Всякакви въпроси относно пералнята - тема 5

• 36 977
  • 735
  •   1
Отговори
# 240
И няма как да поеме повече вода, отколкото самата пералня ще му подаде.
     Обаче в старата ми БОШ , 6 килограмова, не можех да пера одеала точно защото не подаваше достатъчно вода и на места оставаха буквално сухи и естествено неизпрани. Но реално и казана едва ги побираше ...

# 241
И няма как да поеме повече вода, отколкото самата пералня ще му подаде.
     Обаче в старата ми БОШ , 6 килограмова, не можех да пера одеала точно защото не подаваше достатъчно вода и на места оставаха буквално сухи и естествено неизпрани. Но реално и казана едва ги побираше ...

Ако е бил някой стар модел, дето за всяка програма пълни всеки път едно и също количество вода, може и така да се получи, но при съвременните пресостата отчита прецизно нивото на водата, и ако прането поема по-голямо от предвиденото количество вода, то тя ще му долее, колкото е необходимо.

# 242
BM21,  а това с калибрирането на Самсунг-а, което сложих на предната страница, дали може да е причина везната да не мери правилно и оттам проблем с още по-малко вода?!

# 243
  • Кипър
 Вижте как се съсипват дрехите в пералня Горение
Бях писала преди време за тези власинки.Нищо не помага нито когато изчистя барабана . Всички черни тениски и боксерки и чорапи станаха по този начин. За миризмата да не говоря, дрехите миришат ужасно. Смених си старата пералня която беше 10 годишна и беше като трактор, смърдеше защото беше с толкова много налепи но с по- силен омекотител и когато зареждах половин барабан дрехите миришеха много хубаво.Единствената разлика е че старата ми пералня не изпираше петна но поне не съсипваше дрехи. Единственият плюс на Горение е че изпира всякакви петна. Белите дрехи са наистина искрящо бели , Но пък ми съсипа дрехите и освен това миришат.

# 244
Изпира ги идеално бели, но миришат? Миришат на какво?

# 245
  • Кипър
Миришат на старата ми вмирисана пералня.

# 246
Вижте как се съсипват дрехите в пералня Горение
Скрит текст:

Бях писала преди време за тези власинки.Нищо не помага нито когато изчистя барабана . Всички черни тениски и боксерки и чорапи станаха по този начин. За миризмата да не говоря, дрехите миришат ужасно. Смених си старата пералня която беше 10 годишна и беше като трактор, смърдеше защото беше с толкова много налепи но с по- силен омекотител и когато зареждах половин барабан дрехите миришеха много хубаво.Единствената разлика е че старата ми пералня не изпираше петна но поне не съсипваше дрехи. Единственият плюс на Горение е че изпира всякакви петна. Белите дрехи са наистина искрящо бели , Но пък ми съсипа дрехите и освен това миришат.
[/spoiler]
А като се минат с четка, махат ли се тези власинки? Да не би пък от високи обороти да се къса ликрата в материите и да става това?
На мен това по-скоро ми прилича да има нещо (хартиена кърпичка някава, например), загнездено някъде и да прави тази мизерия.

Последна редакция: вт, 11 юни 2019, 10:59 от petiaivanov

# 247
При мене се е случвало да има същите власинки от други по-светли дрехи които съм прала заедно със черните. Като например сиви боксерки и чорапи. Когато се пере черно, трябва в действителност да е само черно. Иначе се получават тези власинки.
На мене ми се струва че си прала нещо бяло даже. По шевовете си личат топчици власинки които са бели.
Направило ми е впечатление че по-износени чорапи и хавлиени кърпи пускат повече  власинки, както и новите хавлии при първите няколко пранета.
Относно миризмата пробвай с повече прах за пране и по-високи градуси ако материята го позволява.
Боксерките може да почистиш с ролка за дрехи или просто с тиксо.

# 248
petiaivanov Възможно е да не отчита правилно количеството вода.

afrodita76 Това няма как да е от пералнята, тя не е завод за бели власинки. Полепнали са от други дрехи, с които сте прали въпросното бельо. Ползвам gorenje, нито една моя тъмна дреха не е излизала в подобен вид, без значение тениска или бельо със синтетични нишки.
Колкото до миризмата, там факторите са много, като качество на перилни препарати, на водата и подобни, но програмата за самопочистване на 95 градуса почиства отлично казана.

# 249
Когато споделяте мнения посочвайте модел на пералнята!! Не се разбира нито кой модел Samsung се обсъжда, нито кое Gorenje! Казвайте точните модели, защото така заклеймявате марката въобще и според мен е подвеждащо!

Както споделих скоро, купих на майка ми Gorenje WS846LN, вчера я разучих и аз я пусках 3 пъти на 3 различни програми. Изключително съм впечатлена от работата й и крайния резултат! Майка ми също. Борави се много лесно с нея и тя е вече е тествала почти всички програми. Тези власинки и за мен са от други дрехи, самопочистващата програма е добре да се пуска веднъж месечно.
Колебаех се между нея и Samsung WW90K44305W/LE, към момента не съжалявам и миг за избора си!

# 250
@Сиси ♥♥  afrodita76 ползва почти същата, като вашата, просто версията с по-големите тежести (за 10кг пране) и с парогенератор. Барабаните, корпусите и така нататък са практически идентични. Този пух по дрехите няма нищо общо с пералнята, миризмата също. Щом старата е смърдяла, при същите експлоатационни условия е повече от нормално и новата да замирише. Като цяло оплакванията на afrodita76 нямат нищо общо с пералнята, а са свързани с експлоатацията ѝ.

# 251
Моята пералня е старичко АЕГ,  преди около две години прането ми започна да мирише на "лошо" когато перях само с течни гелове и препарати. Направих почистване с оцет и сода на 90 градуса два пъти за една седмица, започнах да редувам препарат на прах за пране с течни такива и всичко се оправи. Сега, всеки месец задължително правя почистване, винаги редувам прахообразен препарат с течен и няма лоша миризма.

# 252
  • Кипър
Пералнята е Горение active wave 10 кг. От както съм я купила това е някъде март месец съм прала единствено с Ариел прахообразен, и Perwoll renew 3d за черни дрехи- течен. Омекотителят ми от Зара хоум. Току що отидох да си купя прах Savex и същият омекотител. Пуснала съм чаршафи и калъфки и да видим какво ще стане. А относно четката за власинки аз ако започна и всяка боксерки и тениска да изчетквам къде ще му излезе краят? Нямам забравена кърпичка вътре, това е сигурно. Дрехите ми бяха само черни. Винаги се старая да са еднакви по цвят и еднакви материи. Вече съм я пускала няколко пъти да се почиства и на програмата за барабана и на памук за 90 градуса. Проверявам самият барабан дали няма нещо остало Ами няма, даже имам и вградена лампа вътре, Ами чиста е пералнята. Точно това си мисля че е фабрика за резпердушинване на дрехи ха ха. Има една лека вероятност да е от центрофугата но не съм сигурна. От както ви бях писала предния път се старая да ги пускам на 1000 оборота дори 800, но снощи ги пуснах на 1200 защото бяха главно чорапи и боксерки и понеже изтичах до Лидл да си купя таблетки за омекотяване на водата и исках да видя ефекта от таблетките. И нещо не разбрах обаче как  по- специално да експлоатирам пералнята. Имам и полу авторозатор за праха дори , което поне няма да остави прах който е бил в повече. Старата ми пералня миришеше защото все пак беше на 10 години.

# 253
@afrodita76 "Точно това си мисля че е фабрика за резпердушинване на дрехи ха ха."

И кое точно им е "разпердушинено"? На снимката бельото е напълно цяло, по никакъв начин няма след от износване, а просто цялото е полепено с бял пух. Нали за да се полепи този пух, преди това някой го е вкарал вътре в пералнята? Тя самата не го пуска, по простата причина, че е изработена от, полимер, метал, стъкло и гума. В пералнята няма компонент, от който да излиза тоя пух.

Аз си спомням зимата с забравени носни кърпички в джоба на дънките, дрехите ми се бяха налепили по подобен начин, но с раздробена хартия. Със сигурност не е от барабана на машината, @Сиси ♥♥ има машина с абсолютно същия барабан, но няма този проблем. Аз имам gorenje от предишното поколение с класически барабан и също нямам този проблем.
Този пух се отделя от нещо, и това "нещо" 100% не е компонент от пералнята.

# 254
  • Кипър
Разбира се че не е компонент от пералнята ! А начинът по който пере и центрофугира явно вади от дрехите този мъх който в последствие полепва по тях. Резпердушинва самите дрехи до такава степен че това е резултатът.

Общи условия

Активация на акаунт