Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 20

• 24 278
  • 758
  •   1
Отговори
# 495
Напрежението в гърдите спира, гърдите "омекват", "мравучкането" индикиращо "слизане" на кърмата спира да се усеща. Предполагам, че и рефлекса на потичане се регулира, но аз никога не съм "текла", да кажат другите момичета. Общо взето гърдите "свикват". Това не значи, че няма постоянно регулиране на количество според нуждите на бебето.

# 496
Относно изцеждането:
Винаги цедях непосредствено преди да тръгнем и си взимах помпите и шишетата с мен и цедях на всеки 2 часа дори и навън, за да имам кърма за всяко от следващите хранения. Тогава хранех само с изцедена кърма тогава.

# 497
Докато не стана на пет месеца някъде, вечер пропускаше яденето и спеше от 21-22 до 5-6 часа. Тогава в 3 ставах и цедях, защото през деня ми ставаше все по-трудно да намирам и време, а и до остава кърма след като е сукал. А ставах по нощите да цедя, защото трябваше да има храна докато съм на работа. Понякога успявах да се върна точно като е изял шишето и изцеждах, за следващо хранене. И съм замразявала за по-дълго, и в хладилника съм държала за един ден. Лятото кърмата на стайна температура я носех в термочантичка за шише, ако сме излизали навън.
Преди да родя и да почна са кърмя, много се притеснявах как ще стане тая работа с цеденето, но всичко е индивидуално - ще видите кога имате повече кърма, как яде детето, интервали, ангажименти и се свиква.
Като станат малко по-големи (след 6м.)е по-лесно.

# 498
Момичета, имам един може би тъп въпрос, но съм длъжна да проверя.
Дали антицелулитни мазила оказват някакво влияние върху кърмата?

# 499
Не, те не проникват в тялото.

# 500
Момичета, имам един може би тъп въпрос, но съм длъжна да проверя.
Дали антицелулитни мазила оказват някакво влияние върху кърмата?
Както ви е писала Електра няма да има проблем, ако са нанесени локално, обикновено по бедрата.
Но всякакви мазила и помади, нанесени в близост до гърдите и по гърдите не са ок. Най малкото могат да имат миризма, която да не хареса бебето и да го откаже да суче. Отделно, ако то ближе или целува гърдите както правят понякога моите пораснали вече бебета.
Лично аз откакто родих избягвам дезодорант-спрей за подмишници точно заради това. Ползвам стик или рол-он.

# 501
Малката навърши 5 месеца вече , от няколко дена яде доста по малко като минути, преди винаги по 23 Мин някъде ядеше, и тъй като сега може би просто суче по бързо и се наяжда по бързо. Та въпроса ми е трябва ли да св цедя, много взеха да ми се надуват гърдите не ги изпразва добре снощи не можах да спя ставах да се цедя беше ад, цялата помпа напълних с мляко...

# 502
При бебе, хранено на поискване, се цеди само при напрежение в гърдите и само до омекване.

# 503
Щом има напрежение в гърдите, което преди не е имало, значи бебето не яде по-бързо, а по-малко. Освен ако не е почнало да яде и по-често, трябва да се помисли в тази посока, дали нещо не го мъчи или е просто период. Аз бих ьедиша само за облекчение, не постоянно.

# 504
Щом има напрежение в гърдите, което преди не е имало, значи бебето не яде по-бързо, а по-малко. Освен ако не е почнало да яде и по-често, трябва да се помисли в тази посока, дали нещо не го мъчи или е просто период. Аз бих ьедиша само за облекчение, не постоянно.
На поискване яде през 2 часа, понякога и по малко, но отскоро яде по малко и започва да се дърпа, може и зъби да я мъчат

# 505
Момичета, възможно ли е бебе да получи алергичен обрив от храна, която е яла майката? Ние сме с обрив по лицето вече 2 седмици и педиатъра ме сложи на диета и излиза, че почти нищо не мога да ям. Confused  Каза да изключа млечните продукти, яйцата, шоколада, рибата и да огранича месото. Сблъсквали ли сте се с такъв проблем?

# 506
Дай снимка на обрива. При всички случаи педиатър не може да ти даде диагноза,че и на диети строги да те поставя. За да е от храна, трябва да има поне още един признак - как е акото, има ли слуз, цветът как е?

# 507
Бебе не се "отвиква" от нощно хранене. Бебе се храни на поискване.

В този ред на мисли, щом се храни на повикване, трябва ли да го будиш, ако видиш, че пропуска хранене? Не знам кои са тези педиатри които толкова да настояват да се спре нощното хранене. Мен Божилова днес ме посъветва да се съобразявам с индивидуалните характеристики на детето ми. Тя също е за това да се следва режим на хранене, но пък ми каза, че ако детето спи и прескача хранене не е толкова фатално и не е зор да се буди да яде.

# 508
Объркали сте темата. Тук не обсъждаме педиатри. Но щом държите - педиатър, който държи на режим за кърмено бебе хал хабер си няма от кърмене. Специалисти по кърмене са консултантите по кърмене.

Относно това дали да се буди - това е обсъждано в последните 10 страници на настоящата тема. Щом ви интересува, прочетете ги, не може да повтаряме през два поста едно и също.

# 509
Здравейте. Бебето ми е на 8 дни и се кърмим на поискване. От няколко дена усещам дискомфорт в лявата гърда когато го кърмя - не е точно болка, ами като че ли от самото притискане с брадичката. Чувството на дискомфорт се разпространява към рамото/ръката и ребрата от страни. Отделно детето трудно се закача на тази гърда, постоянно плюе зърното. Също забелязах че самото зърно е доста по-малко “оформено и изпъкнало” от другото. Пробвах да се изцедя с ръчна помпа о не усетих такъв дискомфорт.

В какво може да е причината? Неправилно засукване или нещо друго? 😫

Общи условия

Активация на акаунт