GOTH 36 - кой каза че ще има после? (29.04-06.05)

• 66 074
  • 2 621
  •   1
Отговори
# 660
Ееееехххх, Джоркатаааа 😫😪😭 Знаех си.
И какво сега, излезе, че Церса е по-голямо зло от НК- той умря преди нея. Нали искахте повече игра на тронове и по-малко Йекшън- ей го, престои тронът да се разиграе.
Аз съм доволна от битката, хареса ми. Разочаровах се, че КН умря, мислех, че има още хляб в него. Нямам търпение да изгледам и мейкинга на епидода.
Верно голяма чернилка беше епизода, то бива нощ, ама...
Оххх, да ви кажа мъчно ми става вече. Предвкусвам края 😖
Къде и кога ще дават мейкинга? Много моля Simple Smile

# 661
  • София
к
Е, нали писах вече, Аря е отишла при Бран, промъкнала се е преди да дойдат КнН и ББ. То в суматохата защо да не мине питам аз? Там бяха и хората на Теон, водеше се битка, самият Теон оцеля до самия край и т.н.
Лично за мен не е изненада, че човек с тренинга и опита на Аря може да го изненада НК.

# 662
Някой чел книгите може ли да ми обясни защо Чедата са създали ББ?
Защото хората са им изсичали дърветата и са ги тормозили. А ББ Са били замислени като инструмент за борба срещу хората. Обаче пък ония са се обърнали срещу всички, не само срещу хората.

# 663
к
Е, нали писах вече, Аря е отишла при Бран, промъкнала се е преди да дойдат КнН и ББ. То в суматохата защо да не мине питам аз? Там бяха и хората на Теон, водеше се битка, самият Теон оцеля до самия край и т.н.
Лично за мен не е изненада, че човек с тренинга и опита на Аря може да го изненада НК.

Тя преди да скочи показаха как кичур от косата на един бродник се помръдна, демек е прелетяла уж някак си покрай тях. Ако беше дошла преди това нали щяха да я видят?

# 664
  • София
Както винаги, голяма роля за силата и въздействието на сцените играе музиката. Поне на мен тя ми допадна най- много.

# 665
Най накрая изгледах и а з. Не знам как ще заспя! По светло ше коментирам. Само ще кажа, че много ми хареса.

# 666
Аз съм със смесени чувства.
Имаше нелогични моменти, Тази тъмница за мен е символ на ниско качество, очаквах повече да умрат.
Съспенсът ми хареса
Не оправдава грандиозните ми очаквания. Не ми се прииска да го пусна по hbo3 веднага щом свърши. Бива, ама можеше повече.

# 667
  • Русе
Харесаха ми много неща и вплетени символики, определено добър епизод, в който дори редица нелогизми ги използваха за търсено предназначение (например дотраките) и определено успяваха да постигнат целта си.

Ала 2 аспекта ме изкараха рязко като зрител от инак поглъщащата атмосфера до степен, че буквално ме вадеха от епизода. Именно тези 2 неща + неминуемо образвуващ се спад на залога (е, Церсей и нейните наемници?) + липсата на емоционален заряд (чисто субективно) поради нечия загуба (загиналите са все в една и съща роля, мъже с мечове и придружители на по-важни персонажи) тежат върху целия резултат лично за мен и го дърпат надолу.

Двете неща са главно технически грешки и напълно лесни за избегване, не знам как са ги допуснали.

1/ Джон и техническото му спасение. В единия момент подчертават абсолютната безнадеждност, когато КН го зарязва незаинтересовано и го дават плътно обкръжен от стотици неживи до степен, в която буквално на екрана го прегръщат, а Джон намушква един в мига, в който 20 други го сграбчват. В следващия кадър с него обаче не е така, Джон се бие с 2-3 зомбита и фланговете и гърбът му са чисти. Този похват често го използват в нискомислените сериали за разрешение на клифхенгъри между край на епизод, когато героят е поставен в неразрешимо положение – начало на следващия епизод, когато всъщност положението е коренно различно. Сценарийният бранш със сигурност имаше някакъв термин за похвата, категорично не очаквах да го видя приложен тук, камо ли в такъв момент.

2/ Аря. Е, съжалявам, но репликите й с Мелисандра бяха буквална проекция и сервиране на края на сюжета с КН в прав текст, при това в средата на епизода. От този момент насетне до голяма степен напрежението и зарядът изчезнаха. И впоследствие използваха същия „cop-out“ като при обкръжения Джон, ала наобратно. КН, заобиколен от своите в плътен обръч, стотици зомбита стоят и пазят, в пълен комплект с все Белите бродници там, и насред центъра на своята армия от мрака и снега (които за капак също са точно неговите оръжия, владение и ненадминато умение) изскача Аря, неусетена, невидима и засилена като падаща от петия етаж. След което чисто щастлив край; признавам, че ме изненадаха със степента на оцеляване на героите. Половин епизод по-рано ни хвърлиха в лицата, че Аря ще повали лошкото, но очаквах да стане сладко-кисело, например е взела лицето на Бран и именно така изненадва КН, който тъкмо се кани да убие паралитика в количката пред себе си и сам се разкрива за удар, посягайки към меча на гърба си.

Отвъд това, определено е нещо, за което ще се говори доста време напред (стига окончателният край да не е разочароващ и да се получи нещо в духа на „Изгубени“, че съществува риск като от всяка продукция, към която са градени с години очаквания). Силно се надявам да посветят част от следващия епизод, за да обърнат съвсем малко повече внимание в ретроспекция на КН и изобщо неговата фракция, както и да обяснят вече затворената арка на Мелисандра, защото в момента виси във въздуха неуверено като Джон на Регал.

# 668
Аз не смятам, че ще направят такива неща.
Битият-бит. Сега към Церсей и останалите сюжетни линии.

# 669
  • София
Коронис,
признавам си това не го бях писал досега, че докато гледах епизода и очаквайки Аря да изскочи отнякъде в един момент се помислих, ами ако Аря е заела мястото на Бран? Обаче още в същия момент си отхвърлих мисълта, защото нали знаем, че тя може да взима лицата само на жертвите си, а Бран е жив, как да му вземе лицето. Нали трябва да му одере кожата. Но е факт, че си го помислих за миг. Между другото щеше да е адски ефектно и шокиращо.

The_Third,
Аря вече е била там, не знам колко пъти трябва да го напиша. ББ и КнН всички са се чувствали неуязвими и победители вече, най-лесно могат да бъдат изненадани в точно такъв момент. Аря е била там, скрита сред някое дърво. ББ не бяха далеч от КнН, т.е. няма голямо разстояние. Вече писах, че според мен Аря се е вмъкнала сред хаоса на битката, а не когато тя приключи и остана само Теон и КнН и ББ пристигнаха.
Това си е класически холивудски похват в който няма смисъл да се издребнява над детайлите, защото всичко е направено с максимална насоченост към шок и потрес сред зрителите.

Коронис,
Ти, аз и не малко други сме се сетили по време на епизода, но както виждаш от тази тема много хора чистосърдечно си написаха, че са били изненадани въпреки подсказките в сериала, а има милиони други, които не гледат толкова задълбочено и не са такива буквалисти като в едно форумно общество, където са събрани бесни фенове.
Няма как да не минат без една/две подсказки/намигвания, който загрял-загрял, който не, здраве да е. Ако тези неща съвсем липсваха сега пак щеше да има обвинения, как така ама защо така, ей така от нищото и пр. Можеха и да си го спестят признавам, но обикновено се снима и се поднася на публиката. Може би си разочарован, защото това се случва и в GoT, а този сериал трябва да е пример и да е над тези неща, но уви не е така. Да не припомням Порн, Марианската падина и Телепортите. Така че точно тази сцена е най-малкия проблем си мисля. За мен си се получи перфектно и ще се коментира още много дълго време, явно се е получило.

# 670
  • Русе
Diavolo,

Така е, не го отричам и не съм на мнението, че екипът не знае какво прави и/или е професионално небрежен. Точно обратното, няма никакъв шанс всяка секунда да не е внимателно премисляна и претегляна десетки пъти, дори и взетото накрая решение да бъде нелогично или непоследователно за някого – екипът зад сериала е бил наясно с това съображение, разгледал го е, претеглил е и е преценил друго. Та, аз просто отбелязвам нещата, които ми направиха впечатление лично. Това със спасението на Джон беше невероятно ярък контрастен дисбаланс и считам, че едва ли някой може да не го е забелязал (просто има разлика между 500 човека и 3 човека на екрана). Вече дали мнозинството ще са склонни просто да го пренебрегнат, е напълно друг въпрос. За мен шокът е като останалите ефекти – постига целта си най-добре, когато е обоснован и добре подплатен. Именно затова и се надявам да покрият малко назад за НК и Мелисандра. Все няколко минути могат да отделят в следващия епизод, докато героите се съвземат от битката. Доколкото видях от тийзъра, ще имат време да вдигат пирове, ще има дискусии между героите, тъй че биха могли Simple Smile . А и Бран трябва да послужи за нещо, адски неизползван е и постоянно се повтаря ценността му, без да е нагледно показана до степен, че нарушава ритъма на други герои.

След като приключихме с основното мото, а именно „Зимата иде“ и „Песен за огън и лед“, явно ни гласят централно за оставащо само „Игра на тронове“. Главното ми опасение сега е към напредъка и завършека на сюжета, както и отговорът на трупаните с години очаквания, съчетани с опасност от принизяване на риска и тежестта на залога (току-що спасихме света, голям праз, ако Церсей победи и управлява 30 години като жесток тиранин, преди да умре от старост). Преминаваме от глобално към персонално ниво, базирано на героите, и тук вече ще ни дебнат драмите. Ясно е, че на мнозина няма да се хареса това или онова, станалото с този или онзи техен любимец. Успехът и как ще остане сериалът в историята на телевизията зависи от това критичната маса да остане задоволена. Например след днешния епизод вече се обърнах и наистина се надявам не Аря да убие Церсей (знам, че си й върл фен; на мен също ми е от любимите персонажи, преди дори най-любимият), за което стисках яко палци от сума ти време насам (нежели валонкари), че ако елиминира и двамата главни антагонисти, ще отидем на „Играта на Аря“. Сюжетната развръзка винаги е изключително деликатен момент. С всички сили им желая да пожънат пълен успех, че така не само ще ни оставят с толкова години емоции, ами и ще провокират към създаването на други продукции, целящи да повторят постижението им, което пък да ни осигури още много години материал за гледане, че за съжаление, с този приключваме. А хич не ми се иска да оставаме без такъв феномен и флагман в телевизията (дори онези без капка интерес към сериала не биха могли да го отрекат), за който дори хора из цял свят говорят, всички държави бръмчат оживено в деня на излизането на нов епизод, народът дискутира, взема си почивни дни, събира се специално по заведения на общо гледане и какво ли още не. Не се сещам за друг сериал с такъв статус към момента; определено ще остави вакуум след себе си.

# 671
Има една сцена в която Джон каца с дракона си на една стена и под него е Бран. Аря сигурно е скочила от там.

# 672
  • HH
След разговора на Мел с Аря, откровено казано, не реших че тя е тръгнала да го убива.
Мислех, че си плю на петите, защото битката я виждах вече загубена и защото не и се умираше днес Simple Smile.. Това си е моя грешка.

За Джон, не съм изненадана, че подмина Сам. Той отиваше при Бран, искаше да се бие с КН, за да спаси живите.

И да, както има хора, които не владеят четенето с разбиране, има и такива, които не владеят гледането с разбиране, а приемат всичко буквално. Затова и има толкова фенове на Дани(не в темата, а по принцип). Тя казва, че е различна и иска справедливост и да чупи колела, и масата и вярва. Тук таме има по някоя Санса, която си държи на нейното и по някой Тирион, който иска да дърпа конците на някого, защото осъзнава че това е единственият начин да го прави.

# 673
За тъмнината - снощи го изгледах още веднъж, като преди това си поиграх с настройките на телевизора и ефектът беше супер, виждах много повече детайли. Пробрайте с повече цвят, яркост и контраст в настройките, при мен имаше голям ефект.

# 674
При мен си беше съвсем наред на телевизора, но на лаптопа - пълна тъмнилка, нищо общо.

Общи условия

Активация на акаунт