Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 20

• 24 267
  • 758
  •   1
Отговори
# 525
Happy Mommy, и на мен не ми се вярва да е хранителна алергия, даже изобщо😂, затова и ти поисках снимка. Акото може да е зелено и от храната, която ти ядеш.
Ако има съпъстващи симптоми, бих разбрала предложение за безмлечна диета, ама всичо да спираш е безумно. Може да е АД, по снимка мога да ти кажа дали ми прилича на това, щерката е с атопична кожа.
Специалист бързо ще ти даде диагноза/или ще отхвърли такава 😉 дерматологът е чудесна идея, ако продължи съмнението за реакция на храна - и гастро или алерголог.

+1 за казаното от Иса по казуса на Мартинситка😉

# 526
  • Варна
Понеже заговорихтебза за обриви ние от 5 ден сме с обрив, мислех че е акне, после педиатъра от изследване ни изкара стафилококи един куп мазила антибиотик обрива си продължава днес е 35 му ден и на кожен го водих и там мазила.. И взех да се примирявам, че ще го израсте. Иначе сме само на кърма от както се е родил, наддал е малко над 1000гр от изписването. Взех да си мисля да не е от храна, но сиг кожната щеше да каже нещо, за нея е запушване на пори, имат бели връхчета някои. Моите гърди не са никак твърди, меки не меки давам и двете.. На моменти се храни и през час колкото иска, понякога на 2-3, нощем изкарва понякога 4 часа и се буди. Памперси винаги напишан, често и наакан, сменям го с всяко хранене тук там го изчакам като го видя, че се напъва. Проблема с юздичката утихна.. Нямам тая болка, даже хич, но и видимо той успява да изкара езиче.. Преди не можеше, явно и Тва ще израсте, а по-натам може лека корекция, ако се налага.

Това е обривът.. Започна лицето, после вратле отзад на тила, скалпа, премина към гърба.. Има и по ръчички те на раменете повече.. И ту поутихна уж завяхва, взеха нови с бяло връхче.. Ужас, но явно време трябва, мазила не помагат.

Последна редакция: ср, 29 май 2019, 16:10 от Dessy1988

# 527
Деси, аз не разбрах, взеха ли натривка от обрива? Ако има стафилококи или кандида, трябва да се маже.

Иди за още едно мнение при друг дерматолог. Много време е месец с обрив.

# 528
  • Варна
Редактирах поста, да взеха от носа на 7 май и една от пъпките, мазсх с фусидин на който бактерията е чувствителна но продължаваш, минах на антибиотик аугментин също чувствителна 8 дни го пи.. Отидох на кожна тя едва ли не ме упрекна не било стафишокова инфекция за пъпките.. Носа не я касае. Аз и в носа капахме капки 10 дни.. То оксикорт спрей.. Минахме на термални води и А дерма с джинджира алба.. Луда станах и бебето измъчих. И пиоактин разтвор където са по гнойни уж така с връх.. От вчера кожната изписа пак неомицин спрей.. И някво дет го няма по аптеките пурисед гел или прурисед. И триклобактер няма намерих зор изостанал някъде и Тва не действа.

# 529
Ох, милата! Ами обривът си е сериозен, не е бебешко акне.
Смени дерматолога, не може така хиляда мазила. Да вземат натривка от пъпките, да се направи антибиограма, да се следва някаква схема.
Ще мине и това. Но определено посети и друг дерматолог и разкажи с какво си го лекувала до сега.

# 530
  • Пловдив
Знаете ли дали Траумил за мазане е безопасен за бебето по време на кърмене? За мазане на ръка ще го използвам. Предписа ми го ортопед, но на листовката пише "консултирайте се с вашия лекар при бременност и кърмене". 

# 531
  • София
Happy_life, според листовката е хомеопатичен крем, та би трябвало да става.

# 532
Хомеопатия е, мажи се. По принцип локалните мазила са ок, разбира се,не се маже гърдата.

Не беше ли писала някъде, че болката в ръката е от това, че държиш бебето, докато го кърмиш? Имах чувството, че тука го прочетох, ама май бъркам темата.

Щом те боли ръката, значи нещо не е наред в позата. Защо не си вземеш една възглавница за кърмене. Аз си взех най-евтината, която намерих и ми служи вярно, докато бебето не стана твърде подвижно. С възглавницата ще слагаш бебчето на нея, и ръчичка само под главата му (аз й слагах одеалце и си четях книжка 😛).

# 533
И мен ме болеше ръката и рамото от постоянните акробатики на малката. Справих се като започнах да кърмя само легнала или в раницата.

# 534
Това са ми топ 2 пози за кърмене. Без първата нямаше да оцелея 😂 а от кърменето в раница се научи да идва и да сяда в скута ми и сега като тодлър си действа така или права си суква 😂 но специално за поза люлка и новородено, възглавницата е голямо улеснение. На мен ми тежеше на разреза от секциото и с възглавницата разреших този проблем 🙄

# 535
ОФ да се оплача пак, вече сериозно го мъчат на бебо зъбките и не сучи както преди Sad, много малко яде. Трябва ли да направя нещо за да поддържам лактацията или да оставя на него той да я поддържа в зависимост от неговото търсене Sad

# 536
Здравейте момичета,

От три дена имам стомашен проблем. Минах на диета, само препечени филийки, картофи и солети, но все още съм с диария...
Дали мога да пия пробиотик, докато кърмя?
 И понеже изпитвам болка горе високо в корема (между пъпа и ребрата) дали мога да приемам нещо и за това?

# 537
Маги, можеш да приемаш пробиотик. Вече за болката, зависи тя от какво е...
Можеш да проверяваш лекарства по активната им съставка в http://www.e-lactancia.org/

# 538
Благодаря, Флъфи.
Утре имам ходене до болницата с детето, ако още ме боли, ще се консултирам с ЛЛ. Disappointed

# 539
  • над кукувичето гнездо
Изписвали са ми ентерол, както и ре комфорт по схема, докато кърмя.

Общи условия

Активация на акаунт