Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 20

• 24 221
  • 758
  •   1
Отговори
# 660
Във фейсбук група за кърменето прочетох за един трик при цеденето. Шишето да се увие със салфетка или нещо друго шарено, за да не се вторачвате в милилитрите. Може да опитате и със затопляне на фунията на помпата.

# 661
  • София
Ами аз си пускам филмче, от мачкане с ръка гърдите ми станаха на пистил, цедя на 8 от 10 степени, защото иначе ме болят гърдите и резултатът е все тая. Явно си е до гърди.
По-добре е от началото, когато изцеждах по 10 мл., но не е кой знае каква драстична промяна за толкова време цедене.
За добавката - пробвах няколко пъти да я махна. Не започва да яде по-често, просто спира да наддава.
То не че и сега с нея се е счупил... Качил е 200 грама от последната консултация, която беше преди 20 дни Cry . Добре си изглежда иначе като цяло. Но направо не знам на какво живее - не суче кой знае какво. Добавката за деня е 200 мл., разбита в 2-3 хранения, когато съвсем няма нищо в гърдите.
Съветът на консултантите, с които говорих беше да си караме така до захранването след като не се получава с махането на добавката и после да заместя АМ с пюретата, като се запази обемът кърменето.

# 662
Това за силната струя не го знаех. Благодаря, ще пробвам още днес!

# 663
Зазу, на колко е бебето? Имам някакъв мъгляв спомен за 5 месеца, но не съм сигурна. 200гр за 20 дни на тази възраст не ми се виждат малко. Колко тежи сега? Как беше наддаването предните месеци? Продължавай така щом това е мнението и на консултантите, но поне не увеличавай количеството АМ. Инициирай кърмене през нощта задължително. И да спи като му подадеш зърното може да се сети да засуче. Продължавай и с цеденето.

# 664
Аз така правя, но не иска. Даже вечер заспива към 8 часа и в девет я взимам в заспало състояние да яде, че може да си откара до сутринта без да яде. Сега като не суче гледам да се цедя, но не успявам да изцедя някакво количество(не че някога съм успявала).
Ами явно си замества хранене. Ако искаш да се запази млечното хранене, може да намалиш предлаганата твърда храна. Казваш, че даваш и между тези хранения плодове, ако са по-калорични(авокадото и банана например са), е нормално. Може да даваш само веднъж плодове например или по-малко каша. Предполагам, ако замести храненето с каша изцяло, ще започне да се буди през нощта.
Щерка ми на 8 месеца се хранеше с доста твърда храна, беше започнала да отказва да суче след закуска и обяд, но после изведнъж се обърнаха нещата покрай зъбите. И е имало седмици предимно на кърма. Та не се притеснявай. Щом се водиш по детето.
Може да пробваш едно нощно кърмене да й направиш към 3-4 вместо да цедиш.

# 665
Плод давам към 19 часа. Преди обед не давам, че на обяд нищо не хапва. Каша давам по 50гр колкото да вкарам глутена пък и така като я гледам не я харесва много. Преди време имахме проблеми с вечерното хранене сега пък със сутрешното. Важното че има още три кърмена. Пък през ноща с топ не мога да я събудя да яде. Така е е от 5-тия месец. Благодаря за отзивите.

# 666
  • София
Зазу, на колко е бебето? Имам някакъв мъгляв спомен за 5 месеца, но не съм сигурна. 200гр за 20 дни на тази възраст не ми се виждат малко. Колко тежи сега? Как беше наддаването предните месеци? Продължавай така щом това е мнението и на консултантите, но поне не увеличавай количеството АМ. Инициирай кърмене през нощта задължително. И да спи като му подадеш зърното може да се сети да засуче. Продължавай и с цеденето.
След 9 дни ще стане на 5 месеца. Предния месец малко под 600 грама качи. В този порядък се движи. Сега е 7 100. Роди се 4130, т.е. е качил 3 кг. за малко под 5 месеца. Количеството АМ е все такова откакто дохранвам. Поне с това устискваме да не се увеличава.
Ще пробвам да цедя по-често и да пия повече течности.

# 667
Зазу, моето момче след 3 дни става на 5 м., в момента тежи 6.500 кг., качил е 200 г. за 25 дни. Апетитът му клони към нула, особено след ваксината всяко хранене е мъка. Пробвах да храня с пипета(шише отказва), повече от 60-70 мл. не изяжда на хранене, имал е хранения и по 20 мл. След кърмене опитах да давам и добавка - неуспешно. И не знам, май започвам да се примирявам.

# 668
На снаха ми детенцето е 7++, Т..е на 16ти ще стане на 8м и последно на 7м беше 7кг, а пък е много енергично, хич не се спира, последният месец е качило само 100гр но педито е казала че е нормално, важното е да качва няма значение колко. Тя започна и захранване но пак не качва. Някои деца не качват, а някои качват много, не знам на какво се дължи това, гени, организъм....
Моето за 20дни е качил 440гр., това е този месец (при предположение, че ака на 3-4дни веднъж, иначе сигурно и 100гр нямаше да качва) Явно така ще е

Гърлото ми е зачервено, но не боли все още, мога ли да пия Вит. Ц и по колко?

Последна редакция: чт, 06 юни 2019, 14:47 от aya_2012

# 669
  • София
Инициирай кърмене през нощта задължително. И да спи като му подадеш зърното може да се сети да засуче.
Да боря това нощно хранене към 3-4 да не отпада или да се опитам да инициирам още едно нощно?
Днес се събуди направо в 5.30 сутринта, а снощи е изпил 20 мл. АМ след кърменето.

# 670
Бори се за кърмене на всеки 3часа, ако не става - цедене, а най-добре кърмене+цедене.

А наддаването не ми се вижда малко. 600гр за 3-4 месец е добре.

# 671
Две нощни да са докато се оправи количеството кърма, после задължително да има едно.

Ох, моето диване до ден днешен се буди. Има нощи е като новородено, на два часа, а е на 2г и 3м вече 😓 Мм казва, че се буди, за да суче, но аз май не съм съгласна, защото има нощи, в които се буди по веднъж само. Вие как мислите? Не ми се отбива още, мъчно ми е...

# 672
Според мен Недей да го отбиваш детето, щом иска да сучи. Аз каката я кърмих 2г но не помня защо я отбих, но тя спеше при мен и цяла нощ бях с вдигната тениска и тя когато искаше си сучеше Simple Smile. Сега ако малкия иска няма да го отбивам докато той не пожелае. Защото това си е връзка с детето, което е толкова прекрасно и няма да се повтори никога. А пък за ползите да не говорим.

# 673
Не ми е никак удобно като спи при нас и аз не мога да спя добре. Не знам за ползите, но си права за връзката. Само отвреме навреме ме изкушава мисълта, че може евентуално да започне да спи по цяла нощ  😍

# 674
Ехеее..  два три дни да не влезе човек и не мога да ви изчета.
За мамата с близнаците ( тризнаци, четири и повече там ако чакате). Природата ни е оставила две гърди (еволюцията по-точно, преди това сме били с повечко -4,6,8...). Значиии може да храним едновременно две деца. "Факт" е обаче, че България са се "събрали" всичките жени дето нямат кърма и не им стига кърмата. Та затова трудно се кърмят повече от едно дете в нашата страна. Помислете над факта кучката, котката, свинята и да не изброявам други животни как кърмят повече бебета от колкото цицки имат. После ще си отговорите и на въпроса дали една човешка майка би се справила с две, три и четири бебета.

Зазу, СПРИ ДА ГЛЕДАШ КОЛКО ТИ Е КЪРМАТА КАТО КОЛИЧЕСТВО. Колкото повече се вторачваш, толкова повече се притесняваш и продължаваш да си в матрицата. Бебето вече не е малко. Примири се с факта че ще даваш добавката докато захраниш ( то не остана много време до старта) и си гледай кефа и спокойствието. Като захраниш постепенно вкарай количеството храна на мястото на добавката и си решаваш проблема.

За тия дето цедят и гледат количествата - никоя помпа не може да изцеди количеството, което бебето ще стимулира да пусне гърдата, т.е. да изсуче. При някои жени рефлексът за протичане е е по-слаб или никакъв при цедене с помпа.
За пример ще дам пак животните - ако човекът който се грижи за дадено животно -крава, овца, коза... издоява една кофа мляко, то ако в даден момент се наложи друг да го дои (животинчето) другият човек може да издои половин кофа...просто животното се притеснява и си "стиска" млякото. И ако после неговият гледач отново дойде да дои ще си "пусне" останалото количество. Това ви ги казвам от опит. Дядо и баба гледаха животни (крави, овце и кози). Едната крава винаги стискаше половината мляко, ако не в дои дядо.

Ако съм ви се сторила рязка - 5 нощи не съм спала, щото на едното му избиват два кътника, на другото два кучешки и един кътник. Както спяха по цяла нощ ( макс с едно будене) така пак почна купона нон стоп рев. Но за сведение НЕ ВИНАГИ сучат, понякога просто гърдата на мама е спокойствието и панацеята за болката, неспокойствието и нуждата на детето.
На животинска тема съм, щото и децата са на такава - кое прави бау, мяу, муууу и т.н. ....
Айде стига толкова, със здраве, давайте го по-лежерно, по-спокойно и всичко се получава.

Общи условия

Активация на акаунт