Великобритания - Тема 78 Пролетно - Лятна

• 33 643
  • 731
  •   1
Отговори
# 195
И при нас е много студено тази година. Дори сутрин се случва да пусна парното. А ми се върти в главата, че в новините ни плашеха с по-горещо и по-дълго лято от миналогодишното. А-ха да се отпусна по-леко облечена и ме заболява я врат, я ръка, кръст. Освен това и ние най-вероятно няма да ходим нито в България, нито на друго топло местенце лятото. Още по-студено ми става като си го помисля.

# 196
Четох новини снощи. На юг направо ви е удавило 😲 Навсякъде ли е така или само около Leicester?
Тук валя миналата неделя, в сряда и в четвъртък. Вчера беше цял ден слънце и изкарахме деня навън. Чак късния следобед се примъкнаха някакви облаци и леко преваля. Сега пак е слънце.

# 197
  • Bristol
Много валя тази седмица. В парка, през който минавам с колелото, са се появили езера 🤪 В четвъртък и петък забелязах, че пара от устата ми излизаше. Вчера също валя и духа, но следобед се изясни и успях да изсуша едно пране. Сега в момента е слънчево, изкарвам още едно пране и отивам да покарам колело. Дано докато съм навън, да се задържи така.

# 198
  • На острова
Сега се сетих, че и ние подобно на Памперс, решихме да си стоим тук тази година, щото според ММ “то си е яко и спокойно да сме си в Лондон лятото - всеки по почивки, няма трафик, топло време, все има къде да се отиде и какво да се прави” 😆

Добре, че направихме една Португалия Великденската ваканция, и някак си все едно е било лято и съм била на море вече.

# 199
Аз имам нужда от годишна доза горещина. Горещина, в която абсолютно да се отпусна, нищо да не ме боли, с дни да не ми се яде от жега... Честно, не съм подозирала, че българските жеги могат да ми липсват толкова.
Априлска Португалия, колкото и да е прекрасна, не мога да я броя за гореща и лятна. А океанът не е ли направо студен?
Междувременно от сутринта на няколко пъти валя при нас, клоните на дърветата се люлеят, облаците бързат...

# 200
Нас ни удави тук, откакто сме се прибрали вече седмица не спира, дори и за 5 мин не е имало слънце. И студ, парното работи все едно сме януари, а не юни. И така ще е до края на месеца.

# 201
Сега се сетих, че и ние подобно на Памперс, решихме да си стоим тук тази година, щото според ММ “то си е яко и спокойно да сме си в Лондон лятото - всеки по почивки, няма трафик, топло време, все има къде да се отиде и какво да се прави” 😆

За първа година няма да сме тук лятото 😂 Малко ме е яд, признавам си. Ще имаме само една седмица и съм в чуденка как да я оплътним.
Обичам тукашното лято. Мразя да не мога да дишам от жега и да се потя като прасе. И тук си е идеално за плаж, но аз не влизам във водата - пясък и слънце с хубава напитка са ми предостатъчни.

Наистина съжалявам, че ви е такова лошо времето. Ние пак цял ден сме навън. Излязохме рано да се черпим за деня на бащата и да накупим цветя от намалените и продължаваме на припек в двора. Да видим къде ще им намерим място. 🙈 Имаме и ягоди, които нямам търпение да опитам, но са още зелени. 😍 Тъкмо ще им правим навеси от мрежа, за да не ни изпреварят птиците с яденето.

# 202
  • Leeds, UK
И ние тук тия дни сме на парно сутрините. Сега е слънчево, ще идем да пазарим за седмицата. Тая година няма да си ходим в БГ. Самолетните билети са много скъпи. Ще идем за една седмица до Мадрид на гости. 3 пъти по-евтино ми е. Аз имам сливи, ябълки, круши и ягоди в двора. Крушата е отрупана с плодове. Ако не изпадат ще е добре. Миналата година ябълката беше така.

# 203
  • На острова
Упс, обърках Dejie с Pampers, ще ме прощавате 🤣 Сега се върнах да прочета 🙈

И ние отпразнувахме деня на бащата с палачинки и дребни подаръци-закачки, сега мъжете ритат, а ние поседяхме в двора, че дъждът спря, видиш ли 😆

Априлска Португалия беше приятно - щом децата бяха голи на плажа и с шапки, +50-ти фактор. На много горещо се притеснявам заради малката и предпочитам по-рано или по-късно да правим почивките, а и на мен не ми е комфортно напоследък.
Океанът беше студен, да, но ентусиасти - деца и възрастни се къпеха, а синът ми влизаше с баща си почти всеки ден в басейна (заедно с всички други луди англичани). За мен водата беше студена, но аз така или иначе не влизам никога в басейн.
Скрит текст:

Ние имаме як къпинак. Правих сладко миналата година, е две бурканчета, но все пак. Кой ти дава безплатни био къпини в днешно време.

# 204
Някой ден като си купим къща, задължително ще си насадим плодни дръвчета. ❤ За сега няма как. Караме само на ягоди и на малини.

Миа, правилно посочи мен. Ние абсолютно всяко лято си караме отпуската тук 😂
Сигурна съм, че сте имали страхотна почивка. На децата не им пречи студената вода. Синът ми и март месец влиза в Северно море. 🙈

Bella, цяла седмица в Палма с всичко включено ни е на половина само билетите до Бг за същите дати. И летим от нашето летище, вместо да се убием от път до някое с една идея по-евтини билети. Никак не ни беше трудно да изберем на къде да хванем с така поставените цени. 😂

# 205
Тъкмо се заговорихме за море. Отпуска съм пт 26 август и се чудим на къде да поемем, или Приморско или нейде из Гърция. Цените в Гърция обаче ми се виждат доста, а и ние доста хвърлихме за Сандански в края на май и аз досега бях и в майчинство.
Къде другаде бихте препоръчали за около 2 седмици с 3 годишно и бебе? Каката я каляваме малко, евентуално да намалеят круповете, които прави през зимата. Затова беше и Санданския тая година.

# 206
  • Leeds, UK
Аз си плащам само билетите до Мадрид. Там съм на разноски на родата. Те не дават дума да се издума да плащам каквото и да е. Ще занеса подаръчета. Имат голяма  къща с басейн. Все ще си изкараме хубаво😁

# 207
  • Манчестър
Не си представям аз да карам отпуска в Англия. Като се замисля, освен дните между Коледа и НГ, когато не работя, всички отпуски са навън, излиза ми по-евтино, отколкото да стоя тук или обикалям тук.

Бяхме майската ваканция една седмица в БГ, края на Юли сме за седмица в Италия и после две в Испания.

# 208
Ave, то си зависи и от типа почивка. Миналото лято обикаляхме Шотландия. Спахме за £30-33 на вечер + бензин + храна и изкарахме 7 дневна почивка за £400 паунда и то прекрасна без да се лишаваме от нищо. Не виждам къде другаде в началото на училищната ваканция ще се вместим за тези пари тримата. Но и ние сме по скитнята и природата. Разни СПА, all inclusive и подобни, грам не ни блазнят. Хотелът ни трябва за душ и спане. Излизаме сутрин рано и се настаняваме вечер късно. 😂

# 209
  • UK
Тук направо се скъса да вали през последната седмица. Аз съм по цял ден на работа и много не ми пречи, последните няколко дни вали докато се приготвям, спора докато отида до работа и после пак започва да вали, много удобно.

Бясна съм на О2. По принцип съм много доволна от тях но в момента са ми черни. Преди един месец реших да си сменя договора, защото плащах £32 за два договора с общо пет ГБ Интернет, които не са ми достатъчни. Договора беше стар и в момента имат 20 ГБ за £20 или нещо подобно и реших да подпиша нов договор. Там ми предложиха и айпад, аз имах нужда защото лаптопа ми е много стар, та си взех и него и съответно два договора. Със старите станаха четири. В офиса ми казаха че след 2-3 дни старата сим карта ще се деактивира, да сложа новата и така. Втората карта - за таблета. Чаках две седмици и след като нищо не стана отивам пал при тях. Много се извинявали, били забравили да подадат не знам си каква си форма, ама дега я било подали и до 24 часа ще се деактивира картта. Нищо подобно. След още една седмица пак отивам и най после стана, та смених картите. Междувременно си бях взела таблета и сложила втората карта, прилежно надписана за таблета, и си го ползвам. Казаха ми да се обадя да прелет договора и аз се обадих, няколко пъти потвърдих кой номер да спрат, и кой е на таблета, и уж всичко беше наред. Обаждам се да ми сложат строя номер на телефона вместо временни и ми сервират, че той е вече дата онли и ако искам да го преместя на друго устройство, трябва да си плат цялата сума за таблета. Без да вдигам скандал им обясних, че грешката е тяхна, аз нямам намерение да им плащам каквото и да било, за да си оправят собствената бъркотия, и те просто трябва някак да измислят начин да върнат номера ми на телефона, вместо на таблета, и изобщо не ме интересува как точно ще го измислят, но ще трябва да го измислят. Човека по телефона се притесни, писа мейли, говори с мениджъри, и каза, че след малко ще изгубя сигнал и да рестартирам телефона и ще си върна номера. Да, ама не. Последните дни съм на работа 8-18:30 и нямам кога да им се обадя, но утре след работа пак ще им звъня.

Междувременно не мога да се свържа с хазяина, които трябва да ми купи ново легло, съответно не мога да се преместя в новата стая, Кото иначе е готова, и не мога да пусна обява за тази, и просто виждам как другия месец пак ще плащам два наема и сметки, и съм много ядосана.

Мрън.

Общи условия

Активация на акаунт