Великобритания - Тема 78 Пролетно - Лятна

• 33 618
  • 731
  •   1
Отговори
# 120
  • България моята родина
pampers благодаря за пожеланията и съветите.Тук също започва ваканция малкия е щастлив.Времето е учудващо добро.Даже не вярвам,че съм в Англия.Дъжд не е имало скоро Joy

# 121
В нашия край всяка година е така. И понеже не ми вярват, сега правя едно дърво с всички дни от годината като листенца и отбелязвам времето ден по ден цветово, че да докажа тая Англия колко е дъждовна, мрачна и студена 😂
Знам, че на западния бряг е съвсем различно де.

Честит празник на всички!❤

# 122
  • Bristol
Gapamilo, не са длъжни да дадат Р45,  но ако се обадите и си го поискате от HMRC, те ще ви го пратят. Лично съм минала това, въпреки че имах копие от договора, всичко ми беше изплатено и тн, просто работодателят не ми издаде този документ, въпреки че няколко пъти питах, напомнях и те казваха, да, ще ви го пратим.

# 123
  • България моята родина
Merry  благодаря ще го имам предвид.

# 124
  • Оптимист по принуда
Стискам палци за вас Flowers Four Leaf Clover Вярвам, че всичко ще е наред!

Аз ще работя, ще се гледат на смени с тати и баба.
Така се 'самоизработих' с отпуската, че много ме е яд. От много дебнене кога ще намалят пустите билети до Бя, изпуснах момента да си запазя период, който искам. Сега ща-не-ща ще имам само 2 седмици и пак извадих късмет, че някой друг не беше букнал същия период.
Не се научих да планирам напред и това е.

Последна редакция: пт, 24 май 2019, 17:50 от demmy.

# 125
Ние вече се научихме от рано да планираме почивки, пътувания, ваканции. Макар, че е доста сложно да напаснем всичко, но успяваме.
И едно въпросче: какво трябва да направи, човек навършил 60 години, за да получи безплатна карта за транспорт? За мой близък се интересувам, който скоро ще навърши години, но не знае процедурата.Ако някой знае как става, моля да сподели!

# 126
  • Истински се вижда само със сърцето.
Мони не е ло различно при различните транспортни компании, чиито линии се ползват.... не съм в час де, ще ми е интересно да разбера, макар че съм далеч от такава карта Simple Smile

# 127
  • UK
Имаше ли някой в темата от Уелс? Ние сме за 4 дни на разходка из южния край. Blush
Приятна ваканция на всички!

# 128
Момичета, можете ли да препоръчате някой сайт за обяви? (Различен от гъмтрии)

# 129
Имаш ли ФБ? Има Marketplace и многожество групи по градове. Като гледам, всички там публикуват и Gumtree замря много.

# 130
Мони не е ло различно при различните транспортни компании, чиито линии се ползват.... не съм в час де, ще ми е интересно да разбера, макар че съм далеч от такава карта Simple Smile
Илейн, нямам представа и за това питам тук, ако някой знае. Има родители, които помагат на живущите тук, та може да имат информация. Ако са на тази възраст.

# 131
  • Истински се вижда само със сърцето.
Мони това намерих на сайта на Arriva https://www.arrivabus.co.uk/travel-help-and-accessibility/senior … -pass-in-england/

https://www.arrivabus.co.uk/travel-help-and-accessibility/senior-travel

До колкото виждам от локалния кансъл се издават и важат от 9.30 до 11 вечерта и през целия ден уикенд и банк холидей. В Уелс по всяко време.

# 132
  • Варна

И едно въпросче: какво трябва да направи, човек навършил 60 години, за да получи безплатна карта за транспорт? За мой близък се интересувам, който скоро ще навърши години, но не знае процедурата.Ако някой знае как става, моля да сподели!

monii  , ако става дума за Лондон , виж тук : https://tfl.gov.uk/fares/free-and-discounted-travel/60-plus-oyster-photocard

# 133
Илейн, Сребърна паричка , благодаря за линковете! Сега ще ги видя.

# 134
Момичета, от къде има полети за Бургас лятото? Нещо гледам ама първо излизат някакви, после като се върнах да търся, не ми излиза тоя полет. Засега попаднах само на уиз от Лутън и Туи от Бристол всяка сряда.

Общи условия

Активация на акаунт