GOTH 36 - кой каза че ще има после? (29.04-06.05)

• 65 918
  • 2 621
  •   1
Отговори
# 780
  • София
Бран ако се е разхождал с враните два часа напразно в последния епизод, ще бъде тъпичко. Според мен там трябва да има нещо. Иначе излиза най- безполезният герой.

# 781
Аз мисля, че тепърва ще ни се изясни и защо Бран трябваше да премине обучение и да стане Триока врана. Не ми се вярва всичко да се свежда само до това да е примамка на КнН и да разкрие произхода на Джон.

Бран беше зеленозрящ по начало - човек с много силни ясновидски способности (сънища, способност да лети като врана и да тича като вълчище, да вижда минали събития и т.н.), които се отключиха след падането.
Старата Триока врана се свърза с него и го напътстваше, докато Бран овладяваше способностите си.
Но той си беше роден със силата.
Така го разбрах.

# 782
Има логика за queen slayer  .
Горното мнение относно Бриен, и аз това се чудя , грозна ли е или и аз не знам.  Изобщо не ми е симпатична , никаква женствиност и капка красота няма в тая жена. Иначе героя е добър.

# 783
Прави сте , ама и аз как все се хвърлям на първото прочетено да вярвам , а те актьорите лъжат , хах
Правило едно - гледай датата.
Правило две - чети съпътсващите коментари (ако има такива) или разгледай профила  на постващия - какво друго е писал.
Правило три - ако 2-3 факта съвпадат, това не означава, че и другите са истина.
Simple Smile

# 784
Има логика за queen slayer  .
Горното мнение относно Бриен, и аз това се чудя , грозна ли е или и аз не знам.  Изобщо не ми е симпатична , никаква женствиност и капка красота няма в тая жена. Иначе героя е добър.

Може да има пресъздаване на "Burn them all, Burn them all, Burn them all" ама този път да е лудата кралица Smiling Imp

# 785
Разбира се , че Бриен е нарочно погрознена, да изглежда женствено не я интересува и не би било естествено, тя е the ultimate knight. Не е просто жена, не е и мъж.
Както и Аря, абсолютна нинджа, безлика, безмилостна, като животинче е. Би било тъпо да е някаква красавица.
За Джейми - огромна вероятност той да убие Сърси, или самата Аря с неговият облик. Във втори епизод Бран му намекна, че ще е нужен за нещо важно. Реших, че ще е свързано със смъртта на КнН , но явно ще е за следваща битка.

# 786
Според мен Гуендълин (Бриен) е много красива жена. В сериала са я погрознили, но актрисата е красива и много чаровно закачлива. Много я харесвам.

# 787
Според мен Мелисандра умря от старост , магията не може да я поддържа жива вечно . Помним как изглеждаше в действителност .
Скрит текст:

За КнН няма кой да го убие освен Аря , само тя може да го приближи незабелязано . Дори най-могъщия трябва да има ахилесова пета . Може в уменията на безликите е да стават невидими за някакво време . Поне сцената в която един от ледените усети полъх но не видя нищо намеква за това .

# 788
Не знам дали филм-мейкърите ще вземат под внимание пророчеството в частта за смъртта на Церсей, защото точно това звено липсваше в сериала. Пророчеството свърши с появата на друга претендентка, която ще измести Церсей.
Трудно ще е за Джайм да удуши сестра си (ако решат да я душат, както било предречено) - нали му лисва една ръка, а Церсей е жилава и няма да му се даде.
 Тирион е по-добър в душенето, но трябва някак да я накара да клекне ... няма да е лесно.
Актьорите зад Аря, Бран и другите съвсем младички герои бяха наети като деца - няма как да се предвиди как ще ги промени юношеството. Бран някак твърде се издължи (както и носът му Simple Smile )но вината не е негова. Аря беше много сладко момиченце. После малко понапълня. Но пак си е готина - нали е Аря.
Санса е красавица. Тя се разхубави много. Като момиче ми се виждаше някак по-безлична.
Бриен в книгата (по памет) е доста грозна и страховита. Тук е много по-приемлива.

# 789
Според мен Гуендълин (Бриен) е много красива жена. В сериала са я погрознили, но актрисата е красива и много чаровно закачлива. Много я харесвам.
Не мога обаче на пръв поглед да отлича как точно са я загрознили. Виждам само по-бозави вежди, също така сякаш има някакъв белег на дясната буза /или около устата/ и май са ѝ направили неестествено високо чело, от което пропорциите на лицето стават зле? Много неуловими детайли, не е като например при Хрътката преобразяването. И все пак разликата Гвендолин/Бриен е огромна. Търсих някакво инфо как я подготвят за образа, но не намерих.

# 790
  • София
Коронис,
Ок съм. Хубаво мнение, няма какво да споря по него. Съгласен съм с нещата както са изложени. Изключително важно е наистина как ще завърши тази епика и дали тази ключова, 'критична' маса ще е доволна..

The_Third,  
Ама не се четем значи. Аз още по нощите след първото гледане мисля, че писах. И после пак. Тук не говорим само как е стигнала до язовата горичка при Бран, а и кога. Защо навързваш времето по този начин. Дават Аря и Мел, Аря хукнала, пък после дават Бран и Теон наобиколени и без надежда. Идват КнН и ББ и т.н. Това че така са го дали в епизода не значи, че в десйтвителност е така. Малко ли сериали сме гледали относно времевата рамка и дали е линейно или не. Ако в кадър А дават как Х тръгва към У, в кадър Б дават как У е обграден, а в кадър Ц дават как Х изниква отнякъде и го спасява, то не значи, че времевата линия е едно към едно и последователна. Сцената между Мел и Аря си беше сама за себе си.
Никой не ти твърди, че Аря е пробила свитата на КнН в последния момент. Тя е била там и е чакала. И пак ти казвам, никой уважаващ себе си режисьор няма да даде този път. Само някой пълен аматьор на който ще му скъсат веднага дипломата.
Целият замисъл на дружината беше да изненадат и убият КнН в язовата градина, където Бран бе пратен като жертвено агне. Планът им обаче се сгромоляса заради дребни камъчета, които обръщат колата. Обаче Аря също знаеше за този план, а когато и 'светна' това е било да кажем в началото на битката или по средата, има ли значение? Станало е тогава когато зомбитата още не бяха доближили Бран (дори и това е възможно, защо не?) или в разгара на битката.
Изобщо спорим за абстрактни неша. Като за кокошката и яйцето. Важен е крайният ефект, а той бе шокиращ, изненадващ и от прочетеното в тази тема и по други форуми и групи, то едно 80% от феновете са възхитени. Като визирам само Аря и КнН, а не всичко останало в епизода.

# 791
И аз мисля, че пророчество за смъртта на Церсей от ръката на брат ѝ, ще се окаже за Джейми. Защото тя цял живот се е страхувала от Тирион (заради това пророчество), а ще ѝ дойде изневиделица.
Пък и King slayer ще стане и Queen slayer.

Здравейте! За първи път пиша, но чета редовно. Относно смъртта на Церсей си я представям така - Джейми я убива и докато всички са ахнали той сваля лицето си и така разбираме, че всъщност я е убила Аря, като едновременно разбираме, че е убила и Джейми (за да му вземе лицето и да се промъкне толкова близо до Церсей). По този начин Аря ще изпълни списъка си и предсказанието за ръката на брата на Церсей също ще се сбъдне, уж.

# 792
Може в уменията на безликите е да стават невидими за някакво време . Поне сцената в която един от ледените усети полъх но не видя нищо намеква за това .

Тогава каква беше тази игра на криеница с мъртвите в библиотеката? Да беше станала невидима направо. Или стават невидими само когато трябва да има изненада за зрителите.

# 793
*Само да допълня: нямаше как да наемат един безлик, защото трябваше да му осигурят и армия, която да "забавлява" неживите. Също и дракони - да се бият с неговия дракон. Въобще - да му дадат всички предпоставки да стане достъпен, макар и за минута.
Ами също така май е нямало безлики по онова време. Ама добрата новина е, че и НК не е имал дракон. Но създателите му би трябвало да са имали някаква идея за обезвреждане, иначе е доста недомислено от тяхна страна. Simple Smile)
Решението за НК щеше да се приеме по-спокойно, ако бяха пропуснали сцената с Денерис и Дрого. Доста е брутално да устои на директен драконов огън, а след това да падне (т.е. да се пръсне) от една кама.
Ма той бил голям пъзльо, все се крие зад разни ББ и мъртви, ама го раздава готин иначе.

# 794
  • София
Ако Бриен в сериала е грозна, какво да кажем за първообраза ѝ в книгите. Да не забравяме, че все пак от там тръгваме. А там, доколкото помня, е ужас. Особено след битките ѝ, докато търсеше Санса.
Липсва ѝ част от бузата, отхапа ѝ я един в мечата яма.

Общи условия

Активация на акаунт