Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 20

• 24 453
  • 758
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте!
Чета темата от доста време и обмяната на опит наистина ме успокои относно предстоящото кърмене. Всички сте много мили и положителни! ❤
Бих искала да попитам от кога започвате да мажете зърната с крем (доста преди раждането или чак в болницата)?
Иска ми се да се подготвям малко по малко и ще се радвам да ми препоръчате и конкретна марка, която да е безвредна за бебето (четох тук за Лансинох?).
Благодаря Ви и весели празници!

Аз не бях подготвена, никой не ме беше предупредил да се мажа, и след изписването от болницата бях разранена цялата, кръв имаше чак, и си взех лансинох да се мажа, за един ден се оправи проблема, така че от самата болница си вземи да се мажеш според мен, за да избегнеш това да стане

# 136
Момичета, моля кажете от къде най бързо да си набавя сонда? Поръчах от интернет, но доставката се бави. Бебка все повече свиква с шишето и сукането от гърдата не е ефективно. Пробвах да давам с лъжичка и чашка без особен успех. Количеството на добавката е 30 ml и бебето бързо се изнервя. Само се заливаме с мляко. Ако я оставя само на кърмене от гърда остава спокойна за известно време. Спи, не плаче, но памперса не е достстъчно мокър и се опссявам, че гладува. В крайна сметка додавам с шишето... и после все по-трудно засуква. Едва захапва само зърното и го смуче като биберон. В счучаите, когато засуче правилно я чувам и да преглъща, но не знам дали погълнатото количество и стига. Може да седи на гърдата с часове и накрая памперса да не е обилно напишкан...

# 137
Аз мога да ти пратя няколко, но на колкото сме ги взели, скоро писах тук, че нашите ММ ги е взел едната по 2 и нещо. Ако си съгласна, още първия работен ден на Еконт ще ти пратя с намалена доставка. Имам повече от 10 бр.

# 138
Като не му върви на човек, не му върви.. днес се събудих от адски болки в корема и с разстройство. Не знам дали е от храната или някакъв вирус. Като се прибера по-късно дали ще мога да кърмя бебка? Протеснявам се да не я заболи и нея коремчето.

# 139
Кърми спокойно. Само можеш да я предпазиш така.

# 140
  • София
Lubena, кърми спокойно.

Kristi, нормално е бебето да седи нон стоп на гърда, включително с часове. Това е начинът да даде сигнал на тялото ти, че не й достига. Като даваш добавката с шише няма как да стане това. Не веднъж съм разказвала, че в началото изпитвах ужасни съмнения, че на моето бебе не му достига, защото кърмих почти денонощно. Няколко пъти правих АМ, но така и не му го давах, защото се бях заинатила, че аз шишета няма да мия. И продължих да си кърмя денонощно. Бих те посъветвала да махнеш шишето за два-три дни и да кърмиш постоянно. Почти съм убедена, че после ще и стига.

Гери, аз бях взела кремчето на Авент в началото на деветия месец. Мажех се когато се сетех. След като родих, мажех зърното на гърдата, от която бебето не суче в момента. И така след всяко кърмене или на час и половина- два 🤣 Също така, гледах или да седя гола или с някоя по широка тениска на ММ. Така се разминах с рагадите.

# 141
Здравейте!
Чета темата от доста време и обмяната на опит наистина ме успокои относно предстоящото кърмене. Всички сте много мили и положителни! ❤️
Бих искала да попитам от кога започвате да мажете зърната с крем (доста преди раждането или чак в болницата)?
Иска ми се да се подготвям малко по малко и ще се радвам да ми препоръчате и конкретна марка, която да е безвредна за бебето (четох тук за Лансинох?).
Благодаря Ви и весели празници!

Аз и двата пъти не съм се мазала  с нищо предварително, нито после са ми се разранявали зърната. Разликата е, че при първото бебе болеше при засукване  първите няколко месеца. С второто все едно бях кърмила  до вчера първото и после продължавам второто, така се чувствах. Без болка без нищо.
Явно е индивидуално. Като родиш ще прецениш на момента според мен. Ако има нужда ще мажеш.

# 142
И при мен с второто нямах никакъв проблем със зърната, но се мажех през бременността с масла

Последна редакция: нд, 05 май 2019, 12:22 от aya_2012

# 143
Кристи, сонди има в санитарната аптека на Попа. Можеш да прозвъниш няколко денонощни аптеки днес и да питаш.
Аз също като Феичка мисля обаче, че ще се справите и без добавка като детенце седи постоянно на гърда и регулира кърмата. Памперсите ги бройте на денонощие да са 6 обилно напишкани, 😉 не след ядене.

За мазането на зърната - почнах в болницата с ланолин на Медела - беше ми попаднала малка тубичка, обаче той е жълт и много цапа, затова Лансинох е по-добър вариант, понеже е бял. Също като другите момичета мажех и седях гола, това помогна да предотвратя разраняване, при мен усещането беше по-скоро като протриване и зърната бяха зачервени.

# 144
A dream, опитах да намеря къде съм чела за болестите, но не намерих, със сигурност едната беше нещо на щитовидната жлеза, също и със инсулина имаше връзка. Ако намеря ще ти изпратя.

Относно кремове те за зърна, аз с по голямата ми дъщеря се мажех постоянно с лансинох, защото и тя имаше юздипка и до последно ме разранявала. Не бих казала,, че ми помагаше, но на момента облекчаваше.

Сега не се мажа с нищо, само с Кърма и оставям да засъхне. Но и клипнахме юздичката и може и затова. Ето какво пише в азбука на кърменето по въпроса:

# 145
И при диабет (тип 1 и 2) и при проблеми с щитовидната, може да се кърми. Сигурно половината в темата сме с някакъв проблем на щитовидната жлеза. За диабета има инфо в първи пост 😉

# 146
Може, идеята ми беше, че при много малко болести може реално да има намалено производство на кърма и, че е по скоро изключение. Но не помня къде съм го чела, за да извадя кои точно.

# 147
В блога на Хедра попаднах на информация за факторите, които могат да попречат на кърменето. Основните са заболявания като ХИВ, хепатит В, порок на сърцето, тежка депресия. Освен това операции на гърдите. За всичко останало (диабет, проблеми с щитовидната жлеза, ПКЯ) казва, че ако се следят и контролират заболяванията и бебето се храни на поискване проблеми с количеството кърма няма да има.

Бях пропуснала няколко месеца изследване на ТСХ и като го пуснах беше 35. А кърма - бол. Тъй че хормоните сами по себе си няма как да определят нищо.

# 148
Аз съм с хипофункция на щитовидната жлеза, СПКЯ и ИР. Нямам проблеми с количеството.

# 149
  • София
И аз съм с Хашимото (даже сега ме подсетихте, че скоро трябва да правя контрола) и нямам проблем с кърменето.

Бях писала в предната тема, че сме на сватба и кръщене един след друг ден и, че бебето няма да е с нас през цялото време. Тъй като сме изцяло на кърма, трябваше да се цедя и да складирам само в хладилника, че не я ще след като я замразя. Та така цедих от 1ви срещу 2ти май до 3ти... та на 4ти и 5ти да има за бебето.

Видях се малко в зор да се цедя след всяко хранене, и най-тегаво ми беше през ноща, защото тъкмо се наяде малката и заспи, вместо и аз да лягам почвах с помпата. Но през ноща най-много кърма събирах.

Таа благодаря пак за съветите, благодарение на тях се справихме и с това.

Общи условия

Активация на акаунт