Великобритания - Тема 78 Пролетно - Лятна

• 33 684
  • 731
  •   1
Отговори
# 285
Няма да сме в Лондон,а в Maidstone.Малко ме плаши цялата тая работа с квартирата и че трудно ще се получи явно.Четох някъде,че може с гарант,но не знам много по въпроса.

# 286
Наши познати бяха в затруднение с наемането на имот за (Berkshire )  става въпрос, агенцията им искаше 1 гарант с доход 40 000£ нето...
Не знам дали всички агенции са така.

# 287
Срещала съм преди условието годишния доход да е 30 пъти по-голям от месечния наем, т.е. за месечен наем £1000 да имаш годишен доход преди таксите £30000. Като цяло собственикът иска да се застрахова, че ще си получава наема. Може да иска предплата, може да иска гарант, може и двете, а може и нищо, строго правило няма. Въпрос на късмет и заплата. Maidstone е на час от Лондон с влак, т.е не очаквам ниски наеми.

# 288
При нас агенциите искат работодател. Знам за случаи, в които не приемат 6 месеца предплата. От нашите служители все някой се мести и мине-не мине получаваме запитвания за тях.
Друга опция, ако с работодателя не стане - живеете при роднината като си вадите всички документи на адреса, включително да имате доказателство за адрес. Започвате работа и след 4 месеца като дойде детето, пускате молба за общинско жилище под предлог, че няма как вече да живеете при роднината толкова народ.

Честит Еньовден на всички!
Ние имаме годишнина от сватбата днес и използвахме повода да обявим, че ще се увеличаваме в края на годината. Вчера празнувахме в аванс да хванем хубавото време и да си направим фотосесия. Гледаме всяка година да сме тематично навън сред цветя и билки Wink

# 289
А вариант ли е да помоля примерно някой да ми наеме на негово име квартира в която ние да живеем

# 290
  • Оптимист по принуда
А вариант ли е да помоля примерно някой да ми наеме на негово име квартира в която ние да живеем
Трябва този някой много да ви вярва.

п.п. При евентуална инспекция на имота как ще докаже, че живее само той, а реално е обитаван от 3ма души? Това е незаконно.

Памперс, а честито! Revolving Hearts Animal Hatching Chick

# 291
  • Истински се вижда само със сърцето.
Памперс честито  bouquet и лека бременност до края  Hug

Не е добър вариант. Елате, започнете работа и на място оглеждайте и пускайте запитвания, така ще видите за вашият район какви са изискванията. От днес за утре не винаги става, макар че ние наехме къща през агенция още с идването, само с референция от работодател, но това си беше чист късмет, а и преди пет години.

# 292
demmy, Илейн, благодаря!

Да похваля посолството. Звънна ми една много мила дама току що в отговор на мейла от миналата седмица. Няма опция за записване на час повече от 5 месеца напред. Явно така съм бъгнала сайта.

# 293
Памперс, честито! Лека бременност и дълги години любов и щастие!

# 294
  • UK
Pampers, честито!!! Стискам палци за много лека и безпроблемна до края!  HugHugHug

# 295
  • Leeds, UK
Честито Pampers! Здрави да сте!
Относно квартирите въпрос на късмет е да попаднеш на читава агенция или на читав частник. Моята приятелка с агенция беше за квартира в хубав квартал. Ами то ги гониш и им се молиш да ти оправят нещо развалено. 3 седмици сигурно без хладилник седя, а бойлерът беше с оголени жици. После печката сигурно 2 месеца не работеше. Обаче й взеха предплата, Бонд-монд. А моят е частник и е такава душичка. Даже на мен ми свали от наема, задето съм добър и дългосрочен наемател. Търчи  за всяко нещо или направо ми дава пари да си купя каквото ми хареса. 4-та година съм при него, че и други приятели събрах и сега всичките 4 апартамента сме българи само😁.

# 296
Честито Памперс и лека бременност 🐣🐣

# 297
  • някъде в орбита...
Памперс, лека бременност и щастлив семеен живот Flowers Hibiscus

# 298
Здравейте имам едно питане относно социалните служби в Англия.Ако живея в споделено жилище и детето ми дойде за две-три седмици при мен и съпругът ми проблем ли ще е ,че сме тримата в една стая за социалните тъй като съм чувала,че детето трябва да има самостоятелна стая

# 299
Веднага ще ви погнат. 😄 Сериозно сега, на социалните не им пука, нито ще разберат, че детето ви идва на гости за 2-3 седмици и ще живее при вас в стая. Ако го запишете на училище, ДжиПи и т.н, да, може хелт визитър да ви посети в зависимост на каква възраст е детето, ама в конкретния случай, няма от какво да се притеснявате.

Общи условия

Активация на акаунт