Великобритания - Тема 78 Пролетно - Лятна

• 33 604
  • 731
  •   1
Отговори
# 660
  • Манчестър
И аз се чудя за противогрипната, но за мен. Разболея ли се и после с месеци влача една кашлица. Тъкмо ми мине, пипна пак някой вирус, дори и лек да е и хайде пак от начало с кашлицата Sad
Аз съм така като работя на климатик. Климатиците много разболяват.

Не съм много сигурна. Само на климатик съм и не ме разболява.....
Иначе като цяло съм против всякакви ваксини освен тези задължителните.....грипната е срещу няколко щампа и няма защита срещу щамовете за които няма ваксина.....

# 661
И аз се чудя за противогрипната, но за мен. Разболея ли се и после с месеци влача една кашлица. Тъкмо ми мине, пипна пак някой вирус, дори и лек да е и хайде пак от начало с кашлицата Sad

Иначе като цяло съм против всякакви ваксини освен тези задължителните.....грипната е срещу няколко щампа и няма защита срещу щамовете за които няма ваксина.....
Визирам климатиците в обществените места. Въртят прах и вируси, не говоря за тези вкъщи. Отделно правят течение. Говоря за големи мощни климатици за огромни помещения. Не един път съм го потвърдила за себе си. Така

# 662
  • Bristol
То при мен не че често боледувам или тежко, проблемът е, че влача кашлица с месеци. От малка съм така, но сега сякаш по-дълго продължава и се отключва след боледуване. В България едно време ми пробутваха разни сиропи и хапчета за алергии, които аз не пожелах да пия и просто си приех факта, че кашлям по-дълго време. Обаче сега тази кашлица ми тежи. Заради нея често съм отнасяла шегите, че трябва да намаля цигарите, а аз никога не съм пушила 🤪

# 663
Ave, то няма смисъл да се прави ваксина срещу всички щамове. То това важи за всички, не само за противогрипната. При положение,че 2 или 3 щама заразяват 98% от населението, какъв е смисъла да се разработва нещо за останалите?

И аз имам проблем с климатиците. Много ги мразя и се радвам, че тук не са масови както в Бг.

Мери, много неприятно. Дано да намериш лек!

# 664
Здравейте мами,
Мисля, че тук е най-удачно да си споделя терзанията, а и не се съмнявам, че ще получа адекватен съвет и помощ. Живеем тук от 3 години и в момента съм майчинство, което изтича след 2 месеца. Проблема е, че не ми се иска да оставям бебето си на 8 месеца на друг човек, смените на ММ не са подходящи да се въртим и да го гледаме двамата, бабите няма как да помагат, а и честно казано искам да съм си до детето в първите години, когато учи всичко. Мисля, че като майки ме разбирате! Та...основният проблем обаче са финансите. Освен Universal Credit какви други помощи като родител, който гледа детето си може да вземем? Може ли да се регистрирам на борсата след изтичане на майчинството? Знам, че има вариант да получавам пари за гледане на дете до 5г, но не съм наясно как точно се води и как да кандидатствам за него?
Ако има други майки, които си гледат децата как се справяте?
Благодаря предварително!

# 665
  • Истински се вижда само със сърцето.
Не мога да помогна аз, макар че гледах дъщеря си до три годишна възраст почти, справяхме се със заплатата на мъжа ми само. Тук такова нещо като борса няма, в смисъл и да се регистрираш не е като в БГ да има обезщетение. На твое място бих отишла да се консултирам директно в джоб център.

# 666
Как се справяме, справяме се с една заплата. Първото го гледах до 3г, сега за второто не взимам майчинство или други пари, освен детските, защото не работих преди това. “Борсата” ти е джоб центъра, ако се регистрираш като безработна, не ти е вариант.
Може да взимате working tax credit, ако доходът ви е под определена сума, но то сега всичко май се води universal credit.
Къде дават пари за гледане на деца до 5г?
Да пусна и аз документи Simple Smile)) Иначе знам, че държавата ти плаща Нин ако гледаш дете под 12г.

# 667
  • София
Не съм чувала за пари за отглеждане на дете до 5 години, но си признавам, че не разбирам от никакви бенефити. Ние с мъжа ми работим заради децата на противоположни смени, както и много друга наши познати с бебета и малки деца.

# 668
  • Там,където се събуждам щастлива.
То при мен не че често боледувам или тежко, проблемът е, че влача кашлица с месеци. От малка съм така, но сега сякаш по-дълго продължава и се отключва след боледуване. В България едно време ми пробутваха разни сиропи и хапчета за алергии, които аз не пожелах да пия и просто си приех факта, че кашлям по-дълго време. Обаче сега тази кашлица ми тежи. Заради нея често съм отнасяла шегите, че трябва да намаля цигарите, а аз никога не съм пушила 🤪

Извинявам се за нахлуването...Simple Smile
Разбирам те, защото и аз имам този проблем. Много добри отзиви чувам за приемане на сироп от черен бъз всяка сутрин. Другото е това, което си направих за подсилване на имунната система и вече започва да чувствам положителна разлика : http://www.vkusnoteka.bg/2015/04/blog-post_13.html

Остава ми да опитам и с пчелно млечице.
Ще видим дали тези неща ще ми помогнат тази зима, но трябваше да взема някакви мерки, защото това с кашлянето ми е много голям проблем.

# 669
Да се похваля, днес за първи път пекох баница откакто съм тук. Спаначена с Одрински кори.

Последна редакция: нд, 29 сеп 2019, 18:57 от adelinda

# 670
  • Bristol
Fuchilinda, дали ще имате финансова помощ и колко зависи от общите доходи на семейството, независимо дали един или двама работят. Ето тук има повече инфо какво може да се получава, при какви условия и калкулатор, за да се ориентираш, https://www.gov.uk/benefits-calculators
Другата опция, както са написали, е джоб центъра.

Adelinda, опече ли се добре? Нали скоро коментирахме видовете фурни Simple Smile

# 671
Сложих на 180 градуса. Сега в новата квартира явно и фурната е по-хубава. Опече се равномерно без да в въртя и обръщам. Иде време за кекс Simple Smile)

# 672
Много зависи от общия доход на семейството, както Мери е казала. Ситуацията ви се разглежда цялостно и няма точен калкулатор какво ще вземеш. Трябва да се консултираш с тях, да разгледат случая ти и тогава ще ти кажат кой вариант е най-подходящ за теб. В много от случаите най-изгодно е да работиш определени часове седмично.  Така на една майка от градината на сина й бяха казали,че най-много пари ще получи, ако работи 22 часа седмично. Шефът й не беше съгласен, та тя имаше проблеми тогава. Вече няма деление на видовете помощи - всичко е под една шапка.

Добре ме подсети, че тряба да проуча градините в новия ни град и да отида да ги видя и да си харесам. От на баткото бях повече от доволна. По-добре от мен го гледаха.

Някой пекъл ли е кекс в мултикукър? Мисля да се пробвам.

# 673
  • Манчестър

Визирам климатиците в обществените места. Въртят прах и вируси, не говоря за тези вкъщи. Отделно правят течение. Говоря за големи мощни климатици за огромни помещения. Не един път съм го потвърдила за себе си. Така

Аз също...нямам климатик в къщи.

# 674
  • Истински се вижда само със сърцето.
Всеки организъм реагира различно на климатици. Имах колежки в БГ в инжинерните зали, постоянно боледуваха, ама при тях държаха лятото 18 градуса, което за мен е ненормално.
Тук климатик не ми трябва, отвсякъде е отворено и ще видим утре как ще е, засега не ми е било много студено още, ама като се работи около автомобили, не е като в офис Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт