GOTH 36 - кой каза че ще има после? (29.04-06.05)

• 66 154
  • 2 621
  •   1
Отговори
# 405
Според мен слабото осветление е с цел да замаже недостатъците на визуалните ефекти. Винаги заснетия материал е по-светъл, за да го затъмнят толкова явно има причина и тя не е да мъчат зрителя Mr. Green .

# 406
  • Вестерос
Точно такъв край заслужаваше.

Тази снимка може за другата тема
Скрит текст:

# 407
  • България

МоарейнД,
Скрит текст:
да ти кажа в последно време забелязвам и в други сериали, че сякаш нарочно пестят осветление при нощни битки.
Да не би да си мислят, че го правят по-реално?
По-скоро мъчат зрителя.
Ефектите са необходими при такива битки.
И не е необходимо да правят нощта ден.

Скрит текст:
Не знам, Елора.
Видяното ми е напълно достатъчно, не се оплаквам от това, но магията не ми беше достатъчна.

# 408
Кажете ми сега - би ли било честно спраямо другите герои Дани да получи всичко - и уникални мощни оръжия, и трон, и любов, и възможността да стане майка?
Скрит текст:
Още по-нечестно е да чакаш 8000 години и така да те прецакат накрая.

# 409
МоарейнД,
Скрит текст:
осветление не достигаше  Laughing
Как пък в други филми е имало нощни битки и всичко се вижда.
Скрит текст:
Е, съвременни ефекти за драгия зрител. Не искам да го преживявам, но по-скоро смятам, че не се вижда кой знае какво при такива епични, средновековни битки. Огън, пушек, шлем на главата, пот, кръв, мръсотия, воня на труп и предсмъртни процеси, като пълни гащи...сигурно не си много адекватен на бойното поле. Мразя войните и битките, искам магия, щрак с пръсти и враговете просто да изчезват сред мирис на теменужки, например. Bowtie
Така че видяното донякъде отговаря на усещането на един участник в битката може би.
Особено, когато горящите саби на дотраките угасваха една след друга и не се виждаше врагът. Това беше много истинско усещане за мен.

Моарейн

Скрит текст:
снощи гледаха два филма в които имаше нощни битки - Небесно царство и Двете кули. Всичко си беше от ясно по ясно в Небесно царство, а в Двете кули достатъчно ясно отличаваш елфи от орки, лицата на главните герои се откроявят повече от добре- В  Игра на тронове епизод 3 нещата бяха много зле, имах чувството, че съм се върнал в 80-те години и по-назад като ефекти. Сякаш не бе достатъчно зле, че бяха докарали убити цветове от 80-те години, сякаш не бе достатъчно лошо че се снимаше в абсюлетен мрак, в който не виждаш нищо на половин метър пред теб, ами този ситен снежец допълнително влошаваше нещата. Поне седем пъти спирах и превъртах, за да мога да се взирам кой умира, и пак изпуснах поне половината герои които умряха, просот защото нищо не се разбира. Слава Богу че бе Мелисандра да запали огън и Драконите да пускат огън, та малко се освети сцената.

# 410
Тъй като никой не пише всички предсказания , аз започвам, като явно ще си редактирам постоянно поста.

1. Когато слънцето изгрее от запад и залезе на изток. Когато моретата пресъхнат и планините се пръснат на вятъра. (Тогава ще оживее Дрого ).

# 411
Хора, открих едни спойлери. Писани са преди няколко месеца и касаят главно 3 епизод + още едно важно нещо за финала на сериала. Всичко написано се случи в последния епизод. Предполагам и другото ще се окаже вярно. Да го пускам ли в темата или не?

# 412
Хора, открих едни спойлери. Писани са преди няколко месеца и касаят главно 3 епизод + още едно важно нещо за финала на сериала. Всичко написано се случи в последния епизод. Предполагам и другото ще се окаже вярно. Да го пускам ли в темата или не?
Пусни го , интересно ми е.

# 413
пускай в спойлер

# 414
Дези
Скрит текст:
братят на Джили не са ли Бродниците? За мен беше настръхващите моменти определено бяха твзи с Мелисандра, и как Джора се появи от никъде, още едно доказатвлство, че Джон не обича Денерис. Тръгна да спасява на пръв поглед обречения Бран. Не упреквайте Санса. Тя сама каза, че най- голямата смелост, която можеш да проявиш в този момент е да признаеш, че е по- добре да си скрит. Каква полза от саможертвата ѝ?

Скрит текст:
Да, те. Хареса ми, че Д&Д показаха връзката с нея, и нейната трагедия.
Санса беше идеална, според мен. Не разбирам хейтърите.
На Джон главната цел е да опази Бран, което е и правилно. Денерис има дракон + два здрави крака, меч, и сър Джора. Да се оправя, голяма жена е.

Относно Мири, която сте коментирали по-горе:
Защо Мири Мааз Дур да връща изрод като Дрого? За да се докаже като вещица? Пред кого?
Мири беше използвана по същия начин както и Мелисандра. Р'хлор/Бран/Триоката врана излюпи драконите и вдигна Джон от мъртвите, използвайки различни хора за проводник. Както видяхме и при Торос, и при лорд Берик. Peace Торос върна Берик 7 пъти без да разбере как. Лорд Берик си даде живота на Кат. Нито един не знаеше какво точно прави.

# 415
Добре тогава. Ще сложа направо screenshot. Внимание! Голям спойлер!
Скрит текст:

Новото е, че Джон убива Дани. С Церси не е ясно какво се случва.

# 416
Дейзи, Мирри не беше използвана точно по същия начин като Мел, защото  Мел бе използвана с нейно съгласие. Тя имаше кауза, вярваше в нея, бореше се за нея -
Скрит текст:
и накрая умря реализирайки я.
. Мирри беше робиня, която я подмятяха

# 417
  • България
Моарейн
Скрит текст:
ами този ситен снежец допълнително влошаваше нещата. Поне седем пъти спирах и превъртах, за да мога да се взирам кой умира, и пак изпуснах поне половината герои които умряха, просот защото нищо не се разбира. Слава Богу че бе Мелисандра да запали огън и Драконите да пускат огън, та малко се освети сцената.
Джон,
Скрит текст:
премам, че съм от редките зрители, които търсят максимален реализъм и спирам по темата за осветлението.
Да.

# 418
Моарейн, реализъм
Скрит текст:
не значи не значи да няма осветление. В голяма заблуда живееш. За мен Снощните сцени на Небесно царство бяха в пъти по-реалистични, а се виждаше всичко през нощтта.  Дори в най-тъмната нощ виждаш пред себе си. такива убити цветове  - червено-сиво-черно никога няма да имаш в реалният живот. Все едно гледам филм от 80-те години. Бих приел "Студени"  цветове, бих приел тъмно, в което се вижда, но да има цветове. Но тази сивот набутана  в непрогледен мрак...сори!

# 419
Добре тогава. Ще сложа направо screenshot. Внимание! Голям спойлер!
Скрит текст:

Новото е, че Джон убива Дани. С Церси не е ясно какво се случва.
Хм, може ли линк на ЛС, че нещо ме съмнява информацията.

Общи условия

Активация на акаунт