GOTH 36 - кой каза че ще има после? (29.04-06.05)

• 65 848
  • 2 621
  •   1
Отговори
# 1 440
Те не се хвалиха със стратегията, а с ефектите Wink Ефекти имаше- някои умряха зрелищно, доколкото се виждаше Wink Като за сериалче беше ок. Като за този сериал и за хвалбите им...не беше ок. Много хора ги плюят, но и много пишман фенове ги хвалят. Явно са имали таргет и е изпълнен. Каквото такова. Валар моргулис ...

# 1 441
Те не се хвалиха със стратегията, а с ефектите Wink Ефекти имаше- някои умряха зрелищно, доколкото се виждаше Wink Като за сериалче беше ок. Като за този сериал и за хвалбите им...не беше ок. Много хора ги плюят, но и много пишман фенове ги хвалят. Явно са имали таргет и е изпълнен. Каквото такова. Валар моргулис ...
А, не. По-скоро Валар дохерис. Smiling Imp

# 1 442
за мен поначало бе голяма глупост, че една малка армия се набута в Зимен хребет, на равен терен, давайки възможност една голяма армия, която нараства да я обкръжи. В идеалният вариант просто щеше да им свърши храната. Освен това мъртвите нямат умора и не спят, можеха да щурмуват колкото си искат. Равният терен позволяваше на многобройнят противник да се разгърне. А Дани и Джон не използваха ефективно драконите и да минат като с напалм отгоре.
Най разумното бе да застанат пред някой проход, да запалят всичко на около десет километра от устието на прохода и да защитават тесния проход където могат да се сбутат не повече от десетина зомбита, а отгоре - стрелци с огнени стрели или драконите.
Друг вариант бе да изчакат зомбитата да навлязат в гориста местност, и тогава драконите да подпалят всичко отгоре, като с напалм. Жертите щяха да са страхотни.
Удивен съм също как никой не се сети да използва арбалети с огнени стрели, по по-добие на аркебузирите. Първите арбалетисти стрелят, после приклякат - стрелят вторите, после третите, а междувременно първите са заредили и пак стрелят.  Поне 1000 зомбита можеха да отвеят само със 100 стрелци, за минута

Лично аз много искам да видя първата трилогия за Убиеца, както и Живите кораби на Робин Хоб филмирани. Също и първият Мъглороден на Сандърсън. А от Ритматистът става чудесно детско сериалче.

Да, при такова числено превъзходство е най-добре да изберат място където голямата армия не може да използва потенциала си, но не знам дали са имали такъв избор. Крепост с проход е тази на Долината, Ровът Кайлин евентуално позволява малко хора да държат голяма армия. И за цивилните трябва да мислят къде да ги спасяват.

Не искам да карам по памет, но мисля че при Сетно огнище има подобен проход. При всички положение насеченият терен на Севера дава възможности. Първо - лесът на Толхарт. Ако бяха влезли в него бродниците и Дани и Джон с  драконите, щяха да са точно като изтребители с  напалм във Виетнамската война - Фшшшшшшшшшшшшшш. И джунглата пламва.
Второ, зарязват Зимен хребет, правят огнена ивица десет километра около Лунните порти, за да не ги заобиколи цялата тази войска на Другите  Отгоре  двеста стрелци с лъкове, отзад - 100/200 стрелци с арбалети и огнени стрели, стрелящи на принципа на аркебузирите и зад тях 500 копиеносци. Зомбитата им влизат по 10-20 човека, и нашите хора щяха да се справят с тях.
По подобен начин в Небесно царство Балиян с  около 1000 човека и 16 рицари защити Йерусалим срещу 200 000 араби, след като падна стената в центъра. Да де, ама арабите нямаше как де се наблъскат всичките наведнъж влизаха не повече от 20-30 наведнъж и нашите като ги убиваха ставаше меле.
Не знам защо беше толкоз важно Севера да се наблъска в ЗХ, че и Дани там? Великият Кутузов оставил Москва на Наполеон, но накарал армията му да гладува. Водил "война на изтощение" и накрая победил.

Последна редакция: ср, 01 май 2019, 22:45 от Лорд Сняг

# 1 443
Дадат ли ми хубав финал, всички глупости им прощавам.

Да попитам нещо. Може и да е глупаво, ама защо темата е GOTH, а не GoT? 😁

# 1 444
Аз съм виновен. В бързането така съм я написал.

# 1 445
Щото ги пуска Лорда
Битката беше в ЗХ заради символа и защото беше капан.
Това и на мен ми е ясно

# 1 446
Дадат ли ми хубав финал, всички глупости им прощавам.

Да попитам нещо. Може и да е глупаво, ама защо темата е GOTH, а не GoT? 😁
Авторът си е мислил за Gotham.

Шегичка, де.

# 1 447
Мен не ме подразни сцената с дотраките. Много показна беше с какво ще се бият. Какви стратегии, битката беше изгубена не заради лоша стратегия. Битка със смъртта няма как да се спечели.

# 1 448
Може и за  Gotham да съм мислил, следя го непрестанно. Като съм виновен - виновен съм.

На мен ми дойде първо много кратка битката, второ смятам за грешка въобще че се затвориха в Замък. Това не ми създаде усещането за Армагедон. Предпочитах 3-4 битки, по-кратки, но драматични разпръснати по целия Вестерос, с настъпваща нощ и целия свят да осъзнае края на света. Искаше ми се и Церсей да бъде принудена да се бие с КнН.  вече 9 години чакам това да бъде събитието на поредицата/серила. Нищо от това не се случи.
Видях една голяма тъмнина, сиреч - нищо.

# 1 449
А, добре. Просто питам. Помислих си, да не би аз нещо да пропускам.

Нова анкета ще има ли в следващата тема?

# 1 450
Новата тема, предлагам да си я прави Хексе. Вече би следвало да се е върнала.  Аз съм само по заместване (не се справям добре, но няма как едва четвърта тема ми е)

Ей, Хепи, това как звучи, Лорда. Като във вица "Нечем ви Шопо, вземете си Фордо. Подпис - Лордо"

# 1 451
Ми мързи ме да го пиша цялото

# 1 452
То и мен ме мързи, ама да напиша Лорде - някак не ми стои добре. 😂😁

# 1 453
Щом бе аз нямам оплаквания* просто ми е смешно, защото произнесено така ми навява асоциации....Smile

Люююююк....аз....съм баща ти!

*Ако искаш и Лорде, можеш да ми викаш, просто асоциацията ми е с друг филм и ми е смешно.

# 1 454
Нова анкета ще има ли в следващата тема?
Като чета последните страници, май най-добре анкетата да бъде "Кой ще убие Церсей?"  Mr. Green Никой май не ѝ дава големи шансове да оцелее, но всички сме много развълнувани от това кой и как ще я утрепе.

Общи условия

Активация на акаунт