Женени от пръв поглед < II сезон > тема 10 /29.04 - 12.05/

• 100 651
  • 2 263
  •   1
Отговори
# 1 980
И аз се радвам за Таня, че вече има нов договор за работа. Смятам, че тя няма нужда от съжаление, загриженост за здравето и прочее съчувствия от непознати. Това е почти толкова обидно за една горда и силна жена, колкото и издевателствата на Заро Баро.
Между съчувствие и съжаление има известни разлики. Никой не я съжалява, напротив, всички виждаме еднин твърд, възпитан, интелигентен, успял човек. Разбираме общо взето защо е решила да участва в този безумен формат. Съчувстваме й за "подходящия" партньор, който са избрали спИциалистите и за условията, които е приела да спазва. Загрижени сме чисто човешки, защото никой не заслужава да бъде унижаван и подлаган на такова психическо напрежение, още повече когато има/л здравословни проблеми. Вярвам, че Таня няма да се обиди от това.

Сравнение между Василена, Форко и Лисунгеров, може да се направи. Първите двама, поне бяха искрени /ако са лъгали е било много малко/, докато третия е невероятен лъжец.
Таня не се вписва в тази категория и няма как да се сравнява с тях.

# 1 981
Фани, казах, че апартаментите са 50+. Това означава, че има много съседи. След като е роден там и е живял 25 години, би следвало да се познава с тези хора (не дискутирам дали те са собственици на имотите или не) и да потвърдят неговата версия, като дискредитират свидетелите на дамата.

# 1 982
Ако е имал подобно отношение към съседите си, каквото показва към Таня, нормално е хората да се дистанцират от него и да не искат да имат вземане - даване.

# 1 983
Няма сложно нищо. Водиш 3 свидетели и те потвърждават, че си живял на този адрес.

А бе хора ,  вие ме изумихте, как така някой ще ти вземе жилището просто защото е живял там и плащал ток и вода 😱 Искате да ми кажете ,че ако сте пуснали за да направите добро роднина да живее в жилището ви без да плаща наем ,той може да ви го вземе ако реши и това е законно 😱 Зарко не ме интересува, но така погледнато наистина изглежда измама и това е страшно, ако е вярно .

# 1 984
Само да вметна, че без документ за собственост, партида на нищо не може да се смени, така че версията че са били на нечие име партидите и после е станало негово издиша.

# 1 985
Няма сложно нищо. Водиш 3 свидетели и те потвърждават, че си живял на този адрес.

А бе хора ,  вие ме изумихте, как така някой ще ти вземе жилището просто защото е живял там и плащал ток и вода 😱 Искате да ми кажете ,че ако сте пуснали за да направите добро роднина да живее в жилището ви без да плаща наем ,той може да ви го вземе ако реши и това е законно 😱 Зарко не ме интересува, но така погледнато наистина изглежда измама и това е страшно, ако е вярно .

Да, точно тоя казус бе нищен тук и юридически наистина се оказа така. Живееш някъде повече от десет години, дори да си пуснат на приятелски начала, плащаш такси и със свидетели се оказваш собственик. Колкото и нелепо да звучи.

# 1 986

Да, точно тоя казус бе нищен тук и юридически наистина се оказа така. Живееш някъде повече от десет години, дори да си пуснат на приятелски начала, плащаш такси и със свидетели се оказваш собственик. Колкото и нелепо да звучи.
   Бихте ли ми казали според кой закон това става, ако може,разбира се .

А аз си мисля, че нотариалния акт е доказателство за собственост ...

# 1 987

Бихте ли ми казали според кой закон това става, ако може,разбира се .

А аз си мисля, че нотариалния акт е доказателство за собственост ...

Не съм компетентна в материята, но тук има мисля светлина по казуса. https://lawyer-bulgaria.bg/%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%B4%D0%BE%D0%B1% … 0%BE%D1%81%D1%82/

# 1 988

Така е, това казвам и така е станало. За мен си съм сигурна. Тук в предишната тема ръчкахме и мислихме, дори видяхме и къде е жилището, търсихме и намерихме архив с предаването за него и какво става, намерихме и какво казва закона за придобиване на такива имоти, хора споделиха за техни имоти в провинцията и т.н. Проблемът обаче беше каква съседка , аз си представях съседката по жилище на етажа, в съседния апартамент или под, или над него. Първо беше имотна мафия и това страшно ме напрегна и върза (нещо дето съм чувствителна страшно), после уж съседка го измамила, така почнахме да търсим какво и как е станало. Но... само това не се връзваше, може би тази Ана Филипова да е жената с която е живял, дори онази адвокатката го питаше във фейса, но той отхвърли тази възможност. Не съседка, а съжителка е правилно да се каже за мен и е съвсем различно. Колкото до документите и как става тук дори бяха извадили какво казва закона. Това е за мен станало, може и да не съм права, но няма друга възможност. Заро няма как да си върне жилището за мен.

# 1 989
  • София
Не е съвсем така (толкова лесно). "Живееш 10 години, плащаш такси". Таксите - данък сгради, смет, ток, вода, парно... на чие име са, от чие име ги плащаш? Данък сгради се плаща от собственик. Има начини, но не става така. А и си спомнете Светозар в репортажа - "На мен ми е лесно, взимам си мешката и си тръгвам от жилището."

# 1 990
То и според съда май няма да стане, за това се перчеше, че ще ходи в Страсбург. Ама надали.

# 1 991
  • София
[quote ]
Четох някои от коментарите във Фейс. Някои от хората го познават и твърдят, че съседката, която му взела жилището, е бившата му любовница, а той и го е прехвърлил сам доброволно, тя после го е изгонила, а той е завел дело да си върне жилището. Егати тъпотията.
[/quote]

Това не е така.
По трите имена на Светозар може дасе направи справка в имотния регистър.
Не е прехвърлял жилището на никого. Има само вписана искова молба от август 2016-та година.
Ако се абстрахираме от това каква съборетина е сградата, в която се намира, апартаментът си го бива -  132.510 кв. с таван от 16,56 кв.м. и мазе от 14,67 кв.м.
Ответницата е една - жена, по-млада от него с 6 години.

Допълвам, защото ми стана интересно и погледнах и партидата на въпросната жена. Simple Smile
Апартаментът е ипотекиран от нея 10 дни след вписването на исковата молба.
Вписванията в София се бяват, има един "прозорец", в който дори и да има вписване на продажба, ипотека или каквото и да е, то не се вижда в компютърната система. Явно тя е подготвила документите си за ползването на кредита - включително и удостоверение за тежести - преди вписването на исковата молба на Светозар и в момента банката има ипотека върху имот, който е предмет на исково производство.
Ако въпросната жена е придобила имота по давност по време на сключен от нея брак, жилището става съпружеска имуществена общност. Ответник по иска на Светозар е само тя, но ипотеката е учредена от нея и мъж. Вероятно е женена.

Последна редакция: нд, 12 май 2019, 11:47 от Vivi

# 1 992
Нали бил лесен, маха се с мешката. Какъв Страсбург го гони, той няма пет стотинки да си наеме свестен адвокат, омаял там някаква лелка, сигурно му работи про боно и толкова си може горката и тя.

# 1 993
  • София
То и според съда май няма да стане, за това се перчеше, че ще ходи в Страсбург. Ама надали.

Ако е живял с жена, която е плащала поне консумативите - вода и ток, а данъкът на жилището не е плащан, защото собственика го няма, то тази жена вероятно със свидетели и бележки, че е плащала някакви години все пак нещо, е станала собственик на имота и го е шитнала безделника.

# 1 994
Аз не следя предаването отначало и ми е интересна случка, която често обсъждате тук - интернет с антенки, рутери и тн., Тя поставя май началото на клоунадата му.
Ако имате линк конкретно, защото вече се уморих да връщам серии за детайли, ще бъда благодарна.
Може и да не е толкова интересно, но съм се заливала от смях, четейки вашите коментари тук.

Общи условия

Активация на акаунт