GOTH 36 - кой каза че ще има после? (29.04-06.05)

• 65 787
  • 2 621
  •   1
Отговори
# 855
  • Вестерос
За камата подробно https://www.popsugar.com/entertainment/What-Dagger-Sam-Sees-Book … -Thrones-43753132

Направена е и от валерианска стомана и от драконово стъкло. В статията го има и текста от книгата с рисунката.

Последна редакция: вт, 30 апр 2019, 17:02 от Tiffany А

# 856
  • Варна
Понеже страстите много се разгорещиха покрай камата давам един спойлер от книгите. На Вестерос са останали по-малко от 200 оръжия от валириянска стомана. Вече никой не ги прави - няма я Валирия. При изработването са използвали магии. В този смисъл всяко острие е уникално ш единствено по рода си и струва майка си и баща си. Тивин затова претопи Лед - техния семеен меч и изгубен.
Затова не.мисля, че е нужно толкова да си вторачваме в камата. Имаше 4 меча при отбраната - на Джон, Джора, Бриен и Джайм, ако е взел втория от чертога. Аря.нямаше как да вземе меч. Но също толкова успешно щеше да убие с драконово стъкло.

# 857
Дали драконовото стъкло щеше да свърши същата работа? В него магия няма.

# 858
  • Варна
Сам уби бросник във 2 сезшн точно с; драконово стъкло. Първи - нали си говориха с Ед

# 859
  • Вестерос
Камата е и с двете!!!

# 860
Бродник е едно, КнН е друго.

# 861
Е нали е е прободен точно на същото място от децата на гората. Така е създаден, редно е така и да умре. Ама Аря откъде знае къде? Явно чист късмет, знам ли...
Аз видях, че Аря го намушка в корема, а Чадата забиха драконово стъкло в сърцето му.

# 862
Аз не виждам никъде в сериала , където Тивин да топи меча на Старк....?!
Иначе много задълбахте и страстите се разгорещиха,  успокойте се малко Grinning в крайна сметка е само филм...

# 863
  • Вестерос
Не е вярно. И в сериала го притопи и направи два

# 864
И къде отиват тези два меча , че нещо не си спомням ?

# 865
Изобщо не съм съгласен с това, че е линейно и няма никакво доказателство, по-скоро обратното. Полъха беше поредния култов и задължителен уау момент. Нарочно е вмъкнат. Не може да се тълкува всяко едно нещо така буквлистки, защото се губи цялата тръпка от изкуството и изненадата.
Та този полъх е когато тя скача отнякъде.
Не съм си го измислил аз това, това е обяснението, което мога да дам с целия си опит филми, сериали и книги. Така си го обяснявам просто. Защото в самия епизод не е обяснено. Така се прави, това е положението. И в най-великите кино шедьоври има такива моменти и никой не пита, абе оня как изникна точно сега и пр. и да пита и да не пита, това е кино, изкуство, муза, не е реалния живот.
Значи аз ти казвам така, възможно ли е, Аря да се е промъкнала незабелязано, обучена ли е на това? Да.
Възможно ли е да се е спотайвала там преди локалната битка на Теон и дружинката? Да.
Възможно ли е един боец, колкото и велик, силен и непобедим да е да си намери майстора когато най-малко го очаква? О, да!

Всяко едно от тези твърдения не могат да бъдат оспорени, не могат и да бъдат 'юридически' доказани, признавам си. Т.е. това е един патов и безсмислен спор си мисля. И все пак мен ме подкрепиха доста фенове, теб май само Джони. Това не значи, че не си прав, бъзикам се естествено. Wink Просто искам да кажа, че някои неща не бива да ги разчленяваме толкова детайлно, това не е документалика, нито изпит по математика, да се борим с някоя теорема.

Имаше ли ефект? Имаше. Изненадаха ли се 90% от милионите фенове? Изненадаха се.
Тов е предостатъчно и мисля, че мисията им е успешно изпълнена въз основа на поднесеното от ДиД до тук в това шоу (за добро или лошо).  Peace

Доказателството, че времето тече линейно е фактът, че мъртвите бяха минали стените вече, когато Аря тръгна към Бран. Или ти смяташ, че са ги минали, но са решили ей така да оставят на Аря свободен път за да си намери къде да се спотайва? Аря е обучавана да бъде наемен убиец и да се промъква незабелязано, ама не през бойно поле. Не е възможно да се е спотайвала там преди битката на Теон, просто няма къде.

Началото на битката на Теон.

Края на битката.

Теон гледа към КнН

Къде според теб се спотайва Аря, че да изскочи така в гръб? Без рационално обяснение, този скок в гърба на КнН си е измишльотина. Ако ще ни пробутват чудеса, то по-добре в следващият епизод Аря да избие всички врагове и да се приключва.

# 866

Мисля, че Бран беше заплаха с виденията си за миналото и бъдещето; със знанието как да се премахне източника на злото.

Бран вижда само в миналото и настоящето, но не и в бъдещето.
Знанието за унищожението на КН не дойде от Бран.
Очаквах повече значимост от него, повече действия, благодарение на знанията си.
Толкова целеустременост от КН - едничка цел - унищожението на Бран.
Затова ми се губи нишката - кое налага незабавната му смърт. Един такъв тих, а същевременно толкова значим.

# 867
Стават на меча за Джофри и меча за Джайм. Които в момента са в Джайм и Бриен.

# 868
Аз не виждам никъде в сериала , където Тивин да топи меча на Старк....?!
Иначе много задълбахте и страстите се разгорещиха,  успокойте се малко Grinning в крайна сметка е само филм...
Е то ако за филм не му отпуснеш края (на въображението и емоциите), къде другаде - в офиса ли, в семейството ли...

# 869
Стават на меча за Джофри и меча за Джайм. Които в момента са в Джайм и Бриен.

Значи до тук стават : Джайм и Бриен от 1 меч , Мормон имат 2 , защото единия бащата го даде на Джон,  а Джора получи от Сам .. до тук 4 . И аря отделно има кама. Това ли са всичките мечове с валирианска стомана ?

Пс : Аниш , естествено , че на филм да се успокоиш. Но просто да не се ядосвате толкова много, макар , че понякога филмите изкарват хората извън кожата и пак не става да се отпуснеш

Общи условия

Активация на акаунт