Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 20

• 24 225
  • 758
  •   1
Отговори
# 645
Не е от помпата. Просто чисто механичната стимулация от помпата не действа за някои жени. Нали знаеш как като се разплаче бебето или като го гушнеш, кърмата понякога тръгва сама? Е, помпата не може да се разплаче, не мирише на бебе, студена е и не става за гушкане Grinning  Ако жената е напрегната и притеснена колко ще изцеди, допълнително затруднява потичането и намалява количеството. Има си И чисто технически причини предполагам. Някой вероятно може да го обясни по-научно.

Скрит текст:
Аз цедя без проблем с помпа за 14.99лв от Джъмбо.  Рядко проблема е в помпата

# 646
Аз съм пробвала всякакви варианти - преди кърмене, след кърмене, нощно време, в различни месеци, 40 мл от 2-те за една сесия. Някои жени могат да напълнят шише от 100-150мл за една сесия, на други им трябват 3 сесии или повече. И това не е индикатор, че първите  имат много повече кърма от вторите. Както има и жени, на които не им теква млякото като чуят бебешки плач, не мокрят тениски нощно време и въобще не знаят какво е рефлекс на потичане (пак давам себе си за пример). И в двата примера не се касае за "малко" количество мляко, а за специфика на организма. Няма нищо странно. Помпата не е бебе, колкото и добре да симулира процеса.
Относно помпата - медела електрическа, с правилна по размер фуния 😉

# 647
Зазу още повече сега си и притеснвна и съвсем нормално с помпата да е малко, не го мисли. Вече е по голямо бебе, пробвай да намалил добавката да видиш дали гладна ще суче повече. А може и зъбки да я мъчат. Стискам ти палци.

При нас има моменти, в които много я мъчат, вече си личи и по физиономията й, венецът е подут, а на мястото на единия резец има една по-бяла чертичка... Много скърца днес явно я дразнят, но при нас се отразява на кърменето така, че иска почти постоянно да суче. Понеже я боли суче по нервно, опъва понякога, веднъж два пъти ме хапна доста силно с венци, но я махнах и казах не, да видим дано е разнрала Wink .... Първият път даже извиках от болка и малко се стресна, но бях забравила тази болка и ми дойде неочаквано.

# 648
  • София
Не е проблемът в помпата. Иначе е електрическа Cangaroo Elegance и си е добра. Нямам забележки към нея.
Аз съм изцеждала най- много 140 от двете, когато съм пропускала кърмене поради излизане.
Иначе при т.нар. ударно цедене за час изцеждам най- много 70 мл., но по-често 40-50. За количествата от горните постове мога само да си мечтая.
Тази вечер и 40 не знам дали има.
Може би пия и малко течности. Сега се опитвам целенасочено да пия повече.
Лактогонният чай помага, но явно от жегите последните дни много бързо се разваля - за 4-5 часа му се сменя вкусът и става гаден.

# 649
Ако се случва често да пропускаш кърмене когато излизаш това може да е проблем. Плюс това и добавката допълнително обърква бебето. Вече е голям твоя младеж, защо наистина не спреш постепенно добавката. Слагай бебето по-често на гърда и нещата ще се нагласят. Това твойто си е жива мъка. То помпи,  то добавки, шишета.

# 650
Зазу, ти започна още от началото да даваш добавка, защото бебето не наддаваше. Сега, обаче, то вече е голямо и не мисля, че ще се остави гладно. Както е писала и Лимончето, започни да намаляш дпбавката, която даваш. Вечер или буди на всеки 2-3часа за кърмене, или ставай ВСЯКА вечер да цедиш.

# 651
Може да протестира от началото, но с времето ще се напаснат и ще бъдат доволни и мама и бебе.

# 652
Здравейте, момичета!
Чета ви постоянно, но днес имам нужда от съвет.
Бебо в събота става на месец. Кърмим се от самото начало успешно.
 От 2-3 дни обаче коликите се засилиха, което го кара да суче много лакомо, бързо, при което след всяко хранене се започва една истерия, къркори му яко корема, едно свиване, прививане и тн.
Можете ли да ми дадете съвет как да го накарам да не яде така бързо и лакомо?
Пробвам да го махам от гърда често, за да си почине малко, но после пак се почва така озверяло ядене и чак сякаш чувам  как му пада млякото в корема (не знам дали ми е смешно или ми се плаче вече).
Уж не го оставям да озверее от глад, за да яде така, но явно коликите са причината...
След всяко ядене е ад, вече като докде този момент и изпадам в ужас.
Моля ви, ако имате идеи ще съм благодарна! 🍀

# 653
 На колко време яде? Ако съкратиш интервалите между храненията може би няма да яде така лакомо.

# 654
Яде средно на 3 часа, сам си се буди. Понякога 2.30ч, понякога 4....
Вчера, когато пак беше неспокоен след ядене и беше буден му дадох да яде на 2рия час (понеже си мислех, че е гладен, то друго не остана), пак ядеше така 🤷🏻♀
Съответно после пак истерия (че и върна малко)...
Направо съм в пмагьосан кръг.
Ядене, оригане, истерия, връща (това от 2 дни), истерия пак, пак ядене и наново всичко....
Той дори не спи колкото преди от тези кризи 😔

# 655
Може причината да яде толкова лакомо да не е, че е много гладен, а силна струя. Изцеждане на малко кърма преди храненето би помогнало, както и да кърмите облегната назад на възглавница, а бебето да е по коремче върху вас.

# 656
И аз се вклюмвам с въпрос. Трети ден моето дете на 8+ отказва второто кърмене за деня и се сърди, че е гладна. Съответно й дадох каша яде без проблем. Горе долу се храни по следния начин: 6:30 кърма, 10:00 кърма, 13:00 пюре, 17:00 каша + кърма, 21:00 кърма. Между храненията плодове за ядене с пръстчета. Часовете са само ориентировачни.

# 657
Просто кърми на поискване и след твърдата храна предлагай кърма, ако иска ще суче - ако не, ще откаже.

# 658
Аз така правя, но не иска. Даже вечер заспива към 8 часа и в девет я взимам в заспало състояние да яде, че може да си откара до сутринта без да яде. Сега като не суче гледам да се цедя, но не успявам да изцедя някакво количество(не че някога съм успявала).

# 659
Момичета, аз пак да напомня, че като цедите с помпа е хубаво да помагате с ръка - масаж + движения наподобяващи изцеждане на ръка в ритъм с вакуума на помпата. Също трябва постепенно да увеличавате вакуума в процеса на цедене (докато се търпи и не е болезнено). Иначе е просто неефективно висене на една степен по 30-40 минути за някакви дребни милилитри.

Общи условия

Активация на акаунт