Великобритания - Тема 78 Пролетно - Лятна

• 33 676
  • 731
  •   1
Отговори
# 255
  • Истински се вижда само със сърцето.
Ще кажа на майка ми да попита, но факт че преди няколко години не я изпълняваха тази услуга, градът е малък и най-малкото няма кой да донесе експресната поръчка в рамките на до осем часа.

Сега погледнах, приемат само обикновенна поръчка в нашия град.

# 256
  • оттам, откъдето започва България
https://www.mvr.bg/dbds/дейности/административни-услуги/lichna_karta/rabotno_vreme
Сега ги разгледах, наистина всички ОД на МВР имат експресната услуга. Не е ли възможно да стигнеш до областен град?
Реално осемте часа не са от днес за днес, а обикновено експресната поръчка се изпълнява от днес за утре, т.е. в рамките на 8 работни часа.

# 257
Дидка и аз видях, че в областния има експресна. Разбира се че мога да стигна до областа, не е далече толкова, просто в нашето районно няма как.

Аз по скоро мисля дали през посолството да пусна или да съчетая с едно кратко гостуване, малката все още не ходи на училище и не зависим от ваканциите поне Simple Smile

# 258
  • На острова
Аз си вадя паспорта за три дена като се прибирам, но ММ за втори път, тоест преди 5 г. и сега си вади тук в посолството. Но нас ни е близо, все пак, 40 мин с колата (без трафик 😆).

И на него не му излизаха никакви часове месеци! напред, най-накрая намери единствен свободен час - това се случва 15 февруари - свободният час за 15 юли. Буква го, но съответно всяка седмица им звъни, да пита кога ще отварят новото консулство. Най-накрая една от служителките го пита защо толкова звъни и той обяснява, че сме букнали холидей от миналата година, не е очаквал, че няма да има 6 месеца напред часове и паспорта изтича и т.н. В крайна сметка жената му се обади по-късно същия ден и го викнаха на следващия ден в 9 ч. Съответно както казах сме недалеч и той отреагира веднага.

Ако случаят за паспорт е спешен, не пречи да се звънне и знаеш ли, все може да се намери по-ранен час 🤞

# 259
Чудя се как може да нямат часове месеци наред, не мога да си обясня как може да имаме толкова зле работещо посолство тук, не съм чула оплаквания за такова чакане другаде.

# 260
Само 2 от 5 гишета се занимават с паспортите, работят с граждани до 13.30ч, почиват на всички Бг и английски празници, както и всеки последен петък от месеца, като добавиш и тарикатите, опитващи се да влязат без час
( вече не минава номера ), плюс увеличаващия се брой българи в Англия и ти става ясно. Належащо е да отворят и другаде консулство.
В Шотландия, но и някъде другаде в Англия...Манчестър или Ливърпул примерно.

Иначе служителите са любезни и бързо се случват нещата, ако имаш подготвени нужните документи. ( всеки път има някой с нещо сгрешено или недописано и това допълнително забавя другите).

# 261
Банкет ще вдигна, ако отворят второ посолство в Единбург, например 😂

# 262
Между другото, в една от ФБ групите има линк към петиция за подобряване работата на посолството. Оценявам труда на организатора, но не издържах да изчета писмото, което е изпратил до службата. Дано те все пак го прочетат.

# 263
В някоя от групите бях чела че има посолства, не помня държава, които имат пътуващи бюра из страната с цел да облекчат точно процедурата за издаване на документи.
Добре, че срокът им е дълъг, че поне по-рядко се налага това упражнение  Joy

А и да ви кажа, че има и по-зле от нашето посолство Wink за да си подновиш аржентински паспорт, трябва да се прибереш задължително в страната и да пребиваваш там един месец .....

# 264
На дъщеря ми личната карта беше изтекла миналата година август,но нямаше как да стане да я извади малко преди това или в рамките на срока.А Лондон ни е далече и си е цяла мисия да се ходи до там.....Сега обаче април като си ходихме в БГ си изкара нова за 3дни от районното МВР.Нямаше и глоба,само я питаха дали си идва за пръв път от както и е изтекла(август) до сега и това беше.Тя не беше си ходила от 5г.,но сега дойде с нас,за да свърши тая работа.

Мобилно бюро пътуващо из страната си е супер идея.Но нашите служби не са толкова гъвкави.Как ще си мръднат те задниците от ЛондонА...Хората тук правят мобилни библиотеки,здравни пунктове и какво ли не в специално оборудвани бусове и ходят от град на град да обслужват...те едни документи не могат да направят да издават,за да са в услуга на хората.А и като им гледам работното време-до обяд и почиват де що има празник, и тук и там(в БГ),хич не е в полза това на  гражданите.Наистина трябва да се промени това.
Не знам пък как от Шотландия например (имаме приятел ,който живее горе на един остров)  някой ще се емне да ходи до Лондон за една карта/паспорт....безумие.
Нашите карти също си ги подновяваме когато си ходим в БГ на гости.При всички случаи ни е по-удобно и изгодно така.

Обикновено след като се връщаме от БГ за около 2 седмици тук съм като болна,в чисто емоционален план...Бяхме си само за 10 дни-всичко на бързи обороти този път.Други пъти стоим 20,22 дена-хем и административна работа си свършим,хем и на почивка някъде отидем....Този път и дъщеря ми вече като по-голяма(макар,че тя е тук с нас от 3годишна) усети това чувство,раздялата накрая с близките и как стомаха ти се обръща,охх Sad....Всяка раздяла е болезнена.Не знам как се свиква с това,толкова години, уж трябва да съм претръпнала вече,но не става и това е...Просто леко с времето се претъпява усещането,но винаги го има ...

Последна редакция: пт, 21 юни 2019, 11:45 от Zhani

# 265
В Шотландия ще отварят консулство, но не се знае кога, иначе мобилни екипи, то добре, ама документа пак се изработва в Бг и го пращат тук. Може би, мобилни екипи да събират заявленията и правят снимка, за да не се разхождат хората до Лондон. Не ми се вярва да се случи, не и в близките 20г Simple Smile

Последна редакция: пт, 21 юни 2019, 10:56 от ٠•● Veggie ●•٠

# 266
Сега с тия технологии много неща могат да се направят,да се облекчат нещата...защо трябва да се пращат до БГ.Толкова хора вече живеят тук-90хил. по официални данни,а иначе сигурно и повече.А те си я карат както во време оно..Все може да се измисли нещо при добро желание. Simple Smile
Как отвориха изборни секции в доста градове на страната например,а преди беше само в посолството в Лондон.

А в Шотландия преди години имаше консулство(в Дънди),но го закриха доколкото знам.Сега ако открият пак ще е добре.

Последна редакция: пт, 21 юни 2019, 23:14 от Zhani

# 267
  • UK
Аз сменях сега паспорти в Бг априлската ваканция, моя и на децата, смених ги една година преди изтичане, защото чак следващото лято се очаква да пътуваме пак, а с посолството не ми се разправяше. Мъжът ми обаче ходи да ми вади пълномощно там, за което поне не искат час, отиваш и чакаш на опашка.
Оказа се и че декларацията ми за децата е с объркано егн и ме предупредиха, че трябва да направим наново при първа възможност, направили ми били компромис като ме пускат да пътувам с нея. Аз вече няколко пъти я ползвам и нито аз съм видяла, нито служителите преди това.  

Папмерс, нещо да си пропуснала да ни се похвалиш? Misc Baby Bottle  People Eyes

# 268
Big Brother всичко вижда 😂😂😂
Рано е още. Таман казваме на родата. Шшт! После ще дойде ред и на другите.

Но не това е проблема. Както вече обясних, при нас ходенето в Бг е убийствено, стъпва ни скъпо и се претрепваме от път както тук, така и там. Не ми се разказва каква е сложна наща. 🙈 Само още 1г да мине и вадя на детето английски документи. То реално проблемът е в неговия паспорт. Нашите и да изтекат, оставаме с ЛК в срок.

Да видим кога ще благоволят да ми отговорят от посолството за тоя бъг с календара.

# 269
Препоръчайте ми магазини за спортно елегантни дрехи бюджетни моля без Праймарк. И ако някой е близо до TW16 няма да се расърдя да пием кафе.

Общи условия

Активация на акаунт