Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 20

• 24 228
  • 758
  •   1
Отговори
# 630
Майчета,

Мисля, че се разболявам... Боля ме гърло цяла нощ и започнах да кашлям Confounded
За гърлото знам какво да си взема, но за кашлицата се чудя, знаете ли някой сироп, съвместим с кърменето.
Също дали мога да си правя инхалации с физиологичен разтвор?
какво ще си вземеш за гърлото?

# 631
Момичета, за гърло при мен най добре действа чай от лайка с 2 ч.л сода за хляб на чашка. С това правя гаргара по 7-8 пъти на ден и действа страхотно.
Няколко пъти ме е ноляло гърло докато бях бременна и сега като кърмя и действа страхотно.

# 632
Това е супер идея. На мен и само содата ми действа добре, а с лайка ще е още по-добре.

# 633
Майчета,

Мисля, че се разболявам... Боля ме гърло цяла нощ и започнах да кашлям Confounded
За гърлото знам какво да си взема, но за кашлицата се чудя, знаете ли някой сироп, съвместим с кърменето.
Също дали мога да си правя инхалации с физиологичен разтвор?
Аз кашлица пих проспан, на опаковката пише че се дава на деца под една година. Много ми помогна.

# 634
aDream Стрепсилс, смукала съм го няколко пъти, откакто кърмя и ми е помагал.
♡~☆~z~☆~♡
Проспан съм пила, докато бях бременна, значи пак ще си взема. Благодаря!

# 635
За разстройство много помага и лечебна Хунмана. Освен ентерол, може и Смекта.
За гърло и кашлица аз взимам хомеопатия. Проспан не ми помага, но ми действа Лихенсед. При всеки е различно всъщност.

# 636
  • София
Момичета, кърмата ми съвсем намалява. Бебето пак не суче като хората - лапне гърдата, смукне 2 пъти и пуска. Започва да се оглежда. Сърди се като му предлагам пак.
Сменям гърдите, но няма особен ефект.
Цедя от 40 минути и съм изцедила 20 мл.
Не искам да го дохранвам често, защото имам чувството, че съвсем ще спре да суче.
Но пък като не суче, кърмата намалява и няма и какво да суче.
А вчера и днес на 2 пъти ми се сториха леко изсъхнали и напукани устните му.

# 637
Опитай на тъмно, да няма какво да оглежда. Да кажем в банята. Нощем не си ли наваксва?

# 638
  • София
Той има едно нощно кърмене към 3-4. Даже напоследък понякога го прескача. Не си наваксва. Бяха се понормализирали нещата, но от вчера пак е така.

# 639
А на колко време суче като смуква така само по няколко пъти? Моят дребосък от много време вече не се задържа по повече от минута на гърда през деня. Сменям ги и по 5-6 пъти ако трябва, давам му да ме държи за ръката докато суче или пея. А вечер даваш ли добавка? Ако на последното хранене даваш спри я да видиш ще се буди ли по-начесто. Според мен целият проблем е дошъл от тази дълга нощна пауза.

# 640
  • София
Сам си прави паузите през нощта. Установих, че без значение дали давам АМ или не и колко е изял на последното хранене, все се буди по едно и също време.
Иначе не суче по наместо през деня. Да речем, че е на 3 часа ориентировъчно. Аз се опитвам да му предлагам по-често сега, за да компенсира, но няма особен резултат.

# 641
Здравейте,
Може ли да се пие но шпа при кърмене? Или някакво обезболяващо. Утре съм на лекар, но до тогава...

# 642
Вземи нурофен или друго с ибупрофен, бързо да минават болежките желая 💐

# 643
Благодаря!

# 644
С каква помпа се изцеждаш, та толкова малко? Като чета, че кърмите и при изцеждане цедите по 20 мл. ми се струва много малко. Когато аз почнах да цедя пробно, за да видя колко горе-долу яде и установих, че не й стига, защото се лигави, а не суче изцеждах 10-20 мл. Реших, че кърмата ми спира, но като почнах активно с помпата постепенно се увеличи до 130-150 мл., а след дългата нощна пауза и 400 мл. съм изцеждала и се чудя дали не е нещо от помпата. Супер странно ми звучи само 20 мл.

Общи условия

Активация на акаунт