Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 20

• 24 276
  • 758
  •   1
Отговори
# 480
Ама то няма какво да изцеждам. Едва за през 3 часа събирам. Сигурно бъркам нещо.

# 481
Няма значение, че не излиза нищо. Цеденето на празен ход дава сигнал на тялото, че трябва още кърма и така не е фатално храненето с АМ.

# 482
  • Пловдив

Нормално ли е да не мога да събудя дъщеря си за хранене между 11 вечерта и 5 сутринта? На 25 дни е, през деня суче активно, често и лакомо, наддава много добре, просто нощем изглежда не й се яде. Единият педиатър каза задължително да я будя на 3 часа за хранене, а другият - да я оставя да спи и не знам кого да послушам. Няколко нощи навивам аларми за 2 ч., 3 ч., разбуждам я едвам едвам, но не иска да суче и освен че съм още по-недоспала, друг ефект няма. Sleeping

# 483
Моята  дъщеря от първия ден последно ядеше в 23:30 и после в 5:30. През деня имаше 7 хранения.Като си наддава добре няма никакъв проблем. Спи си спокойно, няма нищо по-хубаво от спящо бебе вечер. Вече е на 8 месеца и една вечер не се е будила. Ще видим като почнат зъбките, как ще е.

# 484
Моето бебе прави същата пауза от втория си ден вкъщи и през ум не ми е минавало да я събуждам, за да яде. Simple Smile
Щом детето е спокойно и наддава добре, не виждам причина. Това, че  спи през нощта може само да ви радва. Simple Smile

Последна редакция: пн, 27 май 2019, 09:54 от -soft-

# 485
Моят е на месец и започна да прави малко по-дълга нощна пауза някъде между 10-10:30 и 3-3:30ч и не го будя. Бих го будила, само ако не наддава добре или кърмата ми намалее, но и двете неща засега са си идеални. Дъщеря ми, като бебе(някъде на 3-4 месеца) започна в един период да прави 6-7 часа нощна пауза, но установих, че малко забави наддаването и върнах едно хранене, като изобщо не я будех, а я кърмех в просъница. Така че няма правило, аз лично действам според ситуацията и нуждите на бебето. Малкият е много лаком, изяжда доста голямо количество на едно хранене и наддава бързо, та не го мисля. Grinning

# 486
Момичета имам проблем с венците след раждането и ми изписаха пародиен гел, който не се поглъща но малко или много пак си остава в устата, не се измива. Въпросът ми е дали ще има проблем. Знам, че на 1вата страница има сайт за проверка но с телефона не можах да се справя Sad. Съставът е следният:

Веднъж го ползвах, че да се успокоят малко Sad
Благодаря предварително

# 487
Аз ползвам подобна паста за зъби. Не мисля, че е проблем. Зъболекарката ми знае, че кърмя и се съобразява с лечението. Даже мисля, че последния път ме намаза с подобен гел, ако не е бил и същия.
Та, лекувай си венците 😉

# 488

Нормално ли е да не мога да събудя дъщеря си за хранене между 11 вечерта и 5 сутринта? На 25 дни е, през деня суче активно, често и лакомо, наддава много добре, просто нощем изглежда не й се яде. Единият педиатър каза задължително да я будя на 3 часа за хранене, а другият - да я оставя да спи и не знам кого да послушам. Няколко нощи навивам аларми за 2 ч., 3 ч., разбуждам я едвам едвам, но не иска да суче и освен че съм още по-недоспала, друг ефект няма. Sleeping

Остави я да си спи. Така по-бързо ще отвикне от нощното хранене. Щом надава добре и през деня се храни, спи си спокойно. Утре съм на консултация при нашата педиатърка и ще я попитам какво мисли по този въпрос.

# 489
Бебе не се "отвиква" от нощно хранене. Бебе се храни на поискване.

# 490
Те педиатрите умират да махат нощното хранене, тъй че не бих се учудила да потвърдят, че е ок.
Аз бих наблюдавала кърмата, защото няма и месец откакто сте родила и може да се отрази на количеството.
Моето бебе започна да прави дълги паузи след 3-ти месец и кърмата не намаля, но вече се беше регулирала.

# 491
Момичета, може ли да споделите вашия опит относно изцеждането на кърма преди разходка с цел избягване на кърмене навън - колко време преди това я изцеждате, как я съхранявате, до колко време след изцеждането я давате?

# 492
Аз цедя винаги сутрин, защото синът ми често прави големи нощни паузи и попр и всяка сутрин съм пред пръсване. Държа кърмата в хладилника докато стане време за разходка, затоплям я и я слагам в термо-чанта преди да излезем.

Голямото "НО" - дълги интервали без изпразване на гърдите (т.е. разходки) могат да доведат до намаляване на кърмата. Даването на шише всеки ден може да обърка бебето или да го накара да предпочете шишето. Помисли добре дали си заслужава евентуалните проблеми, особено ако бебето е малко и кърмата не се е регулирала.

# 493
Като пишете за регулиране на кърмата, много се обърквам. Thinking нали тя постоянно се регулира според нуждите.... Дори и да яде сега през нощта, хапва малко, след месец-два ще има по-големи нужди и пак ще трябва да се регулира.....
Тогава за какво регулиране говорим.... Все едно сега като се напасне по нуждите на бебчето, е за момента на 1-2 месечно бебче....после ще има друга нужда.
Не знам, не се заяждам, наистина се чудя какво точно имате предвид, аз така го разбирам....

# 494
Има така наречените скокове в растежа. По време на тях бебетата обикновено започват да сучат по-начесто и по-дълго. По този начин дават сигнал на майчиният организъм, в частност на гърдите, че се нуждаят от повече мляко. Организмът се нагажда отново за нуждите на бебето. При следващият скок пак се повтаря същото.
Много от майките в такива моменти решават, че не им стига кърмата, че е намаляла, чуват от разни познати, недобре информирани, че кърмата им била рядка или нехранителни и прибягват и дохранват с АМ. От там започват проблемите с кърменето и доста често кърменето приключва и чуваме " ми нямах (достатъчно) кърма".

Накратко търсенето определя предлагането.

Симбиозата майка-бебе, в частност кърменето, е постоянен процес на регулиране и напасване спрямо нуждите на детето от самото начало до края.

Общи условия

Активация на акаунт