кавалер, а с това какви са повечето хора от книгите и какво е времето като цяло.

Есме, шае му твърдеше колко много го обича "Моят лъв Ланистър". Впрочем точно тези думи използва на процеса  Шае, като каза, че той я е принуждавал да ги казва и с това го вбеси.Истината е, че той я беше питал дали наистина си го мисли и тя каза "Да".
Със Санса ако не й кажеше "Яж" - не ядеше.  пита я къде искаш да отиде "където кажеш" Тя беше като една кукла. За един мъж това е уморително. В крайна сметка Тирион не бе убил нито един Старк, че тя да го наказва така. Тя го съдеше за това какъв е родът му, което не бе гот, при положение че се шокирана, че нея Ланистърите я съдят за това че баща й и брат са изменници, при положение че тя не е.
С Пени, Тирион опита да не се среща но пространството бе твърде малко и непрестанно се срещаха, а тя се държеше с него като че е най-големият боклук.

Последна редакция: ср, 15 май 2019, 16:56 от Лорд Сняг

# 474
Кавалер тогава би могъл да бъде Нед.

# 475
Кръвта му е на ръцете на сестра ми и на ръцете на зверовете, които са го убили. Моите ръце… — Тирион ги завъртя, огледа ги, сви ги в юмруци. — Ръцете ми са покрити със стара кръв, да. Наречи ме родоубиец и няма да сбъркаш. Кралеубиец, за това също ще отговарям. Убивал съм майки, бащи, племенници, любовници, мъже и жени, крале и курви. Един певец ме ядоса веднъж, тъй че го сготвих на яхния това копеле. Но никога не съм убивал жонгльор, нито джудже, и не нося вина за станалото с проклетия ти брат.

Пени вдигна чашата вино, която й бе напълнил, и я хвърли в лицето му. „Също като милата ми сестра.“ Чу как се затръшна вратата на камбуза, но така и не я видя, когато излезе. Очите му смъдяха и светът се бе замъглил. „Толкова със сприятеляването с нея
- как точно се предполага да реагира Тирион тук? Първо го обвиняват безпричинно, а когато казва че не е виновен, за това че сестра му е гаднярка, му хвърлят вино в лицето. Да я разцелува?

П.С. Тирион пълни чашата на Пени - би ли направил това Тивин? Церсей си пълни чашите сама. И после - не бил кавалер.

# 476
  • Чужбина
Есме, шае му твърдеше колко много го обича "Моят лъв Ланистър". Впрочем точно тези думи използва на процеса  Шае, като каза, че той я е принуждавал да ги казва и с това го вбеси.
Проблемът бе, че това нейно изказване предизвика смеха на публиката. Публично засрамване за джуджето. Изключително травматизиращо и жестоко.
На всичкото отгоре каза, че я бил принуждавал да спи с него и да прави разни работи.

# 477
Само си плащаше.... Ч😀

# 478
плащал си  - окей. Значи не я е принуждавал. А и тя му се кълнеше в любов, при все че той много добре знаеше, че е курва и накрая той и повярва. Затова бе гаден шока, че едва ли не насила я карал да правят секс.

# 479
Кръвта му е на ръцете на сестра ми и на ръцете на зверовете, които са го убили. Моите ръце… — Тирион ги завъртя, огледа ги, сви ги в юмруци. — Ръцете ми са покрити със стара кръв, да. Наречи ме родоубиец и няма да сбъркаш. Кралеубиец, за това също ще отговарям. Убивал съм майки, бащи, племенници, любовници, мъже и жени, крале и курви. Един певец ме ядоса веднъж, тъй че го сготвих на яхния това копеле. Но никога не съм убивал жонгльор, нито джудже, и не нося вина за станалото с проклетия ти брат.

Пени вдигна чашата вино, която й бе напълнил, и я хвърли в лицето му. „Също като милата ми сестра.“ Чу как се затръшна вратата на камбуза, но така и не я видя, когато излезе. Очите му смъдяха и светът се бе замъглил. „Толкова със сприятеляването с нея
- как точно се предполага да реагира Тирион тук? Първо го обвиняват безпричинно, а когато казва че не е виновен, за това че сестра му е гаднярка, му хвърлят вино в лицето. Да я разцелува?

П.С. Тирион пълни чашата на Пени - би ли направил това Тивин? Церсей си пълни чашите сама. И после - не бил кавалер.
Аз не съм визирала тази сцена специално. А и тук и го казва по такъв начин, че нищо кавалерско не виждам.

Общи условия

Активация на акаунт