GOTH 36 - кой каза че ще има после? (29.04-06.05)

• 64 879
  • 2 621
  •   1
Отговори
# 2 295
Тя им даде избор - да си ходят или да се бият за нея. И те избраха второто. Друг е въпроса, че тогава друг живот не познаваха и не е ясно къде щяха да отидат.

Страхотен избор. Както й каза Ксаро - те и слоновете могат да искат да са птици, ама не са създадени за това. Трябва ли всяка вечер да слушаме слонски рев?

Реално Неопетнените замениха робството на Господарите с робството на Дани. Не казвам, че Дани не се стараеше да им бъде добра господарка, не им съчувстваше и т.н. но реално не мислеше за последствията, и това даде лош резултат

Първо - не разбра, че има различни видове роби. Стайните роби са цяла друга култура спряво полевите роби.
Гувернатки влагали години за да усъвършенстват владеен на езици и свирене на инструмент, за една нощ се превърнаха в лагерни курви на бивши полеви роби
Бивши икономи, стари и опитни в счетоводството биваха пребивани до смърт.
Хора, които бяха стълбове на обществото загубиха дома и работата си, когато Дани изведнъж освободи роби, за които те бяха плащали космически суми и им носеха приходи.
Реално заради Дани, имаше останали сирачета.
Дани даде за всичко това амнистия. Е , как няма да има синове и дъщери на харпията?

Да не говорим, че  след като се намери и после се застоя и се обяви за кралица Дани пое  негласно задължение да  защитава целия роски залив. Всички разчитаха на нея и когато не се появеше някъде вината падаше върху нея.

Последна редакция: нд, 05 май 2019, 13:09 от Лорд Сняг

# 2 296
Пратете си СВ-тата на филмовата компания барабар със сюжетите, които развивате. Не бива така нахалост толкова много въображение да отива. Авторът пасти да яде, даже по-добре гладен да стои, че да му се изострят и на него сетивата. Направо ми скучнее филмът на фона на вашите предвиждания.

# 2 297
Сняг, не съм казала, че избора е страхотен, предвид същността на Неопетнените, но все пак им го даде. Дори и да е за отбиване на номера. 😂😂😂😂
Опитвам се да не я съдя много жестоко Дани, но грешките си ги има. За мен не става за монарх.

# 2 298
  • Чужбина
Направо ми скучнее филмът на фона на вашите предвиждания.

Ми то нали това е целта!

Тук сме, за да се забавляваме ... Hug

# 2 299
Дани имаше за мен две възможности:  Или ако всиичко бе за армията се сдобива с неопетнените ама после трябваше да зареже веднага Робския залив на съдбата му, а не да се обявява за кралица
2. или се обявява за кралица, обявява, че няма да ходи във Вестерос, а ще царува там, и преминава планово към едно ново общество - примерно от робство към крепостничество и феодализъм, какъвто имаха във Пентос.

Това което направи бе истинско безумие, последвано от цяла поредица безумия

# 2 300
Лорд сняг, никой човек не е създаден да бъде роб и това, че не бил познавал нищо друго, и дай да си остане какъвто е, ми е много странно. Сам каза, че робство се отхвърля за стотици години. Всеки с робска психика е свободен да си робува, но тези които не желаеха имат поне избор. Неопетнените също.

# 2 301
На мен са ми много интересни тези теории, нямам време да се ровя из групи, други форуми и прочие , радвам се , че всеки който намери нещо интересно го споделя тук и се размишлява.
А още повече се радвам, че вече не се обсъждат марки на телевизори.

# 2 302
  • Чужбина
Всеки с робска психика е свободен да си робува, но тези които не желаеха имат поне избор. Неопетнените също.

Какъв избор има някой, който не знае, какво да прави, ако не е роб?

На всичкото отгоре, те, реално погледнато, и без Дани имат избор.

Колко робовладелци има и колко роби. Едно въстание и готово! Робовладелците са убити. Защо не го правят?

Писах вече, че Дани е точно като войските на НАТО, които отиват да внедряват демокрация в Афганистан и Ирак. Много свободни и демократични станаха тия държави. Неимоверно даже!

# 2 303
Сняг, или премахва робството. След това стабилизира Есос. И след 10 - 20 години тръгва за Вестерос. Вече обичана от всички кралица и премахва феодализма и създава парламент и т.н. и т.н. Но просто това не е Дани. Има си отрицателни качества, взима лоши решения и ако има смисъл в цялата сага, накрая няма как да победи.

# 2 304
На мен са ми много интересни тези теории, нямам време да се ровя из групи, други форуми и прочие , радвам се , че всеки който намери нещо интересно го споделя тук и се размишлява.
А още повече се радвам, че вече не се обсъждат марки на телевизори.
Споко, пак ще се обсъжда, ако ДиД са прекалили с търсените ефекти.

# 2 305
и друг път съм го казвал. Намеренията на един монарх, нямат нищо общо с ефекта от решенията му. Като цяло за мен най-зле като монарси са Церсей и Дани.

Церсей е егоистична, лоша майка, нервноболна, има краткосрочна визия за нещата

Дани за разлика от Церсей е добронамерена, но е доста своенравна, а напоследък го разава и арогантна, и няма съвсем никаква визия за нещата.
И при двете ефекта е опустошителен.
И двете не стават за владетелки, макар по различни причини.
Церсей слава Богу е изпята песен, дано не се налага и Дани да я прекарват гола през площада.

Дотук добри решения взеха Марджери, Джон Сняг, Санса , Тирион, малко или много показаха умения на политици.

# 2 306
Нея няма да я прекарват. То и септа няма вече.

# 2 307
  • България
Скоро прочетох Отнесени от вихъра. След тази книга имам друг поглед към робствтото. Не е зле и Денерис да ѝ хвърли един поглед 😄 Масово ни се втълпява колко са били потъпквани правата на чернокожите, което е само едната страна на монетата обаче. Колко господари са били добри с робите си и благодарение на тях, чернокожите са имали подслон и храна. Та Денерис направи това, което са направили янките през 19-ти век. Обрече хора, които не могат да правя нищо освен да прислугват, на глад и мизерия. Повече стават абсолютни пройдохи и престъпници и само са в тежет на обществото. Това предполага допълнителни разходи и обедняване на държавата. Контрол трябва, а не свобода.
Няма начин да защитя робството в никаква форма, включително и съвременните видове.
Обаче те разбирам, мисля.
Само имаме малко разминаване в изводите след прочетеното.

Денерис е йезуит.
Няма начин да ми стане симпатична.

# 2 308
  • Чужбина
Писах вчера, кой тандем щеше да бъде топ за Вестерос.

Един владетел не е задължително да е добър човек. Трябва да е хитър, интелигентен, но без да е психопат. Леки нарцистични наклонности не са недостатък в случая, защото нарцисите ще направят всичко възможно, за да се харесат на народа. Оттам и мотивацията да правят нещо за народа.

В същото време е много важно владетелят да е пацифист, т.е. да се прави възможно, за да се избегнат въоръжени конфликти.

А не да викаш "Дракарис", когато драконът се е събудил в теб!

Другото е Божа работа.

# 2 309
  • София
Мисля, че това отношение към Дани е търсен ефект. Ако я бяха оставили страхотна, каквато беше за мен до един момент, щеше да е много ясен финалът и да ги няма всички тези теории и неизвестни. Сега остава да го развият. Или да умре, или да направи нещо велико, след което хората да се влюбят в нея.
Но ми е трудно да повярвам, че в американски сериал сватбата на леля и племенник ще бъде хепиенд.

Общи условия

Активация на акаунт