GOTH 36 - кой каза че ще има после? (29.04-06.05)

• 66 010
  • 2 621
  •   1
Отговори
# 675
  • Варна
А представяте ли си Варис да види сметката на Церсей...

# 676
Ние затова гледаме GoT винаги нощем на голям екран. В сериалът винаги има тъмни сцени. За мен е неуважение да гледам епизод за пръв път по светло и на лаптоп, таблет или телефон Joy
След разговора с Мелисандра реших че Аря отива да трепе бродници генерално... Не включих че ще ходи директно към КнН.
Също мисля, че КнН специално беше оставил Визерион накрая там, за да спира Джон. Хареса ми че Джон научил се, не нучил се да язди дракон, атакува КнН във въздуха. Изобщо каквото и да си говорим, Джон е смел и се раздаде. Не случайно с Аря винаги са били близки. Нали в книгите пишеше че Аря приличала на Лияна.
Мислех, че Регал е загинал. Обаче и двата дракона и Дух са живи, има ги в промото на следващия епизод.
Самото промо не ми хареса много. Първо, каква войска ѝ остана на Денерис, би трябвало всички дотраки и всички неопетнени да са избити. Второ, след толкова тежка победа ми се вижда несериозно да се хили и да вдига наздравици...
В промото ми се стори че Аря целува Джон?!
П.П. Много ми харесва Кит Харингтън как се е научил да върти меч, ако не използва дубльор де. Все едно танцува...

# 677
Дотраките на пръв поглед много глупаво ги пожертваха, но като се замисли човек, то това е стилът на бой на конницата - те препускат и "помитат" врага. Как иначе да се бият? Тук само да отбележа, че Денерис никак не ми се видя разстроена от гибелта на цялото племе, дето всички бяха "кръв от кръвта ѝ". За Джора и за дракона показа чувства, трябваше малко да се садне и за дотраките според мен...

Изненадана съм от Сив червей, преиграха малко с този страх. Не ми хареса в този епизод.

# 678
  • Варна
Дотраките на пръв поглед много глупаво ги пожертваха, но като се замисли човек, то това е стилът на бой на конницата - те препускат и "помитат" врага. Как иначе да се бият? Тук само да отбележа, че Денерис никак не ми се видя разстроена от гибелта на цялото племе, дето всички бяха "кръв от кръвта ѝ". За Джора и за дракона показа чувства, трябваше малко да се садне и за дотраките според мен...

Изненадана съм от Сив червей, преиграха малко с този страх. Не ми хареса в този епизод.

Еее, не е цялото племе. Дойдоха само воини, за какво й е да влачи от Есос целия катун? А дотрачките сигурно са народили достатъчно чавета.
Нали знаете, какво е казал Наполеон след Ватерлоо? "Една нощ в парижките бардаци ще покрие загубите" Simple Smile

Червейчето плака, защото се наложи да остави братята си да мрат пред окопа - и да удържат до последно.

# 679
Забравих да пиша че Джон не подмина само Сам, подмина всички, целта му беше да стигне до Бран, нямаше време да помага на останалите. В същото време ако беше убил КнН щеше да спаси всички едновременно.
Хареса ми Сам че се би, доказа че е повече от това, което казва баща му.
Мъчно ми стана за Ед! Обаче очаквах повече герои да заминат, Сив червей например не очаквах да оцелее.
В битката не ми хареса само, че можеха доста да ги обстрелват, беше наивно да ги оставят само да се бият. Дори като запалиха окопите и зомбитата чакаха, трябваше да ги обстрелват, въпреки че няма как да имат стотици хиляди стрели.
Драконите щяха да са много полезни така както се бяха подредили зомбитата пред окопите, но пък тогава нямаше да се получи това усещане за обреченост...

# 680
През целия филм очаквах Джон да бъде подпален пред погледа на Дани от мъртвия дракон и тя да се убеди в думите му. Също така щеше да ми хареса ако Мел беше убита от Давос.
Ама не са ми искали мнението Simple Smile

# 681
  • Варна
Всъщност от анкетата само КН гризна дръвцето в 3 епизод. Аз честно, мислех че ще е адска касапница и ще разчистят главните герои, пък то взеха, че всички оцеляха. От второстепенните ми е най-мъчно за Ед Скръбния Sad

# 682
Здравейте, малко късно се запалих по сериала - сигурно бяха излезли 3-4 сезона вече, но съм голям фен и ви чета редовно. Не пиша много - признавам си, но за да пише човек все пак трябва да бъде на вашето ниво запознат с детайлите! Simple Smile Сега обаче ще си позволя да кажа няколко неща! Simple Smile

На мен епизода ми хареса, може би защото беше толкова дълго чакан. Не съм съгласна, че тъмнината, забързаните кадри и т.н. са били с цел да замаскират по-ниските разходи за заснемането. Търсен ефект си беше - това беше битката със злото и мрака по принцип, а не начин да се затрият н-на брой зомбита, основното в нея бяха страха и ужаса и хората я водеха основно вътре в себе си. Битка с такъв враг не може да има правила - той е толкова многоброен и всепоглъщащ, че никаква военна стратегия не може да проработи - мъртвите бяха просто като една заливаща вълна, като рояк скакалци или нещо подобно, което минава и разрушава всичко след себе си. Всеки детайл беше поднесен така, че да показва неизбежност и безсилие - разбирам, че ни се ще дотраките да бяха дали по-сериозен отпор и да загинат героично, а не да видим само няколко бягащи в отстъпление; че бихме желали неопетнените да не се жертват чак толкова неефективно и бързо; но просто "другото" щеше да е нелогично в тази ситуация и целта на всичко беше да покаже, че хората нямат никакъв шанс. Дори и главните герои накрая, които показаха завидна смелост и сила, не можеха да направят нищо съществено, освен да не се предават без бой, докато обръча се затяга и затяга около тях. Всичко водеше само в една посока - за да се сложи край - трябва да се изкорени първоизточника на злото!:)

За начина, по който беше сложен край на КН и Аря  - аз всъщност гледах епизода след като бях прочела първото инфо - така, че знаех, че Аря ще сложи края и това ми помогна малко по-леко да понеса епизода, но все си мисля, че в този епизод твърде много натъртваха на това колко специална е Аря и дори да не бях чела - щях да очаквам нещо много специално от нея - със сигурност да се намеси в решаващи момент и дори да не я тя, човека, който ще държи ножа, да е човека, без който това би било немислимо.

Не съм съгласна обаче за това как всичко било заложено още в началото и колко много неща са ни били загатнати, а ние не сме ги видели. Да - много неща не са случайни и играта на думи - често означава много повече, от това, което разбираме в момента, обаче в случая с Аря не мисля, че е така. Даже си мисля, че сценаристите като са решили, че Аря ще е техния човек, са се върнали назад и са търсили какво може да използват за да завъртят нещата, че уж развоя е бил загатнат Simple Smile. Ако Мелисандра знае коя е Аря и какво ще направи - защо ще се мори да търси Джендри, да му точи кръвчицата и да работи за други крале? Това с очите си беше просто  предсказание на това, че Аря ще стане убиец, а не че ще е убиеца на някой конкретно. Освен това те после завъртяха и реда на очите! Simple Smile Дори само да беше усетила колко е важна - без реално да разбира какво ще направи - пак би показала повече емоция и драматизъм, а тя си беше невъзмутима! Simple Smile

Сам ме подразни и мен - хубаво реши да се жертва - знаеш, че си неефективен, но решаваш да останеш - ей така за бройката или колкото да утрепеш някой преди да умреш - ама не викай за помощ другите! Simple Smile Много хора бяха спасени, но никой не потърси сам тази помощ! Гадно е, но за това безрасъдство - заслужаваше да умре той!

Санса също имаше малко странно поведение в криптата - защо не издаде някаква заповед, защо не помисли за другите? Варис се погрижи за децата - не тя! Sad А и в тази крипта - толкова ли нямаха поне 2-3 ма охрана да ги пазят?

Джон наистина се мота насам- натам и май неговата роля все повече така я усещам - сякаш той вече не знае какво трябва да прави и за какво да се бори. Това, че разбра кой е - още повече го обърка - до сега поне се държеше за севера - сега съвсем не знае в каква посока да тръгне! Sad А това, че бил направил нещо - заради него КН вдигнал мъртвите - ми пък по-добре да не го беше правил - що народ изтрепаха заради това! Sad Ако не беше тръгнал след него - можеше КН да си реши, че ще се справи и сам и да отиде да търси Бран без да са му необходими нови войни.

Последно - силно се надявам да стане ясно какво иска този КН и защо му е нужен точно Бран - ако това остане просто така висящо - ще е много тъпо. Също ми се стори, че КН не иска да нарани истински Дани, Джон и Бран - поне не пряко физически? Не знам дали КН и Бран вече ще имат нещо общо или нов КН ще се появи, обаче ако всичко свърши само до тук ще е твърде предвидимо - очаквам злото да се върне в нов образ и то преди последния епизод.

# 683
В момента, в който Джон подмина Сам, ми пробегна мисълта, че наистина е готов на всичко в името на важна за него цел. Включително да жертва близките си. Очаквам някаква такава жертва, ако се наложи.

Само целите му не са ми ясни от тук насетне, след като спряха мъртвите. Може би ще гледа вече повече в посоката на Санса, за независим Север? Или ще вземе страна в борбата за престола?

# 684
  • Варна
Успях да се опазя от спойлери, изгледах най-накрая и наистина друго си е, когато не подозираш какво ще стане.

Честито на всички фенове на Аря. Simple Smile Бях я отписала, честно казано. Не, че я подценявам, но в един момент беше в една такава ситуация... че пуснах сълзица още преди да дадат кадър как са я намушкали, нагризали или как отваря сини очички. Много ми хареса начинът, по който уби ония измръзналия крал. Обикновено продуцентите обичат лошите да умират все в един зрелищен и безконечен дуел, от който ти писва в един момент и ти иде до тоалетната да отидеш като при рекламните паузи, бият се там 3 дни и 3 нощи. Нашето зверче Аря с две движения я свърши тази работа. Съвсем грациозно, прецизно, с много ловкост и елегантност (за които качества все я набеждаваха, че хич ги няма като дама Grinning Grinning ) Като художествена гимнастичка на съчетание с бухалки направо го затри, при нея на съчетание с кама де. Grinning
Не съм сигурна дали е вярно, но за тази развръзка на майка и (имам предвид съпругата на нейния създател Мартин) трябва да благодарим. Аря Старк бил любимият персонаж на дядо Мартин. Имало е натиск ми се струва да промени предварително замисленото като житейски край или подвизи на любимката. Wink

# 685
Аз същп споделям мнението, че ефекта с тъмницата е търсен не заради икономия и маскиране на недостатъци, а заради създаване на атмосфера.
И трябва задължително да се гледа на голям екран. Аз го гледах сутринта на стар тв и вечерта на друг, разликата беше от земята до небето.

Всъщност главния извод за мен е, че начина,по който убиха КН беше единствено възможния. Нямаше вариант да го победи, който и да е в пряк двубой. Бран също не можеше да направи нищо, ясно беше след битката с чадата.
Аз също смятам, че Аря беше в горичката и чакаше момента.

Последна редакция: вт, 30 апр 2019, 09:25 от flambe

# 686
  • София
Досега имаше ли подсказка за Джон, че е приятел с огъня, като леля си.

# 687
Развръзката с Аря седи нелепо, защото през сезоните не наблягаха толкова много на нейното обучение, учители и способности, колкото в книгите. Пак да кажа, в книгите ми е любимка, чакам с нетърпение главите й, когато ослепя, ми идеше да изгоря книгата и да си скубя косата и т.н. В сериала е малко психопатче, което поназнайва някой и друг трик, а повече време е с Хрътката и се дърлят, отколкото се обучава. По принцип има логика да убие НК не заради пророчества, а защото през цялата история се обучава не просто да убива, а да дава дара на смъртта и да познава всички лица на смъртта. Тя не просто ръга с острия край, тя изработва цели сценарии, влиза в кожата на някого до всеки детайл, вкл. има сили на варг и ги ползва,  и също така изисква цената за смъртта, познава смъртта в абсолютни детайли и може да я причини по хиляди начини, без дори да се разбере, че е тя и как е станало. Много се надявам с книгите в някакъв етап да се запознае и с различните форми на немъртви, такива които някак са заобиколили смъртта и как става това и как да се разправя с тях. Тогава тази развръзка с НК ще е не просто логична, а съвсем добре подплатена и ще ни изкефи максимално...не да се чудим летя ли, скача ли или копа под земята до НК...но в сериала за толкова време и с тези сценаристи- толкоз. Едва ли ще има повече по въпроса. Важен беше ефекта уау, както с дотраките или минаването на рова, или полето немъртви около Джон, и до там. Няма скрито послание или голяма логика, а просто бизнес.
Мелисандра- в сериала обединява много роли, почти само тя отсрамва магиите и пророчествата, включително силно наблягайки на грешките,до които водят. Надявам се да видим още малко от/за нея, но едва ли. Вероятно и с нея приключиха и ще я оставят така...Искам повече, но да, вероятно приключихме с магията и вещиците. Добре, че беше тя, та да видим нещо и да стане малко по-оригинална битката. Иначе скука, та скука.
Епизода и развръзката беше клише по толкова начини и причини, писани доста в последните часове в нета, не ми се пише. Съгласна съм с Koronis, че много зависи какъв ще е големият финал. Иска ми се да не ме разочарова, но...няколко малки детайла биха направили разликата от ужасен финал до епичен финал, дано успеят.
СЕетих се, май го писах, но смъртта на Теон беше ненужна и излишна. Да, ок, получи "опрощение"...ами поне Аря да беше ползвала лицето му, а така...беше предвидимо, ненужно, излишно...яд ме е, а не съм му даже фен. Отбий номер, за да не убиват други от главните
И снощи ме хвана яд, че Тирион е с нос Joy

# 688
Досега имаше ли подсказка за Джон, че е приятел с огъня, като леля си.

Многократно сме казвали, че Джон гори.
А Дани е единствената по рода си.

# 689
Абе Хрътката оцеля ли?

Общи условия

Активация на акаунт