Всякакви въпроси относно пералнята - тема 5

• 36 753
  • 735
  •   1
Отговори
# 630
Да, ама жената пита не каква евтина се произвежда  - може да види това в сайтовете и магазините. Пита някой с опит. А за за дадеш мнение-трябва да си ползвал няколко години.
Имам поглед над 4 годишно БЕКО. Бива. Но Бекото не е от най-евтините.
И аз съм с Беко на 5 години.7 кг 1000 оборота. Пере си чудесно.Мисля,че до 500 лв. може да се намери абсолютно прилична пералня. От там на такъв всичко е в повече. Знам ,че повечето сте със скъпи и от престижни марки, но жената  търси евтина.  Като чета тук си мисля, че 90 процента от населението са с перални машини над 800 лв. А май тези с евтините не смеем да пишем за да не ни линчуват Simple Smile

# 631
Всъщност нещата са елементарни - колежката иска пералня за една година, докато си купи друга. Ми по закон всички перални са с две години гаранция. Да ходи в магазина, да си избере някоя от евтините - на външен вид и по параметри и даже и нещо да стане ще и я оправят гаранционно. Какво толкова го мисли? Не вярвам да има някакви разлики в прането.

# 632
  • Варна
Всъщност,никъде не е писала за колко време я иска.

Здравейте. Интересува ме възможно най-евтината прилична пералня, ако може от личен опит.
С предно зареждане, автоматична.
Благодаря

Да не се бъркаш с темата за фурни,че там имаше такъв въпрос ?Simple Smile

# 633
Ама жената пита за нещо в производство, защо говорите за  дърти перални. Повече от ясно е, че актуалните модели не са като старите и със сигурност няма да изкарат 10 години. Изобщо няма място за сравнение на добрите марки преди 10-15 години и днешните им "отрочета".
По твойта логика само с кристалното кълбо...иначе няма как

Последна редакция: сб, 03 авг 2019, 00:36 от DonJon

# 634
Здравейте. Интересува ме възможно най-евтината прилична пералня, ако може от личен опит.
Благодаря

Можеше поне да напишете някакъв максимален бюджет, с които да са съобразени препоръките. Най-евтини обичайно са "слим" моделите или иначе казано перални с намалена дълбочина, но те не са рационален избор, а са краен вариант, в случай че пространството е ограничено.

Има на много ниски цени разни турски Vestel , в България се продават под марки, като Crown ,Neo , Ayco, Diplomat и подобни, но те са с намалена дълбочина 50см (стандарта е 60см) ,много ниски обороти 500-600, контролни панели орязани от към функции, некачествена пластмаса, изложена ли е на слънце, много бързо пластмасата пожълтява.

Вижте тези двете, ако не Ви устройват, като цена напишете максимален бюджет, така ще ни е по-лесно да Ви препоръчаме нещо.

http://techno-shop.bg/product/18159/peralna-mashina-gorenje-w8503.html

http://technohome.bg/product/4160/peralnya-samsung-ww70j3283kw-l … -machine-7kg.html

# 635
Еми... за един лев петел, за един лев пее Smirk (ти да видиш, какво е искал да каже автора)

Последна редакция: пт, 02 авг 2019, 18:34 от Tokio

# 636
  • София
Аз до колкото разбрах, жената иска най-доброто от най-евтиното, а не по принцип най-евтината на пазара.
Благодаря
Аз би препоръчала самсуните, има различни модели от по 500 - 600лв. /предполагам това е бюджета, ако греша авторката да ме поправи/.

# 637
Защо не се огледа за нещо с транспортен дефект или нарушена опаковка. Все ще се намери нещо по-добро за същите пари.

# 638
  • Добрич
Искам да попитам тези, които ползват отложен старт: за него с капсули ли перете? В инструкцията пише за тази опция да избягвам течен перилен препарат. Звучи логично,  защото веднага се стича. Прахообразният препарат е хигроскопичен и също не е подходящ според мен. Моя близка сподели, че в нейните инструкции пишело за отложения старт да не ползва капсули.
До сега до тази функция не съм стигнала, но като съм на работа, ще ми бъде удобна. Пера с течен Ариел и мислех за отложения старт да купя капсули Ариел. Приятел на мъжа ме разубеди, защото въобще не били доволни от тях, нямали нищо общо с течния препарат.
И сега, като изслушах познатите се чудя какво е най-удачно да се ползва при отложен старт.

# 639
  • София
Ако слагаш капсулата по средата в прането няма проблем. Иначе има вероятност да се намокри при въртенето за изтегляне на прането и да се разлее по дрехите. Макар че не виждам с какво ще им навреди по тоя начин. Позлвам на персил капсулите и съм мн доволна. Пера на 40 и 60гр. с тях. А с течен пера понякога и без чашка даже - изсипвам в/у дрехите и пускам отл. старт. Нищо им няма. Прахообразния пък си чака горе в чекмеджето та съвсем няма допир с вода /стига то да е сухо де/. Та не виждам проблем.

# 640
Ползвам течен в чашка. Така че дали отложен или не- няма значение. Не бих го изляла върху прането, защото ползвам течен само за тъмни цветни дрехи. За праха няма проблем. От къде да се овлажни, ако чекмеджето е сухо? Почти винаги пера на отложен старт, нощем. Сутрин ставам и простирам. Капсули не ползвам.

Последна редакция: сб, 03 авг 2019, 15:35 от W

# 641
Искам да попитам тези, които ползват отложен старт: за него с капсули ли перете? В инструкцията пише за тази опция да избягвам течен перилен препарат. Звучи логично,  защото веднага се стича. Прахообразният препарат е хигроскопичен и също не е подходящ според мен. Моя близка сподели, че в нейните инструкции пишело за отложения старт да не ползва капсули.
До сега до тази функция не съм стигнала, но като съм на работа, ще ми бъде удобна. Пера с течен Ариел и мислех за отложения старт да купя капсули Ариел. Приятел на мъжа ме разубеди, защото въобще не били доволни от тях, нямали нищо общо с течния препарат.
И сега, като изслушах познатите се чудя какво е най-удачно да се ползва при отложен старт.

По никакъв начин не пречи да се ползват капсули при отложен старт, както и течни перилни препарати. Можете да оставите чашка пригодена за перилен препарат в барабана по време на пране, както и да я излеете върху прането по начин, че да не се стече надолу. Повечето перални имат преградка в чекмеджето за перилен препарат, която се спуска и тя не позволява течния препарат сам да се стече в машината, преди да е налята вода. И да се стече, при някои перални машини водата циркулира през акваспрея, минавайки през помпата и не е никакъв проблем и в помпата да се стече при такава машина.

# 642
Не е препоръчително течен да се сипва в чекмеджето, дори да има прегадка. Много е обсъждано в темата защо. Не влизам в спор, отбелязвам само. Вела ще си прецени. Пък и може с проба-грешка да стигне до нейния начин.

# 643
  • Русе
Преди няколко дни писах как едвам си изчистих отделението, на чекмеджето. Всичко беше наслоено в синьо-зелено. Явно наемателите са наливали отгоре течния препарат. Ползвам течен само Пурлан, винаги го наливам в чашка и слагам в барабана на прането отгоре. Без проблем пускам отложен старт с прах за пране. И аз обикновено пускам вечер пералня и сутрин простирам.

# 644
  • София
Слагала съм течен и в чекмеджето - нкога не ми е оставало и капка от него. Може би зависи от пералнята /как са й разположени дюзите и дизайна на чекмеджето/, както и от самия препарат.

Общи условия

Активация на акаунт