GOTH 36 - кой каза че ще има после? (29.04-06.05)

• 67 611
  • 2 621
  •   1
Отговори
# 1 905
Tiffany, Дани беше нужна на Севера в битката, но пък без нея и Вала нямаше да падне.

# 1 906
Скрит текст:

С държането си? с това 1че пали хора? с това че хората гладуват, а тя пали храна? с това че заплашва сестрата на съюзника си, която е и господарка на земите? С това, че загуби съюзници и не преговаря за тях? С това че баща й е убивал Старки?
С това, че не е казала като спечели трона какво става със Севера? с държането си, "вижте ме коя съм аз" - "Драконите ядат всичко". Интересно защо тогава в Робския залив ги бе оковала?Тогава ли сбърка или сега? Лицемерна е Дани няма еднакви стандарти. Играе го голяма шефка, а какви успехи постигна откакто пристигна във Весторсо до моменат на идването й в Севера?
Санса щото по-лесна.

Аниш Санса има оправдание. Изнасилена, пребита, брат й убит от Рамзи... На Дани какво й е оправданието , нали уж всичко бе заради бедните и мили хора.

Денерис малко ли отнесе? Или нейното не се брои...

# 1 907
Всички отнесоха много, но научиха различни неща и действат по различен начин.

# 1 908
Скрит текст:

С държането си? с това 1че пали хора? с това че хората гладуват, а тя пали храна? с това че заплашва сестрата на съюзника си, която е и господарка на земите? С това, че загуби съюзници и не преговаря за тях? С това че баща й е убивал Старки?
С това, че не е казала като спечели трона какво става със Севера? с държането си, "вижте ме коя съм аз" - "Драконите ядат всичко". Интересно защо тогава в Робския залив ги бе оковала?Тогава ли сбърка или сега? Лицемерна е Дани няма еднакви стандарти. Играе го голяма шефка, а какви успехи постигна откакто пристигна във Весторсо до моменат на идването й в Севера?
Санса щото по-лесна.

Аниш Санса има оправдание. Изнасилена, пребита, брат й убит от Рамзи... На Дани какво й е оправданието , нали уж всичко бе заради бедните и мили хора.

Денерис малко ли отнесе? Или нейното не се брои...

Нали е кралица. Ще отнася.
Сега след битката си заслужи уважението. Даде и ще получи. Дано да успее да го използва максимално.

# 1 909
  • София
Лорд Сняг...
Как така.. Джон си има дракон..
И двата са си на Денерис

# 1 910
Бързия влак това е абсурдно. Не може да стои Санса, която е главно действащо лице и просто да мълчи. Най-малкото е неловко, при положение че там е и Тирион, а той доскоро й бе съпруг. На всичкото отгоре Санса е господарката на Зимен Хребет. Технически погледнато властта на Дани на това място е по-малко от тази на Санса, защото властта на конкретния сюзерен е по-важна в областта, от тази на краля на ЖТ. ако в първи сезон бяха убили Аря, за това че  Нимерия ухапа Джоф, какот държеше Церсей, при положение че още бяха в земите на Нед,  40 000 севернящи щяха да скочат срещу 300 души кралски свита и да избият всички - краля, кралицата, всички.
Не виждам с какво допринесе войската на Дани, като не я използваха въобще ефективно? дотраките ги убиха за 5 минути?* ако е въпрос Санса доведе 20 000 души от Долината и може да доведе още поне четири пъти по толкова, а Дани си изчерпа ресурса. Основната тежест я изнесоха северняците, Бриен, Джайм, Хрътката, Давос, Мелисандра....все хора, които не са на Дани.

*Три дракона имаше, единия го даде на КнН, така че повече е във вреда, втория - на Джон,, а с третия се опита да поопържи КнН ама не й се получи и Дрогон я изтръска на земята....

Лорд Сняг, с теб май говорим на различни езици и гледаме различен филм. А кажи ми с какво Денерис е застрашила Севера? То стана като с истеричките твоето...Мяташ едни цифри като войска, дето и найткинга не ги беше събрал Joy Офф както казах спирам. Не съм ти компетентна на теб, не съм чела книгите Joy

С държането си? с това че пали хора? с това че хората гладуват, а тя пали храна? с това че заплашва сестрата на съюзника си, която е и господарка на земите? С това, че загуби съюзници и не преговаря за тях? С това че баща й е убивал Старки?
С това, че не е казала като спечели трона какво става със Севера? с държането си, "вижте ме коя съм аз" - "Драконите ядат всичко". Интересно защо тогава в Робския залив ги бе оковала?Тогава ли сбърка или сега? Лицемерна е Дани няма еднакви стандарти. Играе го голяма шефка, а какви успехи постигна откакто пристигна във Весторос до моменат на идването й в Севера?

По твойта логика Санса най-много го застраши Севера като се нави да се жени за Рамзи. А кажи ми, що ли го направи? Grinning
Севера беше застрашен много преди това с присъствието на Рамзи и с това че Роб Старк допусна Болтън да си разиграва коня. Санса нямаше кой знае какви опции, можеше да си виси в Долината, но там бе зависима от Кутрето и от заплахата от Церсей. Не знаеше, че Рамзи е чак такъв изрод. Освен като дойде не се е държала като шефка, за разлика от Дани. При това на практика дойде в собствените си земи, а Дани  - в чужди.

@bob 99 щом някой яхне дракон, край той е негов. Дани направи голяма простотия. Досега тя яздеше Дрогон, а другите се ръководеха от него "на автопилот". КнН яхна   Визерион - и ето че не се подчинява вече на Дани. Джон яхна Регал - и той вече няма да й се подчинява.

# 1 911
  • Вестерос
E каква логика.. нали е кралица ще отнася.. браво, явно си го заслужава като е кралица
 Валът щеше да падне някога, някак си

# 1 912

По твойта логика Санса най-много го застраши Севера като се нави да се жени за Рамзи. А кажи ми, що ли го направи? Grinning
Защото друг избор нямаше. И близък, при който да избяга също нямаше.
Джон не я е канил Мисандей, той направо си бендна коляното и остави Дани да води парада.

Да нали, нямаше избор. А после като избяга от Рамзи се сети, че има избор и отиде при Джон.
Ожени се за Рамзи, защото се съгласи да играе игрите на Бейлиш, това е истината за мен.

# 1 913
Джон е ездач на Регал вече. Не е ясно кого ще слуша дракона, но връзката ездач - дракон е много силна.

# 1 914
Бързия Влак, то не е лесна работа от Долината да се стигне до Вала, като навсякъде има гарнизони на Рамзи - В рова Кайлир, в Бароутън, в Зимен Хребет, в Глоувър....навсякъде. Рууз беше Гарантът на Севера.

# 1 915

@bob 99 щом някой яхне дракон, край той е негов. Дани направи голяма простотия. Досега тя яздеше Дрогон, а другите се ръководеха от него "на автопилот". КнН яхна   Визерион - и ето че не се подчинява вече на Дани. Джон яхна Регал - и той вече няма да й се подчинява.
Оправи си йерархията. Регал се подчинява на Дрогон.

# 1 916
  • София
Джон е ездач на Регал вече. Не е ясно кого ще слуша дракона, но връзката ездач - дракон е много силна.
Не знаех...

# 1 917
  • Вестерос
От какъв зор Регал ще се подчинява на Дрогон Grinning ?

# 1 918
От какъв зор Регал ще се подчинява на Дрогон Grinning ?
Той е алфата.

# 1 919
Бързия влак, Санса какво щеше да търси в Нощния страж?
Накрая отиде там, защото Рамзи се оказа психопат. Джон беше последната и надежда за спасение. Каквито и планове да са имали с Бейлиш - разпаднаха се. В интерес на истината вече не помня какви бяха те.

Последна редакция: пт, 03 май 2019, 23:34 от EsmeWeatherwax

Общи условия

Активация на акаунт