GOTH 36 - кой каза че ще има после? (29.04-06.05)

• 67 621
  • 2 621
  •   1
Отговори
# 1 890
Бързия влак това е абсурдно. Не може да стои Санса, която е главно действащо лице и просто да мълчи. Най-малкото е неловко, при положение че там е и Тирион, а той доскоро й бе съпруг. На всичкото отгоре Санса е господарката на Зимен Хребет. Технически погледнато властта на Дани на това място е по-малко от тази на Санса, защото властта на конкретния сюзерен е по-важна в областта, от тази на краля на ЖТ. ако в първи сезон бяха убили Аря, за това че  Нимерия ухапа Джоф, какот държеше Церсей, при положение че още бяха в земите на Нед,  40 000 севернящи щяха да скочат срещу 300 души кралски свита и да избият всички - краля, кралицата, всички.
Не виждам с какво допринесе войската на Дани, като не я използваха въобще ефективно? дотраките ги убиха за 5 минути?* ако е въпрос Санса доведе 20 000 души от Долината и може да доведе още поне четири пъти по толкова, а Дани си изчерпа ресурса. Основната тежест я изнесоха северняците, Бриен, Джайм, Хрътката, Давос, Мелисандра....все хора, които не са на Дани.

*Три дракона имаше, единия го даде на КнН, така че повече е във вреда, втория - на Джон,, а с третия се опита да поопържи КнН ама не й се получи и Дрогон я изтръска на земята....

Лорд Сняг, с теб май говорим на различни езици и гледаме различен филм. А кажи ми с какво Денерис е застрашила Севера? То стана като с истеричките твоето...Мяташ едни цифри като войска, дето и найткинга не ги беше събрал Joy Офф както казах спирам. Не съм ти компетентна на теб, не съм чела книгите Joy

# 1 891
Дани все още не е заплаха за Севера. Предстои да видим какво ще се случи.

# 1 892
Бързия влак това е абсурдно. Не може да стои Санса, която е главно действащо лице и просто да мълчи. Най-малкото е неловко, при положение че там е и Тирион, а той доскоро й бе съпруг. На всичкото отгоре Санса е господарката на Зимен Хребет. Технически погледнато властта на Дани на това място е по-малко от тази на Санса, защото властта на конкретния сюзерен е по-важна в областта, от тази на краля на ЖТ. ако в първи сезон бяха убили Аря, за това че  Нимерия ухапа Джоф, какот държеше Церсей, при положение че още бяха в земите на Нед,  40 000 севернящи щяха да скочат срещу 300 души кралски свита и да избият всички - краля, кралицата, всички.
Не виждам с какво допринесе войската на Дани, като не я използваха въобще ефективно? дотраките ги убиха за 5 минути?* ако е въпрос Санса доведе 20 000 души от Долината и може да доведе още поне четири пъти по толкова, а Дани си изчерпа ресурса. Основната тежест я изнесоха северняците, Бриен, Джайм, Хрътката, Давос, Мелисандра....все хора, които не са на Дани.

*Три дракона имаше, единия го даде на КнН, така че повече е във вреда, втория - на Джон,, а с третия се опита да поопържи КнН ама не й се получи и Дрогон я изтръска на земята....

Лорд Сняг, с теб май говорим на различни езици и гледаме различен филм. А кажи ми с какво Денерис е застрашила Севера? То стана като с истеричките твоето...Мяташ едни цифри като войска, дето и найткинга не ги беше събрал Joy Офф както казах спирам. Не съм ти компетентна на теб, не съм чела книгите Joy

С държането си? с това 1че пали хора? с това че хората гладуват, а тя пали храна? с това че заплашва сестрата на съюзника си, която е и господарка на земите? С това, че загуби съюзници и не преговаря за тях? С това че баща й е убивал Старки?
С това, че не е казала като спечели трона какво става със Севера? с държането си, "вижте ме коя съм аз" - "Драконите ядат всичко". Интересно защо тогава в Робския залив ги бе оковала?Тогава ли сбърка или сега? Лицемерна е Дани няма еднакви стандарти. Играе го голяма шефка, а какви успехи постигна откакто пристигна във Весторсо до моменат на идването й в Севера?

Well known, след Визерис Дани имаше доста учители - Джора, Баристан, Ксаро, Даарио,Хиздар, Тирион. Повечето от тях бяха добри учители. Дани от никой не възприема. Опърничава е и държи да става нейното. Назначава Тирион за Ръка, а когато той и казва да не пали хора не го слуша? Назначава Баристан за ръка, а когато той и говори за Ерис , не го слуша. за какво ги назначава?

# 1 893
Ма кой е казал, че искам Санса да се бие, нямам абсолютно нищо против да си стои в криптите, стига да си беше мълчала. А това, което й го каза Мисандей, трябваше да излезе от устата на Тирион, та и там същата работа спрямо Денерис очаквам.  Пък изрязаната сцена може хич да не е изрязана, а да е част от вариантите, които се снимат, че те може да са снимали и как се целуват с Денерис. ..Която пък не била полезна.. то ще падна от смях. Ако не беше нейната войска ЗХ щеше да бъде превзет за 5 мин, преди кракът на КН още да е стъпил там, ама не, Санса е полезната. Както и да е, да няма изненадани после. Щото, когато се чудиш защо някой прави това или онова,  замисли се кое е най-лошото което го мотивира, нали така казваше Учителя. Нямам нищо против Санса много ми е било криво, какво й се случва, както и съм се радвала на определени нейни постъпки, но към Джон не е справедлива. Даже Джон не ми е най-любимия герой, какво остава за Денерис. Харесвам си дебеланко – Сам, после е Джонито. За доверието няма да се повтарям, за мен от Санса към Джон го няма. За останалото излизам от спора, щото почти всички имат някакви качества, които харесвам. Ще изгледам и каквото стане.

1. Мисандей се намесва в частен разговор. Санса нищо лошо не каза за Дани. Просто повтори как стоят нещата - Тирион е в отбора на Дани, Санса не е там и няма да бъде.
2. Мисандей е в мазето на Санса. В личното й мазе. Гостът да си има уважението, ако обича. Никой не я е канил в Севера.
3. Missandei: Without the dragon queen we would all be dead already.
Me: Without the dragon queen the wall would still be standing. Wink
4. Всички видяхме колко лесно драконите бяха извадени от строя. Видяхме какво стана с дотраките. Видяхме и кой уби Нощния крал. Не беше Дани. Но това сладката Мисандей не го знае. Smile

1, Дани та Дани Grinning Разбрахме, че не понасяме Дани, но стана ясно, че покрай това ще отече и Джон.
2, Мисандей, Джон т.нар крал на севера лично я покани да му гостува, в личното мазе на родът му.
3, true
4. Няма какво да се коментира, то в тази тъмница верно може да има и невидели Grinning

# 1 894
  • София
Денерис остана сама... без армии и верния Джора. Определено ще и е трудно от тук на сетне.
И понеже изгледах пак серията... стана ми мъчно за нея...

# 1 895
Сняг, така е, но от гледна точка на това, че Севера и трябва, сега повече от всякога, не е заплаха. Понесе огромни загуби и всеки войн ще и необходим.
Друг е въпроса, че ги въвлича в нова война. Те дали ще искат да участват - никой не ги пита. Джон, като подви коляно знаеше много добре какво ще се случи. За това се надявам, че картите ще се обърнат и най - сетне ще влезе в някаква конфронтация с Дани във връзка със Севера поне.

# 1 896
Бързия влак това е абсурдно. Не може да стои Санса, която е главно действащо лице и просто да мълчи. Най-малкото е неловко, при положение че там е и Тирион, а той доскоро й бе съпруг. На всичкото отгоре Санса е господарката на Зимен Хребет. Технически погледнато властта на Дани на това място е по-малко от тази на Санса, защото властта на конкретния сюзерен е по-важна в областта, от тази на краля на ЖТ. ако в първи сезон бяха убили Аря, за това че  Нимерия ухапа Джоф, какот държеше Церсей, при положение че още бяха в земите на Нед,  40 000 севернящи щяха да скочат срещу 300 души кралски свита и да избият всички - краля, кралицата, всички.

С държането си? с това че пали хора? с това че хората гладуват, а тя пали храна? с това че заплашва сестрата на съюзника си, която е и господарка на земите? С това, че загуби съюзници и не преговаря за тях? С това че баща й е убивал Старки?
С това, че не е казала като спечели трона какво става със Севера? с държането си, "вижте ме коя съм аз" - "Драконите ядат всичко". Интересно защо тогава в Робския залив ги бе оковала?Тогава ли сбърка или сега? Лицемерна е Дани няма еднакви стандарти. Играе го голяма шефка, а какви успехи постигна откакто пристигна във Весторсо до моменат на идването й в Севера?

По твойта логика Санса най-много го застраши Севера като се нави да се жени за Рамзи. А кажи ми, що ли го направи? Grinning

# 1 897
  • Вестерос
Irenka, много я защитаваш Санса, не беше права в криптата

Ако не беше Денерис Джон и сие отдавна да са зомбита.

# 1 898
  • Варна
Видяхме отношенията Санса-Денерис и си ги тълкуваме всеки от своята глидна точка

Но. Нямаме никаква подсказка за отношения Аря-Денерис. Те изобщо говорили ли са на екрана? Адски ми е любопитно. Все пак говорим за втората сестра ва Джон и следващата в реда на наследяване след Санса, не е като да не е важна.
От тоя храст може да изскочи.заек.

# 1 899
Ма кой е казал, че искам Санса да се бие, нямам абсолютно нищо против да си стои в криптите, стига да си беше мълчала. А това, което й го каза Мисандей, трябваше да излезе от устата на Тирион, та и там същата работа спрямо Денерис очаквам.  Пък изрязаната сцена може хич да не е изрязана, а да е част от вариантите, които се снимат, че те може да са снимали и как се целуват с Денерис. ..Която пък не била полезна.. то ще падна от смях. Ако не беше нейната войска ЗХ щеше да бъде превзет за 5 мин, преди кракът на КН още да е стъпил там, ама не, Санса е полезната. Както и да е, да няма изненадани после. Щото, когато се чудиш защо някой прави това или онова,  замисли се кое е най-лошото което го мотивира, нали така казваше Учителя. Нямам нищо против Санса много ми е било криво, какво й се случва, както и съм се радвала на определени нейни постъпки, но към Джон не е справедлива. Даже Джон не ми е най-любимия герой, какво остава за Денерис. Харесвам си дебеланко – Сам, после е Джонито. За доверието няма да се повтарям, за мен от Санса към Джон го няма. За останалото излизам от спора, щото почти всички имат някакви качества, които харесвам. Ще изгледам и каквото стане.

1. Мисандей се намесва в частен разговор. Санса нищо лошо не каза за Дани. Просто повтори как стоят нещата - Тирион е в отбора на Дани, Санса не е там и няма да бъде.
2. Мисандей е в мазето на Санса. В личното й мазе. Гостът да си има уважението, ако обича. Никой не я е канил в Севера.
3. Missandei: Without the dragon queen we would all be dead already.
Me: Without the dragon queen the wall would still be standing. Wink
4. Всички видяхме колко лесно драконите бяха извадени от строя. Видяхме какво стана с дотраките. Видяхме и кой уби Нощния крал. Не беше Дани. Но това сладката Мисандей не го знае. Smile

1, Дани та Дани Grinning Разбрахме, че не понасяме Дани, но стана ясно, че покрай това ще отече и Джон.
2, Мисандей, Джон т.нар крал на севера лично я покани да му гостува, в личното мазе на родът му.
3, true
4. Няма какво да се коментира, то в тази тъмница верно може да има и невидели Grinning

1. Не виждам Връзката. Джон си има армии, дракон, и се радва на авторите. Дани си има само дракон, но не и армии, авторитетът и е точно нула.
2. Джон покани Дани, не Мисандей. Мисандей не е нищо повече от една слугиня, и не е в правото й да раздава мъдри съвети. Освен това  както сам отбелязваш, покани я Джон, а господарката  на Зимен Хребет е Санса.

Тиф, ако не бе Дани, нямаше да има леден дракон и нямаше да падне Вала сигурно поне половин година. Моля те отчитай го като фактор. Дани всъщност допринесе за настъплението на Другите.

# 1 900
То оставаше и Санса да почне да се бие, кой иска това, като че ли не ми стига, че битката се води изключително от дамите?! Джейми подчинен на Бриен, Джон на Дани, малката Лиана убива Голиат, но Хрътката и Сив черервей се тресът умирайки от страх?? Единственият  
читав мъжага бе Теон, но дали не бе така защото е без дик? Без да ми ги продават тия.
Аз гласувах за Бран, все още не съм сигурна каква игра играе той, от къде е тръгнал,/ кои събития е провокирал /и какво още е запланувал.

# 1 901

С държането си? с това 1че пали хора? с това че хората гладуват, а тя пали храна? с това че заплашва сестрата на съюзника си, която е и господарка на земите? С това, че загуби съюзници и не преговаря за тях? С това че баща й е убивал Старки?
Санса щото по-лесна.

# 1 902

С държането си? с това че пали хора? с това че хората гладуват, а тя пали храна? с това че заплашва сестрата на съюзника си, която е и господарка на земите? С това, че загуби съюзници и не преговаря за тях? С това че баща й е убивал Старки?

По твойта логика Санса най-много го застраши Севера като се нави да се жени за Рамзи. А кажи ми, що ли го направи? Grinning
Защото друг избор нямаше. И близък, при който да избяга също нямаше.
Джон не я е канил Мисандей, той направо си бендна коляното и остави Дани да води парада.
Tiffany, в криптите всеки беше прав за себе си, но специално Мисандей не е наясно с политиката във Вестерос и коментара и беше малко ни в клин, ни в ръкав.

# 1 903
  • Вестерос
Все пак защитава кралицата си и си беше права и какъв частен разговор в крипта със 100 човека един до друг наместени Grinning

# 1 904

Санса щото по-лесна.

Аниш Санса има оправдание. Изнасилена, пребита, брат й убит от Рамзи... На Дани какво й е оправданието , нали уж всичко бе заради бедните и мили хора.

Лицемерие е да казваш, че не желаеш класи и в същото време да тропаш с краченце, как трона ти се полага по право. Ай  сиктир. щом няма да има класи - правим комуна и отивай да копаш на нивата. Не ни трябва монарх.

Както тук някой отбеляза Сладкия Робин изнесе две битки на гърба си, а не пищи, че иска Севера за себе си.

Общи условия

Активация на акаунт