Всякакви въпроси относно пералнята - тема 5

• 36 760
  • 735
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте. Питах в съседната тема  за препаратите, но засега нямам отговор.Та и тук да питм Simple Smile. Как се ориентирате колко кг ви е прането. Моята пералня е за 7кг.Тези 7 кг, когато е пълен барабана изцяло или до някакво ниво се пълни и това е максималния капацитет.Ако знам това сметките за определяне  на кг са лесни.

# 616
Тези 7 кг не са обема на барабана. Можеш да го напълниш с тениски, но те няма да са 7 кг. Ако го напълниш с дебели чаршафи или одеяла, може и да достигнат тези килограми. Има таблици из мрежата, а в някои упътвания на перални и коя дреха ориентировъчно колко тежи.  Аз гледам да не пълня целия обем на барабана, пълня около 80%, за да се изпират добре дрехите.
Върни се малко назад в темата - тези неща бяха дискутирани наскоро.

# 617
Подкрепям горното мнение. Като купих първата пералня, премерих колко тежи спалното бельо. Комплект за двама-долен, плик и няколко калъфки тежаха 4-4,5 кг. За пералня с капацитет 5 кг. е добре.

# 618
  • София
Здравейте. Интересува ме възможно най-евтината прилична пералня, ако може от личен опит.
С предно зареждане, автоматична.
Благодаря

# 619
Като гледам какво се обсъжда тук се питам колко от пишещите имат опит с най-евтините перални и то от скоро време, не от студентски или младоженски години  newsm78

# 620
Бая ама си мълчат...
Един CROWN изкара 7-8 години, някоя тежест падна вътре и почна да се носи кат народна носия насам натам... ама си переше... изхвърлиха я преди да спре да работи, може би още си работи Simple Smile

# 621
Здравейте. Интересува ме възможно най-евтината прилична пералня, ако може от личен опит.
Благодаря
Не е много евтина, но миналата година взехме на майка ми едно Беко с инверторен мотор и 5 г. гаранция. Беше около 500 лв. Пере добре и тя е доволна. Не става ясно колко евтина пералня търсиш?

# 622
Благодаря

На майка ми е Индезит и вече сигурно 10 години си я ползва. И не е от скъпите. Simple Smile

# 623
  • София
Беко, има по 430 лв.
Гледах перални за 350 лв в Зора, но не мога да кажа нищо за тях.

# 624
Ама жената пита за нещо в производство, защо говорите за  дърти перални. Повече от ясно е, че актуалните модели не са като старите и със сигурност няма да изкарат 10 години. Изобщо няма място за сравнение на добрите марки преди 10-15 години и днешните им "отрочета".

# 625
Ама жената пита за нещо в производство, защо говорите за  дърти перални. Повече от ясно е, че актуалните модели не са като старите и със сигурност няма да изкарат 10 години. Изобщо няма място за сравнение на добрите марки преди 10-15 години и днешните им "отрочета".

Не знаех, че Индезит вече не се произвежда... Rolling Eyes

# 626

Не знаех, че Индезит вече не се произвежда... Rolling Eyes
Ами произвежда се, но произвежда боклук и не може и да се сравнява с качествените им перални от преди години.
Скрит текст:
Сега схавана ли какво съм написала? Моделът на майка ти да не е произведен тази година? Не искам да ми отговаряш.

# 627
Да, ама жената пита не каква евтина се произвежда  - може да види това в сайтовете и магазините. Пита някой с опит. А за за дадеш мнение-трябва да си ползвал няколко години.
Имам поглед над 4 годишно БЕКО. Бива. Но Бекото не е от най-евтините.

# 628
10 години в къщи се ползваше Индезит. Имаме Индезит, ползваме я все още, произвежда се и има модели НОВИ на сносни цени.
По адекватен отговор не знам....

# 629
  • Варна
Момичета,не спорете,защото правилен отговор няма !
@petiaivanov правилно се опита да обясни,че за да имаш отговор за определен модел трябва да си го ползвал няколко години.Днешните перални обаче нямат нищо общо с тези преди няколко години.Това се отнася както за скъпите брандове ,така и за евтините,при които дори тежи с по-голяма сила.
Така че,не знам какви очаквания трябва да се търсят от най-евтината пералня...

Общи условия

Активация на акаунт