Великобритания - Тема 78 Пролетно - Лятна

• 33 626
  • 731
  •   1
Отговори
# 645
  • UK
Благодаря!

# 646
# 647
Здравейте. Предлагат ни противогрипна ваксина от училището. Първоначалната ми реакция беше категорично не, но пък това ще бъде първата ни зима тук и може би е по-добре да я направим. Ваксинирате ли децата си против грип?

# 648
  • Истински се вижда само със сърцето.
Аз лично не, сложила съм всичко по календара, без противогрипни ваксини, но това си е лично решение.

# 649
  • UK
И аз винаги я отказвам противогрипната.

# 650
Здравейте. Предлагат ни противогрипна ваксина от училището. Първоначалната ми реакция беше категорично не, но пък това ще бъде първата ни зима тук и може би е по-добре да я направим. Ваксинирате ли децата си против грип?
В България боледуваше ли често детето, стигаше ли усложнения? На колко години е?
Предполагам знаеш, но все пак - тук не се толерират отсъствия от училище, включително и по болест, и масовата практика е дете на АБ да ходи на училище. Нормално е и при лека Т на сутринта, просто да дадеш парацетамол и да заведеш детето на училище.

Иначе, аз също смятам за поредна година да откажа противогрипната ваксина.

# 651
Аз я отказвах до миналата година. Трите неща, които рязко смениха мнението ми по въпроса са:
1. Приятелски деца от зими изкарани по болници и от антибиотик на антибиотик,
след поставяне на ваксината изкараха само по една лека хрема за цяла зима.
2. Смятах, че щом боледуваме веднъж годишно, не ни трябва. Но това боледуване при детето представляваше 7 дни денонощно без прекъсване температура 39.6-40.2. Отделно все беше хремав и му създаваше дискомфорт особено вечер с прилежащата кашлица.
Преди година от март до октомври през няколко дни беше с ушни инфекции. От всичко прочетено и разговор с лекари сложих ваксината заради тях. Ми, от тогава и капка сопол не съм видяла вече една година. Ама Ох! не е казал за нещо.
3. Последните две зими следя стриктно седмичните рапорти за грипа и статистиките за зимния сезон като цяло (минингит, плевмонии и т.н.) Това след като роднина също много здрава като нас със здравословен режим на живот и хранене за броени дни бе хоспитализирана в с плевмония в тежко състояние.

Та тази година не само ще разреша пак да сложат на детето, но и ние отиваме да се ваксинираме с баща му.

# 652
  • София
И моите деца са с всички ваксини по календар без противогрипна. Попитах за минингитната ваксина в МЦ, когато пристигнахме тук не получих ясен отговор.

# 653
И моите деца са с всички ваксини по календар без противогрипна. Попитах за минингитната ваксина в МЦ, когато пристигнахме тук не получих ясен отговор.

На колко години са? На сина при пристигането му я биха, но му се падаше ред по календара.
Бият се на бебетата, последно на 1г и после на 14г. Ако децата са между двете възрастови групи, малко вероятно е да я сложат.

# 654
Противоменингитните са две - срещу менингит Ц, от години е в тукашния календар, и срещу менингит Б, която е отскоро. Последната мисля, че е еднократна доза в ранна възраст, не са ме гонили за нея и не съм следила новостите покрай нея . Но срещу мен Ц сложиха на дъщеря ми.

Памперс, твоето дете е малко. Струва ми се, че и в България е боледувало повечко. А сега, както сте в очакване, противогрипната става още по-препоръчителна.

# 655
  • София
Pampers, на 11 и 13 са. Благодаря ти много! Догодина, преди да навърши 14 години ще отида да попитам отново!

# 656
Блу, само малко допълнение. Менингит B е новата за бебетата (в 3 дози), която допълва 6-валентната ваксина. А новата за тийновете е срещу няколко щама - А,C, V, W и изцяло замени старата за менингит С.

Детето не е голямо. На 6г е. Но нито тук, нито в Бг е боледувал повече от седмица годишно с висока температура. Цялото семейство боледуваме веднъж годишно без да се налага прием на кой знае какви медикаменти, че дори и без. И си мислех, че нямаме нужда и сме много здрави. Бих ваксината единствено заради ушните инфекции(т.е. това му е първото сериозно разболяване на 5+ години). И в това дете, което е едно от най-здравите и най-малко боледуващите в цялото ни обкръжение, видях очевидна промяна. После вече навързах останалите неща и си дадох сметка колко грешно мислим.

А бебето милото, няма как да го опазим - директно скача в натоварения ни график🙈

# 657
  • Bristol
И аз се чудя за противогрипната, но за мен. Разболея ли се и после с месеци влача една кашлица. Тъкмо ми мине, пипна пак някой вирус, дори и лек да е и хайде пак от начало с кашлицата Sad

# 658
Благодаря, Памперс. Наистина не съм се интересувала (и притеснявала) особено от ваксината срещу Мен Б, тъй като при включването ѝ в имунизационния календар дъщеря ми беше вече над възрастовите групи, за които е предназначена. Но все повече наближава момента да се притеснявам за една друга сравнително нова ваксина.

# 659
И аз се чудя за противогрипната, но за мен. Разболея ли се и после с месеци влача една кашлица. Тъкмо ми мине, пипна пак някой вирус, дори и лек да е и хайде пак от начало с кашлицата Sad
Аз съм така като работя на климатик. Климатиците много разболяват.

Общи условия

Активация на акаунт