Великобритания - Тема 78 Пролетно - Лятна

• 33 683
  • 731
  •   1
Отговори
# 270
  • На острова
adelinda, H&M и New Look най-вече, Dorothy Perkins, Bershka, River Island (понякога) също са по-бюджетни, Зара, M&S и Next една идея отгоре.

Търсех си днес тъмно син панталон за работа -  върти ми се из главата нещо до глезена, с ръб, слим, с висока талия, за тънък колан, не намерих никъде. Под никъде разбирайте един малък мол с гореизброените магазини. В Праймарк при “работните” или “офис” дрехи имаше само черни неща. Питах за navy, тц, нямали.

# 271
Здравейте, включвам се с въпрос, и ще съм ви много благодарна? ако някой ми отговори. Наскоро моя приятелка остана самотна майка и просто се чуди как да осигури една идея по-добро бъдеще за детето си, което е почти на 2г. Замисля се да дойде тук в Англия. Бих желала и мога да й помогна откъм квартира, мога да осигуря всичко, също и да извадим документи. Но не съм запозната с какво би й помогнала държавата, тъй като тя няма доходи тук, не е работила и ако реши да дойде ще е за първи път. Нейна позната й казала, че от общината всичко ще й осигурят. Разбира се, запозната съм относно Universal Credit, и кандидатстването, също и за детските тук, но само това. Моля, някой ако знае да откликне. Благодаря.

# 272
С новата система за бенефити вече не ги раздават така лесно. Масово ги натискат да работят поне 16 часа седмично или да са имали някакъв доход предходната финансова година.
Има груби калкулатори в нета. Но най-добре лична консултация в Advice bureau или по телефона. Процедурите често отнемат 2-3 месеци за разглеждане на документите и отпускане на пари и на жилище.

# 273
Здравейте, включвам се с въпрос, и ще съм ви много благодарна? ако някой ми отговори. Наскоро моя приятелка остана самотна майка и просто се чуди как да осигури една идея по-добро бъдеще за детето си, което е почти на 2г. Замисля се да дойде тук в Англия. Бих желала и мога да й помогна откъм квартира, мога да осигуря всичко, също и да извадим документи. Но не съм запозната с какво би й помогнала държавата, тъй като тя няма доходи тук, не е работила и ако реши да дойде ще е за първи път. Нейна позната й казала, че от общината всичко ще й осигурят. Разбира се, запозната съм относно Universal Credit, и кандидатстването, също и за детските тук, но само това. Моля, някой ако знае да откликне. Благодаря.

Нищо няма да получи след като не е работила и не е била в страната, искат най-малко 3 месеца.

Памперс, 👀🐣

# 274
Благодаря, аз също съм наясно, че нищо няма да получи, просто исках да чуя други мнения.

# 275
Здравейте в групата има ли някой, работещ в агенция за отдаване на имоти под наем в Англия ,че имам няколко въпроса Simple Smile

# 276
  • Истински се вижда само със сърцето.
Аз не работя, ама с тези местения се квалифицирах Хахха 😂. Само да кажа, че таксите които досега се плащаха при кандидатстване за имот от първи юни отпаднаха и за Англия. Сега доста агенции имат холдинг депозит, но го приспадат ако наемеш имота.

# 277
Илейн благодаря че се отзовахте конкретно ме интересува наемането на жилище.Със съпругът ми ще заминаваме края на юли, като първоначално ще сме в споделено жилище,но искам октомври да се изместим , тъй като и детето ни ще дойде.По какъв начин ще мога тогава да наема квартира, имайки предвид,че брат ми живее в Англия 3-4 г,но си сменя работата постоянно и нз дали би ми свършил работата за гарант

# 278
Ако е чрез агенция ще ви искат договор за работа с посочена годишна заплата и седмично колко часа работите, ще проверяват кредитна история, наем и депозит за месец напред. Банкови извлечения...понякога се съгласяват да се предплатят няколко наема напред ( за 6м примерно), ако нямате история в страната...
Друг вариант е частен хазяин, но там нещата са леко мътни. Най- важното е да работите или да покажете, че имате спестявания, които биха ви покривали наема.

# 279
Да,но реално за два месеца каква кредитна история ..
Ние ще работим,дори се свързах с тамушна агенция за работа,но все пак са само няколко месеца.Никак не ми се иска да си оставя детето за повече от 3/4 месеца, затова и търся вариант.Четох,че може с гарант да стане ,но не знам какви са изискванията за гаранта.А предплатата за 6 месеца напред е само за наема или включва всичко (наем+сметки)

# 280
А за спестяванията ние имаме само че са в бг карта и как да им ги покажа...

# 281
Вече не проверяват кредитна история, точно защото отпаднаха таксите. Но искат референции от работодателя и от лендлорда, който е бил преди това, може и друг референт,но няма такава тежест и не всички го приемат.
Някои агенции искат минимален доход 19 000, някои 21 000 за семейство, някои питат дали имате 12 месеца в страната.
Разказвам ти въпроси които на мен са ми задавали, всяка агенция обаче процедира различно. Накрая решава собственика. Има места където са по три четири семейства на оглед.

Допълвам се, проверете за жилище през openrent, там са собственици директно, но първото плащане и депозита минават през платформата и ако има проблем, в първите седем дни, например не може да се настаните или подобни, не привеждат парите към собственика.

Последна редакция: пн, 24 юни 2019, 13:52 от Илейн :)

# 282
Наем 6м напред, наши приятели така направиха, зависи дали хазяина ще се съгласи.
Спестяванията прехвърлете в ЮК карта и им покажете извлечение.
Илейн, ние нали се местихме края на май, проверяваха кредитната, но е добре щом е отпаднало заедно с таксите от 01.06.

При нас например само мъжът ми работи и въпреки, че заплатата покрива наем и сметки ни дадоха къщата само защото представихме банк стейтмънт със спестяванията...иначе няколко пъти ме питаха дали само той работи.

Наистина зависи от района, агенцията, хазяина...много е относително, но ти посочихме основните изисквания.

# 283
Да Веджи от съвсем скоро е това с таксите.
Обаче ако са в Лондон там пък са друга вселена Simple Smile.
Дано имате късмет, че като новодошли и при положение че имате детенце ще е малко по-трудно защото делят дохода на три все едно.
Пожелавам ви късмет  Hug

# 284
На мен и за стая ми искат референции, трудов договор и по колко часа работя. За Лондон вземете там, където работите. С Българи хазяи ако сте май не разпитват толкова.

Общи условия

Активация на акаунт