Великобритания - Тема 78 Пролетно - Лятна

• 33 658
  • 731
  •   1
Отговори
# 225
Дано бързо се разберете за документите и късметът да е с вас!

# 226
Ох. Омичета, иде ми вече да се гръмна. Голямата при всеки сопол е с ларингит и се налага да и даваме по таблетка дексаметазон като направи пристъп, за да диша. Отделно и се прави и инхалации с пулмикорт.
2 месеца изкара в Бг, на отиване на там си отиде болна и се доразболя от пътя, изкара един отит и висока темп, но нямаше пристъпи. От 1 седмица е тук, сополи от 2 дни и снощи пак ларингит, пак дексаметазон, пак пулмикорт. Сега още спи и пак се буди с лаещата кашлица. Вече незнам това от влагата ли е, така ли си боледува, ще се израстне ли и кога. А ние хвърляме пари да я водим в Сандански уж да помогне и сега пак с нова сила.

# 227
  • България моята родина
Ronka12 малкия като беше по-малък минахме през същото.Сополи от там кашлица и се почва.Инхалаторът и до сега се ползва.Минахме през диагноза астма и алергия към полени.Като аз забелязах,че проблемът винаги идва от хрема и то не към определено нещо.Тукашните доктори изписаха инхалатор,но ги помолих да вземем нещо за алергичен ринит.От вече над половин година пие Cetirizine Hidrochloride и да чукна на дърво не е боледувал сериозно.Първата година тук беше някакъв ужас може би и от влагата но си беше всяка седмица със сополи и кашлици и пристъпи.
Късмет с лечението,ще се намери правилното лекарство и ще се решат нещата.

# 228
Ronka12 малкия като беше по-малък минахме през същото.Сополи от там кашлица и се почва.Инхалаторът и до сега се ползва.Минахме през диагноза астма и алергия към полени.Като аз забелязах,че проблемът винаги идва от хрема и то не към определено нещо.Тукашните доктори изписаха инхалатор,но ги помолих да вземем нещо за алергичен ринит.От вече над половин година пие Cetirizine Hidrochloride и да чукна на дърво не е боледувал сериозно.Първата година тук беше някакъв ужас може би и от влагата но си беше всяка седмица със сополи и кашлици и пристъпи.
Късмет с лечението,ще се намери правилното лекарство и ще се решат нещата.

Благодаря,
Тя вече трета година е така, пробвах какво ли не вече. Дори и хомеопатия на която аз попринцип не вяврвам много, но и тя не помогна.

# 229
Ронка, и моята постоянно е болна, ако не е сопола, то кашлица и сопол и понякога температура. От 3 нощи не сме спали, лаеща кашлица, заспива и се буди задушавайки се. Почна да боледува почти всяка седмица откакто тръгна на градина. Мислех, че е от влагата и мухъла в някои от местата които бяхме. Не. Сега сме в къща без проблеми и пак е болна, вчера не я пуснах на градина, толкова искам да се наспяяя вече😫Не знам какво да ѝ давам, на лекарите не им дреме, щом няма температура.

# 230
Ронка, дано бързо го израсте това! Моят прави ларингити от сух въздух само и със смяна на климата веднага му повлиява добре. Нищо повече от инхалации с физ р-р не сме правили до сега. Една доза антихистамин да успокои лигавицата първата вечер и после инхалациите няколко дни.

Veggie, противогрипна слагали ли сте? Аз откакто сложих през октомври не видях един сопол до момента, съответно я няма и прилежащата кашлица.

# 231
Не, няма противогрипна, нали уж лято щеше да идва, реших че ще спре с болестите докато има почивка от градината, да, ама не. Не е спирало да вали, мухлясахме вече, все едно е ноември, не юни. Миналата година имахме чудесно лято Sad

# 232
  • на малък остров в океана
Изпуснала съм новата тема и се чудя що никой не пише 😁
Ронка, моята дъщеря беше по същия начин. Ларингити, чат пат бронхити.
От две чак до шестгодишна. Минахме от инхалации с физиологични разтвори, вентолин, пулмикорт и накрая фликсотид.
Отхвърляхме причините една по една. Тестове за инхалаторни алергии, снимки на бял дроб и др., докато не стигнахме до уголемена трета сливица. Първо опитахме с кортикостероидни капки да я намалим, но като не даде резултат, я премахнаха оперативно.
От тогава няма никакви проблеми от този вид.

Гапамило, радвам се, че имате диагноза. Поне ще знаете с какво да се борите.

И в Корк времето е облачно и дъждовно. Миналата седмица и парно пусках. Но пък заради лошото време тази година дъщеря ми няма проблем с hay fever, въпреки че живеем до парк. Миналата година почти не излизахме навън заради алергията. Така че аз съм доволна от лошото време.

# 233
И при нас е голям дъжд, голямо чудо. Парното изобщо не съм го спирала. Под розите ми поникнаха гъби! Уж рози садила, пък гъби поникнали, голям смях.

За сополите - момичета, и ние минахме през този ад. По половин куфар лекарства носех от България, най-вече прехвалените хомеопатични, билкови, сиропи за кашлици, капки за носове, инхалатори, калций на ампули за инхалатора и т.н. Детето сухо, наспано, нахранено, седи на топло, срещаше се с малко хора и … все болно. Накрая се накичи и с една ужасна пневмония, която пък тук не успяха първо изобщо да установят, та от пневмония стана ПНЕВМОНИЯ. Тази с големите букви също толкова оправиха, изписаха ни от болницата НЕдоизлекувани, та без малко да стигнем до Оксфордската специализирана за деца, за да точат гнойни депа. Не искам да си спомням. Това беше изживян ужас на живо. Бягах всяко лято в България, ходех по доктори, замъкнах се и на тукашен хомеопат. Ходих и аз на "детски" въздух в Трявна, дишах, слънце, море за каляване. Това всичко го казвам, за да ви кажа, че ви разбирам отлично за какво говорите. И накрая я записах на спорт (на 6 години) - на тенис. Като взе да тича това детенце (дадох си сметка, че това е било минус у нас), като взе да се прибира с розови бузи! Настинките намаляха като брой за годината, плюс това по-лесно и леко минаваха. После включихме и редовно плуване и детето буквално забрави, че е било толкова, ама толкова винаги болничко... Помислете си за спорт и за повече движение. Има си една доза истина в това, че българските майки все топло държим и сме повече у дома сврени, а това със сигурност не разгъва дробовете на децата. Просто го помислете, а през това време да ви оздравяват дечицата бързо.

За ходенето в България - и аз съм от тези, дето това лято няма да се приберат. За първи път от много, много години. Миналото лято ми беше като отрезвителен шамар. Ако трябва да го кажа с 5 думи: колкото по-адаптирана се чувствам тук, толкова по-отчуждена се чувствам там. Време е да посветя повече време на Европа и по-малко на България. Въпрос: обикновено откъде си купувате пътувания до тук и там на по-нормални и добри цени?

И още един въпрос: някой има ли опит с купуването на някакви лакомства, десерти, нещо по-завъртяно за хора с диабет? На РД на дъщеря ми е поканено детенце с диабет - за сандвичите съм по-спокойна, все нещо ще хапне, ще има и зеленчуци и плодове. Но много искам да предложа някаква алтернатива на парчето торта накрая, но няма да имам време да изработя рецепта като за диабет. Попадало ли ви е какво мога да купя готово, което да е достатъчно добро като заместител на парче торта?

# 234
  • След завоя в дясно
Gapamilo много Ви се насъбра в последно време, дано всичко се нареди и детенце да го израстне.
На нас много ни помагат инхалации с лайка и хлебна сода при възпалено гърло и кашлица. Бързо оздравяване на болниците.
Мари- за екскурзиите зависи, ако е за Европа следя билтетите и ако нещо ми хване око и дестинацията ми харесва ги взимам и после търся къде да отседнем. Програмата сама си я правя. Аз обичам история и като цяло" камъняци" ме привличат затова понякога организираме и гид, и ако попаднеш на правилния направо черпиш информация от извора. За извън Старата Дама, доста по отрано започвам следенето например сега Април ходихме до Мексико и 18м преди самото пътуване го организирах,  обикновенно ползвам агенции, че с децата много не ми стиска да поемам необосновани (поне за мен) рискове. Това е за извън Европа.

# 235
Здравейте, момичета. Вече от няколко месеца живея в Лондон. От подправките сте пропуснали чубрица, която транслейтора не ми преведе. Ако не я бях подушила в турски магазин, нямаше да я намеря.

# 236
  • България моята родина
Момичета благодаря Ви за подкрепата.
Да Ви кажа очарована съм от сестрата,която идва вчера вкъщи.Това е нещото,което винаги ще хваля,освен бавната система.Всички винаги са мили и готови да помогнат.
Исках да питам дали не забравям нещо-спрях наем,битови сметки,данъка на къщата,gp,с електронното гласуване не мога да се справя и само не знам как да подам в сайта на HMRC,че мъжът ми е спрял работа.Продължава да се води на работа в системата.Там пуснах,че напускаме страната на определена дата.
Ако забравям нещо да ме подсети някой Grinning

# 237
  • на малък остров в океана
Gapamilo, ако получаваш child benefits, трябва да им пишеш до кога сте в страната. Същото е и с лиценза за телевизията. За сметките провери условията на твоите доставчици. Ние при при напускане на къщата снимахме показанията на водомера и на тока и газа. И ги въведох на съответните места във формата за напускане на страната. Единствено за интернета искаха да платим до края на договора, но някъде бях чела, че ще премахват тези неустойки.
След като напуснете страната, попълнете формата в gov uk 'getting my taxes right' (или нещо подобно) и ако има надвзети данъци, ще ви пратят чек за сумата. Ми май това беше. Ако се сетя още нещо, ще пиша.

# 238
  • България моята родина
Ujasia благодаря Blush
Конкретно за интернета реших въпроса като преди година не поднових договора.Плащахме повече,но сега е по-лесно,защото само трябва да върна рутера.Токът бях направила на Octopus,от които съм страшно доволна.Няма клауза от ранно спиране.Всеки месец давам мерки и в акаунта съм на плюс даже,което преди не беше така в началото плащахме на 3 месеца и лято зима все едно беше.
И за детските подадох,че напускам страната.
Ако забравя нещо поне е лесно,че всичко се случва онлайн ще мога да коригирам в движение.

# 239
Гапамило, стискам ви палци да намерите добри специалисти и да овладеете нещата до възможния максимум. А и сред близки хора подкрепата е по-силна. Системата тук не е най-доброто, но пък хубавото му е, че имате достъп до лекари в България. От два различни свята, най-нормалното е да търсите най-доброто за детето. Успех!

Общи условия

Активация на акаунт