GOTH 36 - кой каза че ще има после? (29.04-06.05)

• 66 265
  • 2 621
  •   1
Отговори
# 255
Бран пита Кутрето, дали знае, кой е собственикът на
Скрит текст:
камата
.
Кутрето вика, че не знае.
Котешката лапа се предполага че е била собственост на Тирион по някое време, а после е станала собственост на Робърт Баратеон след едни залози.
Технически погледнато няма никакво значение на кого е била първо, после кой я е взел и т.н. Важното е, че е валирианска стомана, а тя убива бродниците както вече се знае.
Скрит текст:
Сега се потвърди, че може да убие и НК.

# 256
В книгите предполагаме че Кутрето,в сериала май казаха Джофри. Какво сте се вторачили в тая кама? Смятам че е без значение. Нито Аря е АА, в книгите няма крал на нощта.
Лично на мен това ми е по-интересно, отколкото кой ще седне на трона.
Скрит текст:
И да, Аря не е обещаната принцеса. Надявам се да има още от книгите и да видим истинският замисъл.

# 257
валиарнска стомана и драконово стъкло едно и също ли е?

# 258
валиарнска стомана и драконово стъкло едно и също ли е?
Не.
Извинявам се за краткия отговор, ама още ми е каша в главата.

# 259
Гледах! На 3 пъти, с паузи, защото не межех да смеля.
Третата и най-важна част гледах в метрото. Уау!
Втрещена съм.
Грам спойлер не искам да пиша.

Непременно гледайте и коментара на Д&Д. Там има за камата.

# 260
Цитат
— В Речен пад Кейтлин Старк изглеждаше убедена, че съм пратил подставено лице да среже гърлото на сина й. Че съм му дал една кама.
— Да — каза тя намръщено. — Тирион ме попита за същото.
— Но кама е имало! Белезите по ръцете на лейди Кейтлин бяха достатъчно истински, тя ми ги показа. Ти ли…
— О, недей да бъдеш глупав. — Церсей затвори прозореца. — Да, надявах се момчето да умре. Както и ти. Дори Робърт смяташе, че така ще е най-добре. „Убиваме конете си, когато си счупят крак, и кучетата си, когато ослепеят, но сме твърде слаби да дадем тази милост на осакатени деца“, каза ми той. Самият той в това време беше заслепен, от пиене.
„Робърт?“ Джайм беше пазил краля достатъчно дълго, за да знае, че Робърт Баратеон говореше над чашата неща, които на следващия тен отричаше с ярост.
— Сами ли бяхте, когато ти го каза?
— Не допускаш, че го е казал пред Нед Старк, нали? Разбира се, че бяхме сами. С децата. — Церсей свали мрежичката на косата си, окачи я на пилона до леглото и разтърси златните си къдрици. — Може би Мирцела е пратила този човек с камата, как мислиш?
Каза го уж на подигравка, но улучи право в целта — Джайм изведнъж го разбра.
— Не Мирцела. Джофри. Церсей се намръщи.
— Джофри мразеше Роб Старк, но това момче за него не означаваше нищо. Той самият беше момче.
Момче, жадно да го потупа по главата онзи затъпял пияница, който ти му позволи да вярва, че е баща му. — Жегна го неприятна мисъл. — Тирион едва не умря заради тази проклета кама. Ако е знаел, че всичко е работа на Джофри, може би затова…

# 261
Скрит текст:
Аря не даде ли същата кама на Санса като я прати в крипрата(Мушкаш с острото)?  Как после се озова пак в нея>
Скрит текст:
Друга е.

# 262
Този момент:

Скрит текст:

Ще полудея! Още ме държи!

# 263
Скрит текст:
аз нещо не разбирам.. нали белите умират само от драконово скъкло? Нали Джон и Дани наериха цяла пещера с др стъкло - защо се бият с мечове от валериална стомана, а не с драконово стъкло?

# 264
  • България
Скрит текст:
аз нещо не разбирам.. нали белите умират само от драконово скъкло? Нали Джон и Дани наериха цяла пещера с др стъкло - защо се вият с мечове от валериална стомана, а не с драконово стъкло?
Умират и от валирианска стомана. Казаха го в предишни сезони, затова не го скривам.

# 265
Скрит текст:
аз нещо не разбирам.. нали белите умират само от драконово скъкло? Нали Джон и Дани наериха цяла пещера с др стъкло - защо се вият с мечове от валериална стомана, а не с драконово стъкло?
Скрит текст:
Защото могат да бъдат убити от драконово стъкло и валерианска стомана - първи беше Сам с неговия нож от драконово стъкло, после беше Джон с меча на Мормонт

# 266
Скрит текст:
Скрит текст:
В серията със Захари Бахаров Джон уби ББ с меча си от валерианска стомана. Проблема на тази стомана е че вече не се добива/прави и затова ползват драконово стъкло понеже имат в изобилие.
ПП: След като НК оцеля от драконовия огън си мисля дали не е някакъв Таргериън ?

# 267
  • HH
Правилно. Просто валерианска стомана вече няма. Затова и Тивин разтопи лед и направи две оръжия от него. А от драконовото стъкло имаха уж много в пещерите под Драконов камък.

# 268
Скрит текст:
защо не убиха Джон? Бяха го обградили? Имаха възможност?

# 269
Скрит текст:
...
ПП: След като НК оцеля от драконовия огън си мисля дали не е някакъв Таргериън ?
Скрит текст:
Не е. Магията е друга. Та като стана дума за магия (фентъзи е все пак) се получава нещо интересно.
НК и ББ са аут. Чедата, които са ги създали, са аут. Мелисандра, като противостояща в магията на НК е аут. Драконите, драконовата магия и Денерис - не. Получава се изместено равновесие в тяхна полза. И въпросът: А кой е техния антипод? май ще остане без отговор. Ако ще затриват цялата магия от древните времена, би трябвало и те да заминат поетапно или наведнъж.

Общи условия

Активация на акаунт